Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Napospas (S01E07)

(epizoda)
  • USA Left Behind
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco Joel bojuje o přežití, Ellie vzpomíná na noc, která všechno změnila. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (184)

Rayen1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám jeden problém s touhle epizodou. DLC, kterým je inspirovaná, bylo intenzivní a skvělý, bohužel, když se hrálo napoprvé. Napodruhé a další průchody to už nebylo ono. A to samý platí tady o téhle epizodě, jelikož když víte, jak to dopadne, a co vás čeká, je to prostě nuda. Plusy? Hodně easter eggu ze hry (dokonce i gumový masky, fotobudka a song, co se pamatuju, jsou stejný) a epizoda se drží (opět s menšíma zmenama) původního příběhu DLC. Mínusy? Chybí druhá příběhova linka z DLC z uzavřeného supermarketu, kdy Ellie hledala lékárničku a léky. Tahle část byla taky celkem intenzivní... Co je ale úplně největší minus - pokud je tu nějaký hráč, co TLoU hrál, dá mi za pravdu odflaknutej konec. V DLC nahanela Ellie a její kámošku pomalu horda nakazenejch. V seriálu to odflakli jedním? Hlavní minus není Elliina homosexualita, ale neuvěřitelná odflaknutost, s kterou tvůrci přistupujou k nakazenejm. Je jich tu čím dál tím min... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Left Behind by stála ako kvalitná epizóda pomimo hlavného prúdu seriálu, pokiaľ by bola jediná pomalá oddychovka uprostred dejovo hutného a nadupaného seriálu. Lenže je iba ešte pomalšia ako väčšina epizód a stane sa v nej ešte menej než v predchádzajúcich epizódach. Toto je asi vážne len pre milovníkov seriálu, ktorí tam nachádzajú všeličo možné. Svojim spôsobom ma baví každý pondelok sledovať jednu epizódu, i keď som väčšinou sklamaný. Ako bing watch by bol TLOU pre mňa absolútny prešľap. ()

Reklama

husandaaa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl začíná na velmi emotivní vlně. Každý kdo hrál hru ví, jakým směrem se tato epizoda bude ubírat. Kdo ne, bude napjatě vyčkávat, co se přihodí. Tato epizoda nás v ději neposune o tolik napřed, ale představí nám opět kus srdíčka, který tento příběh má. Soustředíme se hlavně na Ellie a na její minulost. Nádherně se nám to přitom prolíná i s tím, čím si prochází teď. Je to věrný, vděčný a má to srdce. Mám teď obrovská očekávání od posledních dvou epizod! Už aby tu byly. ()

Fin_429 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně nechápu, jak někdo může říct, že tohle byla nudná, né-li nejhorší epizoda seriálu. Vztah Ellie a Riley byl úžasný a připomínal mi, když jsme si s kamarády užívali v hamley's v Praze na Laser Game. Nebylo zde žádné tiché místo, tak jako bylo třeba v epizodě 3. Celkově to "odcejpalo".A na závěr, už tak skvělé epizody, sice kratší, ale o to emotivnější rozhodnutí Ellie začít operovat a pomáhat Joelovi, aby nepřišla o dalšího blízkého, jako to bylo s Riley. ()

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oblíbená postava umírá a divák si říká, co bude dál. Vážně skvělá příležitost přijít namísto toho s tímto teen dramatem o jednom trapném dni v obchoďáku a lesbickým multikulturním experimentování. Epizoda prakticky o ničem a jeden blbej zombík tento k posrání nudnej trapas fakt nezachrání. Tvůrci nějak zapomínají, že má série jen pouhých devět dílů a tak by neměli zhruba polovinu vyplýtvat na zbytečné výplni. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Epizoda má stejný název jako DLC k první hře – „The Last of Us: Left Behind“. (CinemaRanger)
  • V DLC sa Ellieine flashbacky na Riley striedajú so scénami, v ktorých v súčasnej časovej línii hľadá v opustenom obchodnom centre zásoby na vyliečenie Joelovho zranenia. V seriáli je druhé nákupné stredisko úplne vystrihnuté, pričom súčasná časová línia sa obmedzuje na jeden dom. (molcan2)
  • Všetko od fotobúdky až po hudbu, ktorá hrá v halloweenskom obchode, je preložené presne tak, ako to bolo v DLC. V epizóde však chýba bitka s vodnou pištoľou, ktorú Ellie (Ramsey) a Riley (Storm Reid) absolvovali vo videohre. (molcan2)

Reklama

Reklama