Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Rodina (S01E06)

(epizoda)
  • USA Kin
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie nedbají na rady místních obyvatel a pronikají hlouběji do nebezpečného území, aby našli Světlonoše a Tommyho. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (114)

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fanouškům hry bylo od začátku jasné, že se bude jednat především o emocemi nabitou epizodu s minimem akce. Podívali jsme se rovnou do Jacksonu (který mimochodem vypadal skvěle), ve kterém se v podstatě odehrálo osmdesát procent děje. Neříkám, že těch osmdesát bylo špatných (označil bych je jako “v pohodě”), ale přecejen byla hlavním tématem rodinná šlamastika, takže bych spíše vypíchnul zbývající pasáž v univerzitním kampusu. Povědomé dialogy se krásně smíchali se závěrečným plot twistem a čtvrtá hvězda je na světě. ()

HNTR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S dalším týdnem přichází další díl... Tentokrát se dostáváme do bodu, kde vyjasňuje vztah mezi Joelem a Ellie. To funguje skvěle, konečně je pořádně vidět ta chemie mezi nimi a někdy ukápne slza pak máte zase úsměv na tváři a ten jejich vztah si naplno užíváte. Dočkáváme se velkého polidštění Joela v momentech, kdy dostává panické záchvaty, to je oproti hře nové. Setkáváme se s Tommym, z počátečního euforického znovushledání se opravdu rychle stávají výčitky starých způsobů. Jedinou nevýhodou celého seriálu je podle mě nedostatek akce, putování po Americe tak nedává takové rozměry a pocity nebezpečí. Nemusí se nutně jednat o přímé střetnutí, ale občas by se hodilo alespoň nějakou hrozbu naznačit, jako například plížení okolo clickerů nebo lidí, které se ve hře také dost často objevuje. ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě jedna z nejlepších epizod (momentálně po odvysílání epizody za mě dokonce nejlepší). Zde se zas a znova ukazuje, jak Mazin a Druckmann věrně adaptují herní předlohu a jak dobře to dělají. Je tady spousta odkazů nejenom na první díl, ale dokonce i na druhý díl. Hráči moc dobře vědí co myslím. Objeví se zde jedna postava, která sleduje Ellie. Za mě krásný pomrknutí pro hráče, kteří hráli druhý díl. Plno dialogů je zde stejných jako ve hře. "Všichni, na kterých mi záleželo, buď umřeli, nebo mě opustili. Všichni, až na tebe". A je tady toho víc. Epizoda je takřka bez akce a soustředí se na vztahy. A zde se nám pěkně naplno Joel a Ellie dostanou pod kůži a věřte mi, že osmá a devátá epizoda (vynechal jsem sedmou, protože ta bude sledovat flashback Ellie, jak se nakazila) budou stát za to a vy hlavním postavám budete fandit. Režisérka Jasmila Žbanić odvedla skvělou práci. Kamera v této epizodě je zatím nejlepší ze všech dosavadních epizod a plno záběrů bylo nádherných (z jednoho jsem se málem udělal :-D ). Herecké výkony jsou zde zatím nejsilnější a Pascal s Ramsey dominují. Chci se ještě jako velký fanoušek hry vyjádřit k jedné věci. Joel má zde dva případy, jako kdyby měl dostat infarkt. Ano, možná to vypadá, že Joel je oproti hře měkkej, ale za mě to nádherně ukazuje, že Joel není jenom zlý člověk, který umí být krutý, ale má srdce, které bude hrát později velkou roli v příběhu. Ta scéna, kdy Pascal předvede perfektní herectví se přiznám, rozbrečel jsem se. A to fakt nepřeháním. Ale abych jenom nechválil, tak mi vadí, že Joel a Ellie mají poklidnou cestu a nikde jim moc nehrozí nebezpečí. Ocenil bych nějaký nakažený, kteří jsou zamrzlý a ke konci epizody by například Joel a Ellie slyšeli v okolí nakažený. Protože mi přijde, že se skoro zapomíná, že jsou v postapokalyptickým světě. Jinak jsem, ale maximálně spokojen a jako někdo pro koho je hra srdcová záležitost mi dělá seriál úsměv na tváři. Jen tak dál!!! P.S. Hudba z hry když začne hrát... oh boy, díky ní jsem se dokázal rozbrečet. Nádhera. Miluju to!!! ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to špatný. Jogurt promluví a sere mě (opravdu její projev je na pěst). A protože s Mandalorianem cestují už zase jen ve dvou, nažvaní toho celkem dost. A dokonce i když potkají další postavy (včetně co nečekaně za 20 let vůbec nezestárnula), se žvaní, žvaní a žvaní… a ten hloupě prezentovaný precedent s fungujícím Komunismem, epizodě také nijak neprospěl. Bylo to horší než E3? Rozhodně. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Další díly už bohužel nedám,další nudu už bych nezvládnul.Seriál kde se jenom kecá a na několik hodin záznamu jsou dvě minutové akce mi bohužel nestačí.Joel(Pedro Pascal) hrál skvěle v mém oblíbeném seriálu Narcos,ale zde se moc nepředvedl i když mnohem horší byla hnusná nebinární "zombice" Ellie(Bella Ramsey) která mi lezla celých 6 dílů pěkně na nervy a příběh seriálu letěl skoro od začátku strmě dolů.Hned jsem si přitom vzpomněl jak jsem se před pár lety díval na Prima Cool na reality show EXPERIMENT KOLONIE,kde se po zinscenované apokalypse snaží skupina vybraných lidí přežít jen s tím co mají a je to mnohem lepší a poučnější než tato seriálová blbost.No nic,snad si příště lépe vyberu v té hromadě nezáživných seriálů. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Craig Mazin chtěl, aby hádka Joela (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) byl téměř totožná s herní verzí, vzhledem k tomu, jaký dopad tato scéna měla na něj samotného. Považuje ji za nejslavnější scénu ze hry. (mikki089)
  • Elliin (Bella Ramsey) kůň Shimmer z videohry „The Last of Us Part II“ se v epizodě krátce objeví jako hříbě. (mikki089)

Reklama

Reklama