Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Rodina (S01E06)

(epizoda)
  • USA Kin
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie nedbají na rady místních obyvatel a pronikají hlouběji do nebezpečného území, aby našli Světlonoše a Tommyho. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (115)

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak ze hry si teda nic o komunistických osadách nepamatuju. Dost zvláštní změna. Chápu správně, že sdělení tvůrců mělo být "komunismus good"? Jako, že americká levice (vlastně politika obecně) je v poslední době jak utržená ze řetězu, jsem si všiml, ale tohle už je agitka skoro jak u nás v padesátých. Už chybí jen aby se vzali za ruce a začali tancovat a zpívat, jak všichni všechněm všechno dáme, a budem všichni všechno mít dohromady. :) Jinak, událo se toho dost, ale i přesto byl tenhle díl tak nějak nuda. A zdá se mi, že postava Ellie se povahově čim dál víc vzdaluje předloze, což je škoda. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Duo se dostává k přehradě a přes zamrzlé pláně až k Tommymu a poté i na coloradskou univerzitu. Stejně jako ve hře i zde je mrtvo. Bohužel střetu se nevyhneme a Joel se dostává do těžké situace. Je jasné, že seriálové the last of us je mírou akce a zombíků vůči hře hodně pozadu. Respektive seriálová adaptace není tak zběsilá. Což přidává na autentičnosti a vlastně to nijak celou adaptaci neshazuje. Je to škoda, ale o to více se zaměřuje na postavy a atmosféru. Každopádně to je fantastická filmařina. A i když vím co bude následovat, stejně se těším na další díl a na to, jakým způsobem se bude filmová adaptace odlišovat. ()

Reklama

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fanouškům hry bylo od začátku jasné, že se bude jednat především o emocemi nabitou epizodu s minimem akce. Podívali jsme se rovnou do Jacksonu (který mimochodem vypadal skvěle), ve kterém se v podstatě odehrálo osmdesát procent děje. Neříkám, že těch osmdesát bylo špatných (označil bych je jako “v pohodě”), ale přecejen byla hlavním tématem rodinná šlamastika, takže bych spíše vypíchnul zbývající pasáž v univerzitním kampusu. Povědomé dialogy se krásně smíchali se závěrečným plot twistem a čtvrtá hvězda je na světě. ()

vladi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A ja musim dat prvy raz 4*. Ani neviem preco... Ale, ak bude pokracovanie podla hry, tak dalsi diel bude iste opat za plny pocet. Vtipne je, ze ja osobne hovorim ako drevorubac, ale u Ellie mi tie vulgarizmy zacinaju prekazat. Taktiez je prilis drza a Joel prilis submisivny. Lebo sem tam by si Ellie hadam aj jednu po hube zasluzila.. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Režijní masterclass, bez ironie. Aneb kterak bosenská režisérka ceněných festivalových dramat vyrukovala s jednou z (prozatím) nejlepších epizod áčkového seriálu. Má to úplně jiný feeling než předchozí díly, kamera jde víc do detailů, plně využívá sněžných scenérií, herci jsou tlumení a strohé dialogy nechávají bublat emoce po pokličkou nerudných obličejů. Když to pak vytryskne (dílna, dětský pokoj), sesype se to na diváka jak lavina. Intenzivní a vyčerpávající zážitek v nejlepším slova smyslu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Epizoda končí děsivým cliffhangerem. Joel (Pedro Pascal) je při rvačce pobodán, a přestože se mu s Ellie (Bella Ramsey) podaří na koni uniknout bezprostřednímu nebezpečí, je jasné, že je na tom špatně. Zhroutí se do sněhu a nechá Ellie, aby ho prosila, aby vstal. Když se kamera stáhne, slyšíme ponurý klavír a hlas, který zpívá: „Jedu na projížďku se svým nejlepším přítelem. Doufám, že už mě nikdy nezklame. Ví, kam mě vezme. Vezme mě tam, kde chci být. Jedu na projížďku se svým nejlepším přítelem.“ Zní vám to povědomě? To proto, že jsme tento text už někdy slyšeli: když Joel, Ellie a Tess (Anna Torv) opouštějí bostonskou QZ. Slova jsou z písně „Never Let Me Down Again“ od Depeche Mode z roku 1987, která hrála v Joelově rádiu jako signál od Billa (Nick Offerman) a Franka (Murray Bartlett). V této epizodě tak zní coververze písně Depeche Mode, a to v podání Jessicy Mazin, dcery spolutvůrce a scenáristy seriálu Craiga Mazina, který po své dceři požadoval, aby její verze byla strašidelná a pomalá a pojednávala o dceři truchlící nad ztrátou otce. (Dangerous2)
  • Ve skutečnosti by Joel (Pedro Pascal) trpěl podchlazením poté, co spal venku bez jakékoli ochrany ve wyomingské zimě. (mikki089)

Reklama

Reklama