Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Drž mě za ruku (S01E04)

(epizoda)
  • USA Please Hold My Hand
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie zanechají auto v Kansas City a snaží se uniknout, aniž by na sebe upoutali pozornost pomstychtivého vůdce rebelů. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

koty2201 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne sa povenovali v tejto epizóde vzťahom medzi hlavnými hrdinmi dosť výrazne oproti predošlým častiam. Takže tentokrát pohodová epizóda o Joelovi, Ellie a ich vzájomnom spoznávaní sa. Opäť majú k sebe bližšie a sú k sebe aj častejšie úprimní. A konečne aspoň jedna akčná pasáž. Len stále je to na môj vkus málo. Ja nehovorím, že keby sa tam stále strieľali, tak je to veľmi záživné. Tu je toho však až príliš málo a berie to na uveriteľnosti toho sveta. Vedel by som si predstaviť aj nejakú ďalšiu stealth pasáž proti ľudom alebo nakazeným. Hlavná záporná postava, ktorá zapečie hlavným hrdinom v ďalšej epizóde (najpravdepodobnejšie) zatiaľ pôsobí veľmi genericky a nudne. Uvidíme ako si s ňou poradia neskôr. A vizuál je rovnako dychberúci ako už od začiatku seriálu. Tam sa fakt nedá vytknúť prakticky nič. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Joel a Ellie hľadajú cestu za Tommym do cesty sa im ale postaví hnutie odporu a to nejdená práve v rukavičkách. Prevedenie: Vraciame sa do apokalypsy čo oceňujem ale je to strašne zdĺhavé a vlečie sa to. V prvých dvadsiatich minútach len ideme z bodu A do bodu B za sprievodu strašnej dekády kecov. Zas na druhú stranu asi je to nutné na emočné zblíženie našich hrdinov. Stretávame aj nové postavy, kde ten típek čo akoby práve vyšiel od barbera dúfam nebude záporák lebo si ho dosť idem.  A tá vzdúvajúca sa podlaha, to zas bolo čo do riti..... 80% ()

Reklama

MuggyCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

•90%• Jestli tento díl nedokáže zaspokojit hráče předlohy, tak už nic. Celý děj jsou prakticky cutscény s nějakými dodatky, které pomáhají nasát stmosféru post-apo světa. Líbí se mi, že místo kombinace hodně akce-málo atmosféry, máme hodně atmosféry-méně akce, ale chápu, že to nebude sedět každému. Dovolím si odvážné přirovnání- je to jako vyčítat Avatarovi, že film není dobrý, protože se v něm v zásadě nic neděje. ()

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8,5/10. - Našlapaná epizoda, kde se začíná příběh posouvat a krásně jede podle adaptace. Hlavní dvojice opět nezklamala a jejich chemie by se dala krájet. Celková pasáž v autě byla jak komediálně, tak i pocitově skvělá a přítomnost písně Alone and Forsaken od Hanka Williamse rozhodně potěšila. Co se týče vůdkyně skupiny a záporné skupiny celkově, tak mi nepřišli nijak zajímavý a spíše mě občas iritovali, ale to byl také úmysl. Jinak pocitově se příběh vyvijí senzačně a čekání na další epizody je bolest, ale zároveň dar. Tenhle příběhový konflikt bude ještě zajímavý! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neplánovaná zastávka v Kansas City, kde se střetneme s dosti početnou složkou rebelů, která v nedávné době svrhla vládnoucí složky FEDRA. Hodně ukacené, ale to už seriálu snad nejde ani vytýkat, takovou zkrátka nastavil laťku a tón. Je to hodně atmosférické a když už se odehraje nějaká akce, tak zpravidla stojí za to. Seriál je velmi statický a posouvá se kupředu především prostřednictvím kratších či delších časových skoků. [75 %] ()

Galerie (12)

Zajímavosti (23)

  • Časopis pre dospelých, ktorý si Ellie (Ramsey) pozerá v aute, bol v pôvodnej hre odnesený z Billovho domu. Bola to jedna z veľkých indícií, vďaka ktorej hráči vedeli, že Bill je kanonicky gay. (molcan2)
  • V hre Sam pri stretnutí s Joelom a Ellie nemá namaľovanú tvár. (molcan2)
  • Vo februári 2021 Craig Mazin rozoslal výzvu na kasting pre chlapca vo veku 8-14 rokov, ktorý je nepočujúci, černoch a ovláda americký posunkový jazyk alebo černošský americký posunkový jazyk; divadlo Deaf West Theatre potvrdilo, že ide o postavu Sama. V auguste bolo oznámené obsadenie Johnsona a Keivonna Woodarda do úloh Henryho a Sama spolu s potvrdením, že Kansas City nahradí Pittsburgh. (molcan2)

Reklama

Reklama