Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Rodina (S01E06)

(epizoda)
  • USA Kin
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie nedbají na rady místních obyvatel a pronikají hlouběji do nebezpečného území, aby našli Světlonoše a Tommyho. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (116)

HydraCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní epizoda, která krásně skloubila několik důležitých příběhových momentů a znázornila napětí ve vztahu hlavních postav v jeden výborný celek. Strašně se mi líbí, jak tvůrci tuhle část příběhu zasadili přímo do Jacksonu. Dává to větší smysl a zároveň nás malými odkazy nalákali na druhou řadu. Pedro Pascal v tomhle díle herecky fakt zářil a vykreslil tak pěkně Joelovu osobnější linku. To se samozřejmě propsalo i do oné "You don't know what loss is." scény, která i díky lepšímu odvyprávění fungovala skvěle. (Bohužel výkon Belly mě zde nepřišel až tak emocionální a silný jako v předloze.) V poslední části u univerzity jsem byl už trošku znuděn. Konkrétně tady šel scénář až moc detailně ve šlépějích hry a seriál mě tak už neměl čím překvapit, ale to se hádám stává v případě, že uděláte perfektní adaptaci jako je tato. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Perfektní režie, skvělý emoční doják pod kulisami středověku mísící se s počátky kovbojů a civilizace ještě silně okořeněným kombinací funkčního komunismu s prvky sektářství a hippiekomunitní pospolitosti. Kupodivu vše krásně ladilo a navíc připomnělo důležitost pomalu ale jistě mizejících hodnot 😉😊🥲🫣🥳 ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Režijní masterclass, bez ironie. Aneb kterak bosenská režisérka ceněných festivalových dramat vyrukovala s jednou z (prozatím) nejlepších epizod áčkového seriálu. Má to úplně jiný feeling než předchozí díly, kamera jde víc do detailů, plně využívá sněžných scenérií, herci jsou tlumení a strohé dialogy nechávají bublat emoce po pokličkou nerudných obličejů. Když to pak vytryskne (dílna, dětský pokoj), sesype se to na diváka jak lavina. Intenzivní a vyčerpávající zážitek v nejlepším slova smyslu. ()

Pharao20 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásne lokácie, nijaká akcia či napätie, veľa kecania a dojemností a samozrejme nové extrémne nesympatické postavy. Ono hra je úžasná v tom že všetky elementy ako akcia, napätie, príbeh, dialógy, emócie sú v nej dobre rozložené a ničoho nie je priveľa ani primálo. V seriáli to tak bohužiaľ nie je a táto epizóda je toho dôkazom. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeeeeeej, tak táto epizóda mi neskutočne sadla👌. Nádherné zasnežené scenérie, polárna žiara, skoro žiadna akcia, naopak riešia sa vzťahy, dôraz sa kladie na celkovú atmosféru a dialógy. Napätia je tu tak primerane. Veľmi sa mi tu páči výprava, konečne sme opustili depresívne prostredie K.C. a vlastne po prvýkrát po dlhom čase tu máme aspoň na chvíľočku takmer normálne mestečko, kde dokonca funguje aj kino, no ja odpadnem :-). Skvelá kamera, hudba, soundtrack a v tejto epizóde doteraz NAJLEPŠIE herecké výkony Pedra a Belly!  Neskutočné, wow! Najkrajšia epizóda🙂!!! "The only people who can betray us are the ones we trust." ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Pro natáčení epizody bylo použito přes 300 figurantů, včetně koní. (mikki089)
  • Ve skutečnosti by Joel (Pedro Pascal) trpěl podchlazením poté, co spal venku bez jakékoli ochrany ve wyomingské zimě. (mikki089)
  • Elliin (Bella Ramsey) kůň Shimmer z videohry „The Last of Us Part II“ se v epizodě krátce objeví jako hříbě. (mikki089)

Reklama

Reklama