Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Vydržet a přežít (S01E05)

(epizoda)
  • USA Endure and Survive
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie se snaží uniknout povstalcům a přitom se dostanou do křížku s nejhledanějším mužem v Kansas City. Kathleen pokračuje ve své misi. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (141)

Oyer 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že jsem trochu zklamán. Prostředí sice vypadá dokonale, ale po obsahové stránce to trochu vázne. Proč se věnuje tolika času nevýrazným osobám, které na konci dílů stejně zemřou a úplně to zastavuje hlavní děj a posun dopředu. Tah na bránu nulový. Pokud bych měl toto srovnávat např.  s Walking dead (podobná tématika), tak je tu propastný rozdíl ve prospěch WD. ()

jsed 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najprv nadsenie, ale potom... odchod z domu a to putovanie podzemím az prílis kludné, lahké, dost nereálne priblízenie a likvidácia odstrelovaca, herecký výkon Henryho v niektorých fázach nie velmi presvedcivý, rovnako herecka hlavnej záporkyne, infektovaní az prílis nereálne pohybliví( nie velmi prepracovaná digitalizácia aj u toho obra ), ep.2 bola v tomto ohlade lepsia...  Niektoré veci idú do detailov ale iné velmi povrchné... Jasne, ze sa na to celkom pekne pozerá... ()

Reklama

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. Kathleen je jako nová postava bohužel naprosto zbytečná a zcela průměrná, přesto vztah mezi ni a utečencem Henrym je dobře napsaný a dává smysl, jen bych si dával pozor na to, že motiv pomsty a odpuštění je hodně důležitý pro druhý díl hry a tady se s tímhle tématem zbytečně plýtvá. Doufám, že tvůrci dali možnost skutečnému hluchoněmemu ve ztvárnění Sama, pokud to je ale zahrané, vůbec to rozhodnutí nechápu. Něco jako ve stylu, Tiché místo bylo super, tak ty nebudeš mluvit taky. Pokud ten kluk je ale skutečně takový, tak je to hodně zajímavá volba a klučina to zvládnul dobře. No a hromadná bitka na konci je slušný popcorn ale obešel bych se bez toho. Je opět do očí bijící, že když scenáristi chtějí tak v podzemí není ani noha a když se to hodí je tam celá armáda nakažených. ()

Cringy_Tommy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutně boží epizoda. Audiovizuál skvělý stejně jako atmosféra. Skvělá akce a Bloater vypadá parádně. Scénka se sniperem skvělá a závěrečných posledních minut silných stejných jako ve hře. Taky si už nemůžu stěžovat na to že tam je málo zombáků. Nejvíc mě ale sere ta necharistamtická kunda Kathleen která se mi jako postava nelíbí (ale stejně nám všem bylo jasné co se s ní stane:) ). Zatím ale nejlepší díl 9/10 ()

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No nevim. Příběhová linka povstalců sice trochu dokresluje prostředí, ale nemůžu říct, že by mě ve srovnání s původním příběhem nějak extra zaujala. Asi ještě míň, než ta odbočka ke Zkrocený hoře. (Spoilery.) Melancholický výlevy vůdkyně povstalců na mě moc nepůsobily, asi proto, že chvíli předtim nechala chladnokrevně popravit deset zajatců. Oproti hře tam udělali i pár dalších změn, zjevně proto, aby mohli na konci nějak odůvodnit tu ační scénu. Ta byla v tomto podání bohužel jen těžko uvěřitelná. Zombíci zahnaní do podzemí? Ok, sice nevim jak, když se ničeho nebojí, ale budiž. Zombíci, skákající X metrů do výšky? Eh.. ok, budiž. Zombíci vyskakující z propadliny v zemi jako stádo splašených srnek? Ne! Tady dělám čáru. :) Jednak, na předměstích žádný tunely, který by se mohly takhle propadnout, nejsou; a už tuplem ne takhle přímo pod barákem. Ale i kdyby nešťastnou náhodou zrovna natrefili na čtvrť, kterou projektoval nějakej urbanista šílenec - to všichni ti zombíci shodou okolností čekali právě na tomhle jednom místě, aby mohli okamžitě vyběhnout na povrch? Účelová blbost. :) Ve hře mi to přišlo příběhem i atmosférou daleko uvěřitelnější. Jinak jsem čekal, že společný putování obou dvojic bude trvat trochu dýl. Ve hře byl jeden zajímavej segment, kdy se děcka prohodí a musí chvíli putovat s "cizím" dospělákem, než se opět najdou. Tohle bych možná ocenil víc, než nějaký nově vymyšlený postavy. Herecký výkony vesměs dobrý. Na společných scénách Ellie a Sama ale dost vyniká, že herečce neni 14. Nicméně chápu, že ji nejspíš volili i s ohledem na natáčení 2. řady, kde už má být její postava dospělá. Pěkná scéna s malou zombie-atletkou v autě. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (18)

  • Craig Mazin napísal Sama (Keivonn Woodard) ako hluchého (v pôvodnej hre nebol hluchý), aby jeho vzťah s Henrym (Lamar Johnson) nepôsobil ako opakovanie vzťahu Ellie (Ramsey) s Joelom (Pascal), čo by podľa neho bolo zdôraznené kvôli rôznym perspektívam série. Sledoval televízny seriál This Close (2018), ktorý sleduje dve nepočujúce postavy, a mal pocit, že to mohlo ovplyvniť jeho rozhodnutie. Zistil, že automaticky vnáša do scén intimitu vďaka ich tichosti, ktorá kontrastuje s Elliinou zhovorčivou povahou. Neila Druckmanna tento nápad okamžite zaujal a želal si, aby ho do hry zahrnul. (molcan2)
  • Lamar Johnson sa krátko po príchode do Calgary začal prostredníctvom Zoomu učiť americký posunkový jazyk a strávil čas mimo natáčania. Nechcel, aby si diváci mysleli, že jeho znalosť jazyka je falošná a svoje vystúpenie považoval za dôležité pre reprezentáciu nepočujúcich. Mal pocit, že čas strávený v blízkosti Keivonna Montreala Woodarda pri produkcii mu umožnil lepšie ovládať jazyk; Woodard mu niekedy opravoval chyby v scénach. Bella Ramsey sa podobne naučila ASL počas produkcie. (molcan2)
  • Epizoda se vysílala netradičně o dva dny dříve, a to z důvodu časové kolize se Super Bowlem, který by sledovanost seriálu drtivě snížil. (Punisher)

Reklama

Reklama