Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Napospas (S01E07)

(epizoda)
  • USA Left Behind
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco Joel bojuje o přežití, Ellie vzpomíná na noc, která všechno změnila. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (184)

Trešlson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani herní přídavek Left Behind se nedotáhl kvalitami na svého rozsáhlejšího bratříčka a u seriálové odbočky je tomu zrovnatak. ALE ve hře i v seriálu má své opodstatnění a místo a je mi opravdu líto vocasů, kteří nedokážou docenit to, že Bella Ramsey je v poloze Ellie takřka bezchybná a nebo to, že The Last of Us je doceňováno pro svůj příběh a ne pro střílení "zombie". Jinak poslechy podcastů k jednotlivým dílům, kde spolu debatují Troy Baker, Craig Mazin a Neil Druckman skvěle doplňují to, co v epizodách vidíme a doufám, že podcast bude s druhou sérií pokračovat. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další krásný díl. Sice jsem čekala víc prolínání s přítomností, ale na konci začne dávát smysl, proč to nemohlo být (čekala jsem, že Ellie odejde a někoho v okolí pozná nebo něco podobného a Joel bude dole sám, protože nevěřil tomu, že by odešla, přestože to po ní chtěl a do toho minulost) a bylo to moc hezký přesně takhle. Jinak, ono nebylo moc velký překvapení, co udělá Ellie po vystoupání schodů sklepa, to muselo bejt jasný i trubce. Ale bylo fajn sledovat ten konkrétní důvod, proč by to nemohla udělat jinak. Proto to závěrečný sevření ruky tak dojme. A už jsem poměrně otrávená (v dobrém!!!) z toho, že seriál tohohle žánru nejvíc funguje po lince postav a emocí. Což je paradoxní, protože kolikrát to pořádně nezvládnou jiný seriály. A to především ty, který to mají určený žánrem. ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě nepřekvapivě nejslabší epizoda. A jak zdejší hodnocení napovídá, tak jsem se nemýlil. Ve hře bonusový příběh "Left Behind" je sice slabší část hlavního příběhu, přesto jde pořád o dobrou záležitost. Zde je to pořád nadstandartní podívaná, která sází na dialogy mezi Ellie a Riley. Má to pomalé tempo a určitě by to chtělo trochu přidat, ale autoři se snaží o věrnou adaptaci. A já jako fanoušek hry prostě musím tomuhle seriálu trochu nadržovat, protože to dělají opravdu dobře. Epizoda nám krásně vysvětlí, proč Ellie neopustí Joela. A sakra, ten konec mezi Joelem a Ellie mi zahřál u srdíčka. Tahle epizoda je tzv. Ticho před bouří. Ve zbylých dvou epizodách nás čekají ty nejlepší pasáže hry - David (osmá epizoda) a finále. A mě zatím děsí jedna věc. Poslední dvě epizody mají podle mě krátkou stopáž. Osmá bude mít hodinu a poslední bude mít pouhých 45 minut. A už zahraniční recenze mluví o tom, že finále je uspěchaný. Tak prosím, fakt prosím, doufám, že to tak nebude, protože finále musí být síla jako ve hře. Tohle mi prosím nedělejte. Já už se nemůžu dočkat na další epizodu, protože pasáž s Davidem je moje nejoblíbenější ze hry. P.S. Troy Baker is coming! ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obvykle se necítím tak znuděný u látky jen proto, že ji znám zpaměti. Faktem ale je, že už původní DLC není přímo strhující a pokud v jiných epizodách tvůrci nastavovali předloze kreativní zrcadlo a nacházeli ve známé skládačce zajímavé nové dílky, tady máme přepis téměř jedna ku jedné a prostě, i když mám ty postavy rád, i když už si mě Bella už získala a i když jsem cítil jejich lásku i bolest, reálně jsem se zaháčkoval až cca posledních patnáct minut. Do to doby jsem měl tendenci hrát si s mobilem, což se mi u jiného dílu zatím nestalo. ()

Solverino odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další totálně zbytečnej díl, hned po tom s těma dvěma bukvicema. Nemám problém s jinakostí, ale dívat se na ní skoro hodinu fakt nevydržím, taky je to totálně zbytečný a úplně to ten seriál zabíjí. Nevím proč bych se měl nechávat furt "vychovávat" jak od nějakých ziskovkářů. Obě kačeny se chovají jako blbé krafky a konec vyšel naprosto dle předpokladu. Zbytečně dlouhé a o ničem, seriál to nikam neposouvá. Pokud jsem si všiml dobře, tak různé díly točí různí režiséři, zřejmě aby se dostalo i na jedonohé lezby a všechny další pohlaví. Pak výsledek vypadá, tak jak vypadá. Tenhle díl můžete klidně přeskočit, nic se tam stejně nedozvíte. Škoda času a vynaložených peněz. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Na začátku epizody hraje píseň „All or None“ od Pearl Jam, během jízdy po eskalátoru hraje „Take On Me“ od a-ha a při tančení v maskách v obchoďáku „I Got You Babe“ od Etty James. (Duoscop)
  • Tvorca hry "Mortal Kombat" Ed Boon bol zaradením hry nadšený a podobne pozitívne reagoval aj na celý program. (molcan2)
  • Táto epizóda vychádza z rovnomenného DLC k prvej časti hry. Je to retrospektívna epizóda, ktorá skúma jeden z minulých vzťahov Ellie (Ramsey) a jej prvé skúsenosti s láskou a stratou. Režisérka Liza Johnsonová, ktorá hru hrala po tom, ako jej bola pridelená réžia, bola vyzvaná k originálnemu prístupu. (molcan2)

Reklama

Reklama