Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


V časech nouze (S01E08)

(epizoda)
  • USA When We Are in Need
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Ellie narazí na skupinu pomstychtivých přeživších – a zaujme pozornost jejich vůdce. Oslabený Joel čelí nové hrozbě. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (128)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý emoční a napínavý díl. Bohužel jde na něm poznat, že je osmý z devíti. Lze z toho prostě cítit klasická hbo produkce. Prostě jejich trademark. Na začátku nikam nepospíchají, protože ví, že tohle přesně divák chce, a potom jim za druhou polovinou dojde, že je vlastně skoro konec a zbytečně moc přidají, za což jim divák nepoděkuje. A nechci říct, že to z dílu dělá něco míň nebo z jejich seriálů obecně. Jenom to trochu zamrzí. Třeba, že jsme se se skupinou nezdrželi déle. Mě tak obecně vždy zajímá zpracování tématu alternativní stravy po katastrofě. Poměrně nedávno jsem to viděla jinde. A tam tomu dali celý díl. Jak to postavám dochází a principu, jak ta skupina funguje a že to všichni ví. Ale tady byl čas jenom na náznaky a ne na konkrétní lidi. Protože prostě musíme pospíchat do finále. Ale bez zbytečného přemýšlení nad detaily, musím říct, že to bylo opět skvělé. Samozřejmě konec dost drsnej a úplnej konec doják jako kráva. Já jsem spokojená. Jenom mi dělá starosti krátká stopáž posledního dílu.... ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A prstek - RUP!!!. :) A hlavicka "chop, chop,....chop!!!" Akcnejsi diel, ako ten predosly a konecne nam predstavili skupinu prezivsich, ktora nesmie chybat v ziadnom postapokalyptickom filme. Som si takmer isty, ze keby takato situacia nastala na Slovensku a nejakym sposobom by boli pokope poslanci slovenskeho parlamentu, tak je dost vysoka pravdepodobnost, ze by ho svojou tvrdohlavou zabednenostou a "bozou predurcenostou" ovladla Zaborska a par jej vernych. Aj tvrdi mafiani a smeraci by si srali do gati. :D Vsetko fajn, az na tu "prozretelnu" vyludnenost "jedalne" v komunite. Ale uznavam, zrejme mali obednu siestu vo svojich pelechoch. 85% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale tak dobre, tentokrát to zaokrúhlim hore a dám vysoké hodnotenie. Môže za to najmä zimná atmosféra, antagonista psychopat a Bella Ramsey, ktorá má väčší priestor než Pascal. Ten ho tiež dostane, ale vtedy som zase chcel, aby sa strihlo na slečnu na pokraji síl, zato s pevným odhodlaním všetkým naokolo dať lekciu. Jej konanie síce hraničí s uveriteľnosťou, ale zase keď vám ide o krk, ste v maximálnom vypätí a vaši protivníci sú v podstate len v klídečku keď si pre vás idú, tak to neprekáža. 7/10 ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Normálně nemám potřebu nadhodnocovat závěr v jinak obyčejném díle, ale sem tam si mohu dovolit trochu odklonu. U finální scény jsem skoro nedýchal a ten naprosto fantastický výkon Belly Ramsey mě nakonec přiměl to o pár desítek procent posunout hodnocením nahoru. Možná jsem byl u ní trošičku zaujatý, hlavně proto, že Pedro Pascal se, na rozdíl od Belly jakožto Ellie, pro mě stal Joelem prakticky ihned. Teď už nemám prakticky vůbec pochyb o jejich chemii. Jen je škoda, že se tak stává až ke konci série (tak musel jsem si rýpnout, ne?). ()

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. Konečně to tvůrci rozjeli na plno a ukazují to násilí a brutalitu bez cuknuti kamery jinam. Už bylo na čase. Nejsem nějaký velký vyznavač brutality a krve ale pokud máte nějakou značku, která je tím  pověstná a potom se z nějakého důvodu držíte zpátky, tak to nepůsobí dobře a prostě jste vyměknul. David je dobrý ale je úplně nesmyslné vynechat jejich boj o přežití, takhle jeho posedlost Ellie nepůsobý tak přirozeně. Pro mě ale asi nejlepší epizoda. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Když David (Scott Shepherd) donese uvězněné Ellie (Bella Ramsey) tác s jídlem, tak ta ho během hádky odkopne stranou. V dalším záběru je ale tác zase na předešlém místě. (Duoscop)
  • Ve scéně, kde Ellie (Bella Ramsey) má Davida (Scott Shepherd) a Jamese (Troy Baker) na ráně, Bella Ramsey opravdu drží skutečnou (nenabitou) pušku. Kvůli své velikosti a váze se Bella snažila udržet zbraň namířenou po delší dobu, což je v epizodě patrné a bylo záměrně ponecháno, aby se ukázalo, že Ellie zjevně není zběhlá v používání těžkých střelných zbraní. (mikki089)
  • Troy Baker, který v seriálu ztvárňuje postavu Jamese, je hlasový herec ztvárňující postavu Joela v herní verzi. (mikki089)

Reklama

Reklama