Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Vydržet a přežít (S01E05)

(epizoda)
  • USA Endure and Survive
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie se snaží uniknout povstalcům a přitom se dostanou do křížku s nejhledanějším mužem v Kansas City. Kathleen pokračuje ve své misi. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (141)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znacne akcny diel s novou formou "hubovej mutacie". :) Opat dalsia cast, v ktorej Joel a Ellie stretnu, na kratko, spolocnost na ceste. Zrejme bude toto vzorec, v ktorom sa to bude uberat az k cielu, avsak, neda sa mu moc vytknut. Vsuvky s docasnymi utocistami pomalovanymi detmi mali svoju atmosferu, zaver som ocakaval, Ellie sa tymto dozvedela nieco nove o "hematologii". :) 80% Opat raz Agnes Obel a jej genialna pesnicka Fuel to Fire bola pouizta velmi trefne v dalsom seriali. Uzasna tvorkyna a vokalistka. ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Doposavadní vrchol seriálu. Perfektní ukázka toho, když se za pomoci vynikající scénáristiky, dohledu autora předlohy a možnostem filmového média vytvoří skvostná adaptace, nabízející alternativní průběh příběhu, jenž naprosto respektuje původní hru, ale zároveň ji rozšiřuje o širší souvislosti, které z mého pohledu ještě mírně převyšují původní zážitek ze hry. Prostě perfektně zužitkovaný prostor posledních dvou epizod, který mě emocionálně položil a já se jen tetelím blahem, že se tahle adaptace (zatím) nadmíru povedla. ()

Reklama

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosud nejlepší a nejvíc emoční epizoda. Já jakožto neznalec první hry, si seriál enormě užívám. Miluju tu vymakanou atmoséru. Dialogy, příběh, emoce, akci, ahh prostě ať už sakra výjde ta hra já už to potřebuju hrát! To co udělal otec toho dítěte, bylo strašně lidský a pochopitelný a emočně mě to fakt oddělalo. 10/10 No shit. ()

Timak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uf … tak to má sílu. Začátek mi přišel tak trochu odbočení a s lehkou nelibostí jsem si řekl, že holt jeden díl střídá ten slabší. Ale to se nenechte mýlit. Tohle je hutný jako sviňa. Tohle mělo všechno. Asi zatím nejlepší díl. Hru jsem nedohrál, takže vůbec netuším, kam to směřuje. A neskutečně se těším. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (18)

  • Během závěrečných titulků hraje píseň „Fuel to Fire“ od Agnes Obel. (BROKEN_)
  • Detského klikera stvárnila mladá akrobatická herečka Skye Belle Cowtonová; na vytvorenie tejto bytosti sa použila protetika a vizuálne efekty. Craig Mazin trval na tom, aby Cowtonová mala na sebe tričko zo seriálu Blue's Clues (od r. 1996), aby kontrastovala nevinnosť a hrôza. Tím vizuálnych efektov sa radil s Mazinom a Neilom Druckmannom, aby zdôraznili jej detské črty, pridali jej vrkoče a ukázali viac z jej tváre. (molcan2)
  • Lamar Johnson sa krátko po príchode do Calgary začal prostredníctvom Zoomu učiť americký posunkový jazyk a strávil čas mimo natáčania. Nechcel, aby si diváci mysleli, že jeho znalosť jazyka je falošná a svoje vystúpenie považoval za dôležité pre reprezentáciu nepočujúcich. Mal pocit, že čas strávený v blízkosti Keivonna Montreala Woodarda pri produkcii mu umožnil lepšie ovládať jazyk; Woodard mu niekedy opravoval chyby v scénach. Bella Ramsey sa podobne naučila ASL počas produkcie. (molcan2)

Reklama

Reklama