Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Drž mě za ruku (S01E04)

(epizoda)
  • USA Please Hold My Hand
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie zanechají auto v Kansas City a snaží se uniknout, aniž by na sebe upoutali pozornost pomstychtivého vůdce rebelů. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (144)

HNTR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvních třech vydařených epizodách je zde jedna z těch slabších. Sbližování Joela s Ellie pokračuje, to je všechno hrozně fajn. Dovolil bych si říct, že akce je pořád málo a není taková, aby úplně stála za to a našla si výrazné místo v mém podvědomí. Epizoda působí nedokončeně a pravděpodobně na ni přímo naváže epizoda sobotní. Každopádně záporná postava Kathleen na mě působí zásadně nemastně a neslaně. V podstatě mě ničím nezaujala. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mazin s Druckmannom sa rozhodli nakrútiť epizódu, kde si dokážu, že sa dá minimun deja natiahnuť na 45 minút. Lepšie im to vyšlo v druhej časti, ktorá bola vizuálne zaujímavejšia. Nejde však o dôvod pre úplný odpis, naopak ma konečne bavila interakcia medzi dvoma hlavnými postavami, aj to ich ulíhanie k spánku a vtipy na dobrú noc. Ak však chcú bodovať naplno, ich výtvor sa chtiac nechtiac bude musieť poriadne rozbehnúť. ()

Reklama

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znáte ten pocit, kdy si u něčeho říkáte: "Proč já na to vlastně koukám?" Tak zhruba tohle já zažívám u The Last Of Us několikrát každou epizodu... Autoři by měli dostat ceny za záběry na krajinu, zarostlé baráky a vrakoviště, kde i po 20 letech je v nádržích benzín... Jinak se z toho bohužel stává velká nuda... Navíc další nepovedený casting - do role psyhopatické velitelky (vážně Rose z Two & a Half Men?)... ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec bych epizodu nehodnotil špatně. Možná je to jen radost z toho, že nevidíme Billa a Franka, a že se děj konečně točí kolem hlavních aktérů. Ale ne, za mě se to dnes povedlo. Opět šlo o jakési prohlubování vztahu mezi Joelem a Ellie (a co si budeme, je to potřeba), zároveň jsme dostali nějakou tu akci a byl k vidění i první shooting combat po vzoru hry. Ano, mimo to nebyl průběh úplně nejsvižnější a nejdynamičtější, ale na to si v seriálu holt budeme muset zvyknout. Za mě dobrý. ()

HydraCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve zkratce nám tenhle díl, krom teaseru na Sama a Henryho, a na Bloatera, nic moc nedal. Linku s vůdkyní Kathleen silně nepobírám. Tommy potěšil ;). Dialogy Joela a Ellie opět skvělý, fungujou jak vážnější situace tak i odlehčenější à la hloupé vtipy před spaním. (Hrozně mě baví quotovat ty scény z her, ještě než je postavy řeknou, a že jich tady bylo :D.) Furt to byla dobrá epizoda, akorát neměla takovej drive a u mě tolik nesepla jako ty tři předchozí. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (23)

  • Craig Mazin prirovnal Kathleen (Melanie Lynskey) k Madame Defarge z knihy "Príbeh dvoch miest" (1859) od Charlesa Dickensa: revolucionárka, ktorá sa v dôsledku krutých okolností stáva teroristkou, čo umožňuje divákom vcítiť sa do nej. Mazin, ktorý sa priatelil s Melanie Lynskeyovou, ju oslovil ohľadom tejto úlohy a opísal ju ako ''vojnovú zločinkyňu''. Tá spočiatku váhala, kým jej Mazin neponúkol viac informácií o tejto postave, pričom ju opísal ako niekoho, kto bol nútený vstúpiť do úlohy po smrti svojho brata, ktorý "bol v podstate Ježiš". Mazin a Druckmann mali pocit, že jej obsadenie je nezvyčajné, pretože má "sladkosť", ktorá je v rozpore s pozíciou Kathleen v epizóde, čo je zámerné rozhodnutie, aby zaujala divákov, Lynskey chcela hrať postavu ako "jemnú a nežnú", aby ju konfrontovala s násilím. Cítila, že Kathleen bola pred bratovou smrťou pravdepodobne menej intenzívna, ale kvôli okolnostiam bola nútená sa zatvrdiť. (molcan2)
  • Craig Mazin zistil, že Joelovo (Pascal) rozhodnutie dovoliť Ellie (Ramsey) použiť zbraň dokazuje jeho dôveru v ňu a považoval to za "najotcovskejší moment, aký kedy zažili". (molcan2)
  • Kniha vtipov, z ktorej Ellie (Ramsey) číta, "No Pun Intended Volume Too" od Willa Livingstona, je presne rovnaká ako tá, ktorú používa vo videohre. Mimo boja Ellie vyťahovala knihu a čítala vtipy nahlas rovnako ako v tejto epizóde, pričom Joel (Pascal) reagoval podobne podráždene. Niektoré vtipy v seriáli sú dokonca presne tie isté, ktoré zazneli v hre, napríklad vtip o obálke, vtip o strašiakovi a vtip o hnačke. Craigovi Mazinovi sa páčilo použitie Elliinej knihy vtipov v hre a mal pocit, že jej zaradenie do série umožnilo efektívny vývoj medzi ňou a Joelom. (molcan2)

Reklama

Reklama