Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Nakažení (S01E02)

(epizoda)
  • USA Infected
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

Po útěku z karanténní zóny se Joel a Tess dohadují o Elliině osudu, zatímco si klestí cestu troskami dávno opuštěného Bostonu. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (167)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postapo atmosféra je skutočne vydarená, ale neprináša zase nič, čo by sme už nevideli. Každopádne prechádzka zdevastovaným mestom ma bavila oveľa viac ako akcia v prvej epizóde. Postavy mi stále neprirastajú k srdcu, predovšetkým teenagerka svojim neustálym fuckovaním lezie poriadne na nervy. Pascal sa tvári ako náhodný okoloidúci a opäť je tak najvýraznejšia Anna Torv. Veľa sa toho skutočne nestane a to, že nás v závere čaká nepríjemné prekvapenie neznamená, že seriál nabral vysoké tempo. Ale tentokrát mi tá atmosféra k relatívnej spokojnosti stačila. ()

Kanee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekal jsem, že se na tuto videoherní ságu, která je opravdu skvěle zpracovaná seriálově, tak upnu.  Ono, je to docela kontroverzní seriál, když vezmu v potaz, jak vypadá herečka Ellie (Bella Ramsey) ve hře a tady...celkem downgrade, ale co, hraje fajn, to se musí nechat. A Joel (Pedro Pascal) je prostě živá videoherní postava, skvělý herec, hraje skvěle, vypadá jako on, prostě pecka. S kamarádem koukáme a každé pondělí žhavíme HBO na nový díl. Akorát škoda toho, že chtějí místo pokračování hry udělat pokračování pouze ve seriálové podobě, jako tomu je teď, akorát že předloha nebude a bude to čistě nové pokračování. To mi přijde celkem jako zahozený potenciální skok na nejlepší hry za daný rok nebo dokonce za desetiletí. Každopádně díl supr, seriál supr, nemohu se dočkat dalšího dílu..!! Naprosto čistá práce, PECKA. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se nám děj přehoupl do pasáže, který nám představí nakažené i riziko dlouhého pobytu mezi nimi. Práce s atmosférou je přímo excelentní. Tu atmosféru hry jsem tam cítil. Charaktery se o sebe třou a herci jsou výborní. Líbí se mi i Eliino odvážnější chování. Vím, že ve hře taková nebyla, ale mít postavu, která by byla natolik pasivní jako její herní verze, určitě by tím kvalita filmové verze utrpěla. Závěrečná změna oproti hře mi přišla lepší, neb nezakomponovala do děje lidský element, ale krásně tu vygradovala riziko nakažených a jejich nebezpečí. Moc se těším, co uvidíme dál. Snad dojde i na nějaké osobnější momenty. Nejen na epické výjevy. 85% ()

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Apokalypsa je na jedničku, obzvlášť díky trikovým umělcům... Na druhé straně neohromí, pokud člověk viděl třeba I Am Legend... Chápu radost lidí, co hráli hru, že je to dle předlohy a podle jejich představ - já se zatím ztrácím a nedokážu s hrdiny navázat vztah - obzvlášť s Ellie jejíž představitelka nevzbuzuje jakékoliv sympatie... Twist byl dost předvídatelný i bez znalosti předlohy... Vizuálně pastva, jinak zatím průměr... ()

RobinPM100 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti prvnímu dílu atmosférou konzistentní díl bez hluchých míst, skvělá předtitulková sekvence na styl jak to všechno začalo. Musim vyzdvihnout hlavně parádně zpracované vylidněné město se smyslem pro detail, tady si tvůrci vyhráli, kulisy jsou hře opravdu velmi věrné. Konec s armádou houbo-zombíků měl grády, tleskám, doufejme, že si to tyto kvality udrží nadále. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • V prízemí hotela sa trojica prebrodí cez cca 3/4 metra hlboký bazén vody. Po výstupe po schodoch hotela majú suché nohavice aj topánky. (andrejba)
  • Když Ellie (Bella Ramsey) jí sendvič, je v průběhu střihů nakouslý vždy z jiné strany. (willy1)
  • V úvodu epizody má divák možnost vidět ve scéně z Jakarty ceduly „Baťa“. (Punisher)

Reklama

Reklama