Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


V časech nouze (S01E08)

(epizoda)
  • USA When We Are in Need
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Ellie narazí na skupinu pomstychtivých přeživších – a zaujme pozornost jejich vůdce. Oslabený Joel čelí nové hrozbě. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (128)

Cringy_Tommy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tento díl jsem se asi neivíc těšil a to hlavně kvůli tomu že ve hře je to má nejoblíbenější část. Za mě to byl bezpochyb dobrý díl ale tady mi prostě vadilo vynechání pár super pasáží z kapitoly. Napřìklad pasáž s bloaterem a nakaženýma která by byla absolutně super v tomto díle a nebo Joel jak vyklízí město od nepřátel. Přijde mi jako hrozná škoda že se zde vynechává spousta bojových pasáží které by vůbec neuškodili ba naopak. Jinak je to díl dobrý jen absence těhle akčních pasáží a pár drobných věcí mě prostě vadila a možná to bylo jen tím jak miluji tuhle pasáž hry ale nevím. No doufám že akce se nevyhnou v posledním díle 8/10 ()

oldy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohl to být klidně 5* díl. Ale mělo to pár much. Třeba jak se šířil oheň v budově(možna to dřevo bylo potřený něčím hořlavým,jinak by se nešiříl ohen tak rychle),Joel,ktery byl napůl mrtvý se po vakcíně docela rychle zotaví.(Možna to bylo morfium nebo něco lepšiho než penicilín,něco co ho fakt nakopne). Jinak rozhoně lepši jak minulá epizoda. 8/10 ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle hodnocení druhá nejlepší epizoda? KDE!? Ze seriálu se vyklubala nafouklé bublina (stejně jako z Rodu Draka). Post-apokalyptický vizuál, který držel nad vodou předchozí epizody se tady nekoná. Vůbec. Polovina epizody pryč a děj se jen plácá na místě (protože Mandalorian má bebí a celou epizodu hajá). Když už se pak konečně začne něco dít, je to jeden trapas za druhým - jako vážně dva chcípáci na pokraji vyhladovění, utáhnou mrtvého koně (cca 450kg) !? Jako fakt jednu minutu je na umření a druhou jako rybka a pacifikuje jednoho borce za druhým? Atd. Za pozornost stojí max posledních 10 minut. Pozn.: kopty to dost trefil. ()

Martin86 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevěřil bych, že to řeknu, ale tento díl byl nejspíš lepší, než originální hra. Napětí, akce i efekty, všechno na jedničku. Jedině ikonickou scénu se zajícem jsem čekal :DDD Upřímně se ale bojím příštího dílu. Stále toho mají dost k odvyprávění a hodinová stopáž podle mě nebude stačit. No uvidíme. Tento díl jasných 5/5 ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bella si poslední scénou tuto epizodu získala pro sebe a vlastně ji i vykoupila, páč jinak ve mně zanechala herní verze více emocí, dramatu a naléhavosti, že se jednalo o stěžejní část tohoto putování. Jsem na vážkách jaké hodnocení udělit. Opět se pospíchalo. Chtělo to přidat větší základy pro novou osadu. Střih druhé poloviny se nepovedl a nedával příliš smysl. Vlastně kromě závěrečného zúčtování se nedostavilo nic zásadnějšího. Zbytečně se pospíchá do cíle, který měl být lemovaný košatým a hutným představením postav, světa okolo a budování pouta mezi Ellie a Joelem. Takto se spíše odškrtávají kapitoly hry, a je to zbytečná škoda. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kde Ellie (Bella Ramsey) má Davida (Scott Shepherd) a Jamese (Troy Baker) na ráně, Bella Ramsey opravdu drží skutečnou (nenabitou) pušku. Kvůli své velikosti a váze se Bella snažila udržet zbraň namířenou po delší dobu, což je v epizodě patrné a bylo záměrně ponecháno, aby se ukázalo, že Ellie zjevně není zběhlá v používání těžkých střelných zbraní. (mikki089)
  • Když David (Scott Shepherd) donese uvězněné Ellie (Bella Ramsey) tác s jídlem, tak ta ho během hádky odkopne stranou. V dalším záběru je ale tác zase na předešlém místě. (Duoscop)
  • Joel (Pascal) volá Ellie (Ramsey) "dievčatko", tak volal svoju dcéru Sarah. Takto konečne vníma Ellie. Vo featurette k epizóde Neil Druckmann hovorí, že Joel túto prezývku nepoužil už 20 rokov, odkedy jeho dcéra zomrela. (molcan2)

Reklama

Reklama