Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Drž mě za ruku (S01E04)

(epizoda)
  • USA Please Hold My Hand
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie zanechají auto v Kansas City a snaží se uniknout, aniž by na sebe upoutali pozornost pomstychtivého vůdce rebelů. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You haven't seen the world, so you don't know. You keep goin' for family." "I'm not family." "No. You're cargo." _____________ Je dosť možné, že toto je prvá epizóda, ktorej hodnoteniu skutočne trochu nadržiavam, ale ja si jednoducho nemôžem pomôcť... Oproti predošlej (a pre niektorých hlavne mimoriadne kontroverznej) časti sa dej opäť o veľa neposunul, ale na druhú stranu táto epizóda vyniká v niečom úplne inom... Na mňa najviac zapôsobila cesta v aute naprieč postapokalyptickým a zničeným svetom za sprievodu chytľavej (a z traileru už celkom známej) skladby od Hanka Williamsa. A k tomu pridajme ešte scénu so spaním v lese, ktorá pre mňa bola z tohto seriálu zatiaľ druhá najnapínavejšia (na prvom mieste sú ešte stále clickeri z druhej epizódy). Potom pribudla už aj prvá prestrelka (aspoň podľa mňa bola bezchybne natočená), Joel s Ellie sa už konečne aspoň trochu zbližujú, no a záver parádne navnadil na ďalšiu časť (tentokrát už stačí čakať iba do soboty, a nie do pondelku!). Jediná vec, ktorú by som vytkol je Melanie Lynskey v úlohe Kathleen, ktorá mi na záporačku a na to, aká mala byť drsňačka, prišla až príliš sladká (veď povedzte, naozaj si myslíte, že by niekto s jej hláskom dokázal streliť človeka do hlavy?). A potom ešte aj tá stopáž... 45 minút je naozaj málo, dúfam, že kratšej epizódy sa už nedočkáme... No nič, to by bolo odo mňa k tejto časti asi všetko, dúfam, že sa v epizóde č. 5 máme na čo tešiť – konkrétne na príchod Bloaterov... ()

MuggyCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

•90%• Jestli tento díl nedokáže zaspokojit hráče předlohy, tak už nic. Celý děj jsou prakticky cutscény s nějakými dodatky, které pomáhají nasát stmosféru post-apo světa. Líbí se mi, že místo kombinace hodně akce-málo atmosféry, máme hodně atmosféry-méně akce, ale chápu, že to nebude sedět každému. Dovolím si odvážné přirovnání- je to jako vyčítat Avatarovi, že film není dobrý, protože se v něm v zásadě nic neděje. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastně mě udivuje ten hlad okolo, lačnící po akci a děsu, a mimoděk tak stvrzuje všechny zkazky o toxicitě herní komunity. Seriál se postupně vymaňuje z okovů předlohy, jde si vlastními cestami, jen si prstem na mapě hlídá směr. Pedro s Bellou už se v tom zaparkovali jak starý pickup ve výloze bistra. Očekávání padla, už nejsem divák, ale čistý „cargo“, který tihle dva vzali s sebou. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec bych epizodu nehodnotil špatně. Možná je to jen radost z toho, že nevidíme Billa a Franka, a že se děj konečně točí kolem hlavních aktérů. Ale ne, za mě se to dnes povedlo. Opět šlo o jakési prohlubování vztahu mezi Joelem a Ellie (a co si budeme, je to potřeba), zároveň jsme dostali nějakou tu akci a byl k vidění i první shooting combat po vzoru hry. Ano, mimo to nebyl průběh úplně nejsvižnější a nejdynamičtější, ale na to si v seriálu holt budeme muset zvyknout. Za mě dobrý. ()

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další pomalejší konverzačka. Akce je pomálu, ale zas je tu prostor pro vývoj postav. S nově představenýma vedlejšíma jsem zatim váhám (zejména slečna "silná ženská postava" ve svojí vůdčí úloze zatim moc nepřesvědčila), ale postavy hlavních protagonistů se vyvíjí slibně. Mladá Ellie se postupně seznamuje s krutou realitou života mimo karanténní zónu, přesto si dál udržuje svůj optimismus a humor. Proti umorousený povaze Joela, kterej už si v postapokalyptický pustině zažil svoje, to vytváří zajímavej kontrast, a je zajímavý sledovat, jak se ti dva navzájem ovlivňujou. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (23)

  • Na začiatku epizódy môžeme vidieť horskú dráhu Mamba. Geograficky by však mala byť Steel Force v Dorney Parku, pretože ešte neprešli Pittsburghom. (molcan2)
  • Henry (Lamar Johnson) a Sam (Keivonn Woodard) sú súčasťou skupiny z Kansas City, ale zdá sa, že sú pred nimi na úteku. Vo videohre sú súčasťou samostatnej skupiny, ktorá sa zatúlala do mesta a hľadala zásoby, než bola prepadnutá. (molcan2)
  • Vo februári 2021 Craig Mazin rozoslal výzvu na kasting pre chlapca vo veku 8-14 rokov, ktorý je nepočujúci, černoch a ovláda americký posunkový jazyk alebo černošský americký posunkový jazyk; divadlo Deaf West Theatre potvrdilo, že ide o postavu Sama. V auguste bolo oznámené obsadenie Johnsona a Keivonna Woodarda do úloh Henryho a Sama spolu s potvrdením, že Kansas City nahradí Pittsburgh. (molcan2)

Reklama

Reklama