Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


V časech nouze (S01E08)

(epizoda)
  • USA When We Are in Need
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Ellie narazí na skupinu pomstychtivých přeživších – a zaujme pozornost jejich vůdce. Oslabený Joel čelí nové hrozbě. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (128)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadšení bych krotil. Minule po momentu pokousání vše nabralo rychlý spád, tvůrci odhodili Riley na vedlejší kolej (takže znovu žádný vztah, znovu pramálo emocí) a vrátili se do promrzlé místnosti s Joelem na pomezí života a smrti. Když je však třeba, zázračně (á la neprůstřelní hrdinové z 80. let) vstane a bije se za lepší příští. S dírou v břiše, proti přesile, je to jedno. A pak kráčí směr „nepřátelskou“ osadu jako by se nechumelilo, nikde nikdo, najde emočně rozloženou Ellie a odcházejí vstříc novým dobrodružstvím. Vůdce skupinky přeživších David je určitě zajímavě znepokojivou postavou, své vyděšené ovečky vede pevnou rukou, záhy pochopíme, nad ztrátou koho právě skupina truchlí. Ovšem záhy se David nechá jak nějaký školák několikrát přelstít. Bella Ramsey (ano, divák si na ni musel chvíli zvykat) je v roli v nitru citlivé a nejisté Ellie moc fajn. Nijak silné čtyři hvězdy... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasickou proprietou většiny amerických postapo jsou náboženští fanatici, sektáři, nebo aspoň psychopatický kněz. Je to vděčné téma, protože jen máloco je děsivější, než chorý mozek, který má moc nad vaším životem. Stísněná epizoda která připomíná, že to největší monstrum, největší hrozba... je nakonec vždy člověk. Jen velká škoda odfláknutého scénáře...zázračné zotavení Joela i ten překotný a přeexponovaný závěr... . Ukazuje se slabina toho, že je to "jen" adaptace hry. 75% ()

Reklama

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. Konečně to tvůrci rozjeli na plno a ukazují to násilí a brutalitu bez cuknuti kamery jinam. Už bylo na čase. Nejsem nějaký velký vyznavač brutality a krve ale pokud máte nějakou značku, která je tím  pověstná a potom se z nějakého důvodu držíte zpátky, tak to nepůsobí dobře a prostě jste vyměknul. David je dobrý ale je úplně nesmyslné vynechat jejich boj o přežití, takhle jeho posedlost Ellie nepůsobý tak přirozeně. Pro mě ale asi nejlepší epizoda. ()

HydraCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo. Vzhledem k mé dobré znalosti videohry, začínám se trochu nudit. Díl je zkrátka "kapitola zima" ochuzena o akční části s infikovanými a nepřáteli ve městě. Přesto jde o skvělou epizodu, ne že ne. Scott Shepherd jako David je super. Troy Baker je super. Bella je fantastická, závěrečnej "boss fight" a setkání s Joelem je pak silná a účinná emoční ždímačka. Užívám si to, jen mě to nemá až tak čím překvapit. :/ ()

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. - Beze srandy brutální jízda. Nová skupinka přeživší s čelem Davidem nejsou takový svatoušci, jak se prvně zdají a během epizody se krásně vykreslí do své pravé podoby. Co musím jednoznačně pochválit je výkon Belly Ramsey, která tu předvedla brilantní výkon jako Ellie. Co mě dosti mrzí je takřka nulová přítomnost nakažených, kteří v adaptaci byli a měli svoji roly. Tenhle fakt jsem se snažil moc nehodnotit na celku seriálu, ale už i mě celkem mrzí, že tam nemají až tak velký prostor, jak by měli. Ano, je to hlavně o lidech a jejich konfliktu, ale nakažení jsou další hlavní hrozbou, co by se měla řešit. Bez ohledu na tohle jsem byl ale z epizody dosti spokojen, jen mě ke konci Joelova "procházka" a nic nedělání po nepřátelské oblasti trochu mrzel. Čeká nás finální epizoda a já věřím, že bude sakra silná! ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Když David (Scott Shepherd) donese uvězněné Ellie (Bella Ramsey) tác s jídlem, tak ta ho během hádky odkopne stranou. V dalším záběru je ale tác zase na předešlém místě. (Duoscop)
  • Ellie (Ramsey) používa na lov jeleňov pušku. V hre používala luk. (molcan2)
  • Troy Baker, který v seriálu ztvárňuje postavu Jamese, je hlasový herec ztvárňující postavu Joela v herní verzi. (mikki089)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno