Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Drž mě za ruku (S01E04)

(epizoda)
  • USA Please Hold My Hand
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie zanechají auto v Kansas City a snaží se uniknout, aniž by na sebe upoutali pozornost pomstychtivého vůdce rebelů. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

husandaaa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The last of us je díl od dílu lepší a lepší. Naprosto zbožňuji všechno okolo téhle epizody. Nádherné prohlubování postav a jejich vztahů, vidíme zas kus rozpadlého světa a lidí v něm, skvělé dialogy mezi Joelem a Ellie. A dostali jsme zde první pohled na přestřelku, s lidmi. Velmi se mi líbila dějová linka s Ellie a její zbraní, a též byla skvělá příprava na příchod dalších postav, které známe z video hry. Tempo je svižné, krásně to utíká, ale epizoda by mohla být delší ;) ()

HNTR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvních třech vydařených epizodách je zde jedna z těch slabších. Sbližování Joela s Ellie pokračuje, to je všechno hrozně fajn. Dovolil bych si říct, že akce je pořád málo a není taková, aby úplně stála za to a našla si výrazné místo v mém podvědomí. Epizoda působí nedokončeně a pravděpodobně na ni přímo naváže epizoda sobotní. Každopádně záporná postava Kathleen na mě působí zásadně nemastně a neslaně. V podstatě mě ničím nezaujala. ()

Reklama

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Produkčně je to za mě zatím perfektní a podařilo se jim vykreslit i tu atmosféru. Jenom se mi ten příběh neprodává tak dobře, jako ve hře. Možná to je tím, že jsem začal účelově dávat replay, abych se víc navnadil a ta podobnost, neboli přímá adaptace je prostě zvláštní. Nebaví mě se dívat na něco, co už jsem viděl ve hře a odříkávat premiérové dialogy společně s herci a nebýt ani trochu napnutý, protože přesně vím, jakým směrem to půjde. Chápu, že tohle je rozcestí, kdy by někteří uvítali změnu a někteří skalní fanoušci nic neměnili a zůstali u jádra příběhu, aby jim to nekazilo představu a oni si mohli spokojeně na internetu scény porovnávat. Já bohužel patřím k té první skupině. Zároveň mě to ale jaksi vnitřně pořád baví, protože jsem taky obrovský fanoušek tohoto světa a bylo by mi proti srsti jít dolů s hodnocením. Rád bych uvítal co nejvíc inovací a zásahů do příběhu. Třeba perfektním způsobem, jak to zvládli tvůrci interpretovat do třetí epizody. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. Vlastně epizoda, které se nedá co vytknout. Největší slabinou je akce, která je poměrně krátká a tuctova. Co se týče změny banditů, kteří  přepadaji pocestné jen kuli tomu aby je zabili a okradli, takže takové to jednoduche ale účinné zlo, kterému museji naši hrdinové čelit ve hře, ve skupinu lidí, kteří mají nějakou tvář, nejsou úplně zlí, mají i jiné pohnutky atd., tak tuhle změnu lze schválit vlastně i pochválit ale uvidíme kam nás to zavede. No a pornáč na zadním sedadle, spolu s říkáním vtipů zahřáli u srdíčka. ()

koty2201 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne sa povenovali v tejto epizóde vzťahom medzi hlavnými hrdinmi dosť výrazne oproti predošlým častiam. Takže tentokrát pohodová epizóda o Joelovi, Ellie a ich vzájomnom spoznávaní sa. Opäť majú k sebe bližšie a sú k sebe aj častejšie úprimní. A konečne aspoň jedna akčná pasáž. Len stále je to na môj vkus málo. Ja nehovorím, že keby sa tam stále strieľali, tak je to veľmi záživné. Tu je toho však až príliš málo a berie to na uveriteľnosti toho sveta. Vedel by som si predstaviť aj nejakú ďalšiu stealth pasáž proti ľudom alebo nakazeným. Hlavná záporná postava, ktorá zapečie hlavným hrdinom v ďalšej epizóde (najpravdepodobnejšie) zatiaľ pôsobí veľmi genericky a nudne. Uvidíme ako si s ňou poradia neskôr. A vizuál je rovnako dychberúci ako už od začiatku seriálu. Tam sa fakt nedá vytknúť prakticky nič. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (23)

  • Joela (Pascal) vidíme, ako pomocou hadice vyberá palivo z opustených áut. V hre po tom, ako im Bill pomôže získať vozidlo, dá Joelovi hadicu a spomenie, že bude prekvapený, v koľkých vozidlách je ešte benzín. V DLC k hre Ellie používa túto metódu na získanie paliva na prevádzku elektrickej továrne. (molcan2)
  • V epizóde Kansas City nahradí Pittsburgh, ako je vidieť v hre. Craig Mazin zistil, že lokácie produkcie v Kanade lepšie kopírujú Kansas City a mal pocit, že Pittsburgh nie je pre príbeh dostatočne dôležitý, aby ospravedlnil náročnosť jeho výroby. Spolutvorca hry Neil Druckmann to považoval za povrchnú zmenu, keďže postavy sú dôležitejšie ako miesto. Spolu s Mazinom sa domnievali, že dodatočná vzdialenosť od Kansas City ospravedlňuje dejové úseky a vývoj postáv. (molcan2)
  • Perryho, jedného z Kathleeniných (Melanie Lynskey) mužov, hrá Jeffrey Pierce, ktorý vo videohre prepožičal svoj hlas a pohybovo stvárnil postavu Tommyho (Joelovho brata). (molcan2)

Reklama

Reklama