Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když globální pandemie zničí civilizaci, přeživší Joel se ujme čtrnáctileté dívky, která může být poslední nadějí lidstva. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (320)

sheen 

všechny recenze uživatele

Jo, to by šlo...teda fakt pecka, jsem nadšen. Hodně dobrý úvod, ano, bylo to trošku pomalejší ale toto tempo mě naprosto sedí. Udělám výjimku a ohodnotím díl, což normálně nedělám :) Druhý díl byl naprosto super. Tak 4tý díl byl rozhodně lepčí než 3tí :) pátý díl je nářez. 6tka dobrá :) 7 ušla a 8 zase supr .) ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdařilé, věrné a sebevědomé. Líbí se mi ty malé odchylky od hry, celkové znění to nekazí a přináší to nové věci i pro věrné fanoušky herního originálu. Už během intra muselo nejedno srdce zaplesat. Atmosféra je též zdařilá a Joel je zde snad ještě drsnější než si pamatuju. Přes všechna pozitiva mě přesto mrzí, že se jedná například o prequel. Přece jenom, dvacet let života Joela a Tommyho by stálo za to prozkoumat zblízka. Možná se dočkám. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako človek, čo nikdy nehral hru a videl xy postapo som fakt nechápal, na čo sa to vlastne pozerám. Atmosféra nezaujala, výprava potešila snáď len posledným záberom, casting nevýrazný, až nesympatický, až na Annu, tej niet nikdy čo vyčítať. Najlepší bol pilot v momentoch pred vypuknutím apokalypsy, potom to bolo stále len pomalšie a nudnejšie. Netvrdím, že sa môj názor môže zmeniť hneď po druhej epizóde, ale je pravdepodobné, že si na ňu už nenájdem čas. Ale možno sa teraz bude lepšie predávať nový album DM, takže pozitívum som našiel. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvním dílem hry jsem políbený, tudíž jsem tak trošku věděl, co bych zhruba mohl čekat. Trošku to celé ztrácí své kouzlo, když víte, kdo a kdy zhruba pojde. Samozřejmě nemohlo chybět třeba to, že se z blondýnek udělali v seriálu negři a podobné píčoviny. Děj je zbytečně moc roztahaný a z velké části absolutně nudný. Na nějakou větší akci navnadil snad pouze závěr. Společně se závěrem byl hezky udělaný snad pouze počátek apokalypsy. Zbytek byla bída a utrpení. Jako zombie telenovela asi fajn. Jako drsný seriál odhalující brutální postapokalyptický svět to ovšem kulhá na každém kroku. Obrovské zklamání. Uvidím, co další díly, ale zdejší hodnocení mě k dalšímu sledování moc nenavnazuje. [55 %] ()

Marceloo

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hry nehrám a ich adaptácie neoblubujem, ale toto je some next level shit. Výprava, herci, hudba a dej naprostý vrchol. Každá scéna prináša nové prekvapenia a už po prvej epizóde je jasné, že sa to zaradí medzi najlepšie seriály aké kedy vznikli. Pondelkové rána budú nasledujúce dva mesiace pre seriálových fanúšikov velmi príjemné. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (12)

  • V závěru zní z rádia skladba „Never Let Me Down Again“ od Depeche Mode. Zatímco Joel (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) bloudí troskami civilizovaného světa, David Gahan v rádiu zpívá: „I'm taking a ride with my best friend.“ A to není dobře. Ne proto, že by nikdo neměl ponětí o dobré hudbě v blízké budoucnosti, ale proto, že „Never let me down again“ od Depeche Mode, stejně jako každá píseň z 80. let, kterou hrají undergroundová rádia, je poplašným signálem. Varování však přichází příliš pozdě. Joel a Ellie jsou již za plotem karanténní zóny. Tvůrce seriálu Craig Mazin vysvětluje použití právě této skladby takto: „Moje žena má encyklopedické znalosti hudby 80. let. A já si říkal: ‚Dobře Melisso, tohle je to, co potřebuju.' A doslova jsem řekl všechny ty věci, které právě řekla. Potřebuju, aby to byla písnička, kterou tak nějak znám, ale dlouho jsem ji neslyšel. Nějakou, která ještě nebyla do mrtě ohraná. A potřeboval jsem, aby měla kontext. Potřeboval jsem, aby měla smysl. Potřeboval jsem, aby byla temná a v ideálním případě, aniž by byla nějak extra na očích, mi dala nějaký komentář. Potřeboval jsem začít určitým způsobem, abychom mohli ukázat, že se rádio zapíná. A ona pak řekla: ‚Never Let Me Down Again.‘ A já na to: ‚Panebože.‘“ (Dangerous2)
  • Epizóda sa začína 26. septembra 2003, presne štyri dni pred narodením herečky Belly Ramsey, ktorá hrá Ellie. (molcan2)
  • Keď Tommy (Gabriel Luna) prechádza okolo horiaceho domu, hovorí: "To je Jimmyho dom." Vo videohre Jimmy býva vedľa Joela a Sarah a je vlastne prvým nakazeným, s ktorým sa v hre stretnete. (Vo videohre sa horiaci dom nazýva "Lewisova farma".) (molcan2)

Reklama

Reklama