Reklama

Reklama

The Last of Us

(seriál)
  • USA The Last of Us
Trailer 1
USA, (2023–2025), 16 h 7 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrají:

Bella Ramsey, Pedro Pascal, Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O'Neill, Anna Torv, Troy Baker, Storm Reid (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Dvacet let po zániku moderní civilizace je otrlý přeživší Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Oba se musí vydat na cestu napříč Spojenými státy a spoléhat jeden na druhého, aby přežili. (HBO Max)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (433)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak nechápu celý ten hype okolo seriálu. Je mi sice jasné, že to je veleúspěšná hra, ale zfilmované je to nanejvýš průměrně. Řekl bych dokonce, že to ve výsledku zachránil pouze enormní rozpočet, jinak by to snad ani nestálo za ten rozhovor v hospodě. A pokud přeci jen nějaká ta diskuze proběhne, bude se týkat buď pocitů zklamání a nebo polemizací nad kontroverzními částmi seriálu; čili zda takové na sílu tlačené PC epizody spíše nekazí celkový prožitek. No já osobně jsme velmi zklamaný a to ač jsem si mnohé části užíval, ale těch bylo zatraceně málo. To je také hlavní důvod, proč nemíním dále ztrácet čas pokračováním. To už si snad raději stáhnu tu hru na niž HBO neudělalo zrovna nejlepší reklamu. Za nejtrestuhodnější chybu tvůrců považuji, že přestože by byly zapotřebí alespoň 2 série a nebo konkrétně dvojnásobek času, k co možná nejlepšímu zážitku a dokonalému představení onoho postapokalyptického světa a všech postav v něm, dostáváme něco, čemu by lépe slušely pouhé 3-4 epizody (každá maximálně hodinu dlouhá)! V žádném případě však ne 9! Nepochopím kolik zbytečné výplně a hloupostí tam naházeli za tak krátkou dobu. Škoda. ,,Nejúspěšnější seriál od dob Hry o trůny", vážně skvělý vtip! 52% ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Bylo to jak na houpačce, tak jak se děj vyvíjel i ve většině scén. Vynikající první dva díly, široce roztažený odpad povinné úlitbě LGBT+ v dílu třetím (dvě myšlenky: 1)to se opravdu, ksakru, každý nový seriál bude tvářit, že jediný normální vztah je mezi dvěma chlapy, popřípadě ženami?) 2)to už jsou, z veké části mladí diváci tak zmanipulovaní, že bod 1) skoro nikomu nevadí ?? - zlatý verbal a jeho komentář tady, jenže to už také nebude žádný mlaďoch - velice pěkně nasnímaná akce v dílu čtvrtém, nádherný další, skvěle zahraný vztahový díl  (nepochopený, neprocítěný a nedoceněný těmi, co při patnácti minutách bez (brutální) akce chytají absťák), přetažená úděsná brutalita dílu, kde se Ellie narodila, kdy jsem toho měl opravdu dost a to jsem viděl leccos (jenže, asi naštěstí, nejsem explicitní brutalitou vychováván odmala) a mezitím podivný (opět) lehce LGBT díl (který šlo nasnímat jinak a bylo by to o dvou normálních holčinách a nezahřívalo by to srdíčko potenciálním lesbám) a opět brutání závěr, kde byla vlastní brutalita (díky za to) natočena hodně střízlivě, ale jeden si klade otázku, kde jsou hranice mezi normálním a šíleným a odpovědí je, že hranice přijatelního se v televizní i filmové tvorbě se prostě posouvají všude pořád dál a dál  a zbývá jen (asi zbytečně) doufat, že je nebude kopírovat skutečný život (když jeden vidí některé komentáře tady, říká si, jak asi bude vypadat života vztahy za třicet let). Velkým plusem seriálu je nádherná post-apokalyptická krajina - tady si tvůrci opravdu mákli a vyhráli, celé je to takové monumentálně krásné, a herecky úžasná je hlavní dvojice, která, spolu se scénářem, úplně vymazala všechny ostatní postavy - Pedro Pascal je výborný a Bella Ramsey je fenomenální (v tom, jak zahrála ženskou roli přesně na pomezí mezi dětstvím a dospělostí a dostala do ní ještě ten prvek předčasného přemoudření). Zkrátka - v seriálu byly chvíle, kdy bych dal bez zaváhájí pět a chvíle, pro které to prostě udělat nemohu.. a hodně se bojím druhé série... ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepoznám PC hru, ale z toho, čo som videl je mi jasné, že tam sú len zombíci (tých ale za 9 častí prvej série vidíme veľmi málo) a potom proti plodnosti orientovaní jedinci s dúhou v zadku, čo ľudstvu nedáva vysoké šance na prežitie v postapokalyptickom svete. Atmosféru, ktorú to chytilo aspoň trochu na začiatku to stráca pomerne rýchlo a niektoré časti sú úplne zbytočné, až vtlačené do deja, len aby sa splnili emisné kvóty rektaloskopcov. A aby to bolo úplne jasné, na ktorej strane predpeklia stojíme, hlavnú úlohu dostáva slečna, pardon mládenec, vlastne ONO Bella Ramsey s pol-yardovým čelom, ktorá/é/ý sa považuje za nebinárnu osobu, hoci v tom istom rozhovore povie, že preferuje zámeno ona a že seriál vypovedá o o sile hrania žien . Tak sa do šľaka už rozhodni. Si žena (nevyzeráš), alebo nie si? Alebo sa iba hráš, že nie si to, čo v skutočnosti si, aby boli roly za tučné honoráre? A ako čúraš? ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Vůbec nemůžu přijít na to, co mi chybělo k maximální spokojenosti. Jestli lepší scénář, herci, nebo ubrat pár nelogičností. Co vím ale jistě je fakt, že mě to celé neskutečně bavilo. Největší devizou je kromě "reálného" ztvárnění postapokalyptického světa hlavně ústřední dvojice a jejích postupně budovaný vztah. Pedro Pascal opět dokázal, že mu hlídání a ochrana všech možných bytostí jde opravdu na jedničku a Bella Ramsey se zase ukázala být to správou volbou pro ztvárnění Ellie. Hru jsem nehrál, ale znám hlavní kostru pro další sérií. A řeknu vám zcela upřímně, jestli to natočí skoro stejně, máme se vážně na co těšit! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to máme za sebou. Tvůrci udělali hned několik monumentálních chyb, které mi nedovolí jít s hodnocením někam víc nahoru. Celé to vypadá naprosto krásně, to ano. Kamera je výtečná, efekty působivé. Atmosféra apokalyptického světa je příjemná a herecké výkony, především Pedra jsou těmi pozitivy, Negativa jsou ale zastoupená ve většině. Scénář celého seriálu je neskutečně vykastrovaný, hororová stránka a akční stránka hry je zcela potlačena dialogy, dramatem a přívalem vedlejších postav, které díky malému prostoru vyzní zcela do prázdna. Tvůrci zcela nepochopitelně obětují dvě epizody ve prospěch homosexuálních romancí a tam kde mají v dílech zatlačit na horor a akci vše vynechají. Finále uspěchané a příšerně krátké. Líbivá omáčka která se chlubí hezkým lookem a zcela selhává v něčem obsáhlejším, jako by to celé bylo nějaké demo, kde se utratil rozpočet za efekty a herce a nezbylo na akci. Jen v první půl hodině hraní hry narazíte na víc nakažených než v celém seriálu. Mělo to potenciál jako hrom, který navnadil povedenou první epizodou, potom přidal emoce někde kolem čtvrté a přidal trochu akce v páté epizodě, potom to celé už bylo jen o kecech, bez napětí a akce. Druhou sérii nebudu ani rozkoukávat, jelikož my hráči víme, že jediná kloudná postava má jaksi minimální životnost. Nadšení vyprchalo, zůstal jen pocit z lehce ochuceného menu, které jsem si objednal, snědl, vysral a jdeme dál.65%. ()

Galerie (323)

Zajímavosti (132)

  • Epizóda sa začína 26. septembra 2003, presne štyri dni pred narodením herečky Belly Ramsey, ktorá hrá Ellie. (molcan2)
  • V čase 01:07:00, když Joel (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) přijdou do sklepa, je v pozadí slyšet skladba „Chains of Love“ od britské hudební kapely Erasure. (Trajektt)
  • Keď si Ellie (Bella Ramsey) prečíta Billov (Nick Offerman) odkaz, spomenie, že si môžu vziať, čo chcú. V hre je Bill stále nažive, keď Joel a Ellie prídu do mesta, a stále hovorí Ellie, aby sa nedotýkala žiadnych jeho vecí. (molcan2)

Související novinky

Třetí řada Euforie přece jen dorazí

Třetí řada Euforie přece jen dorazí

16.07.2024

Jen pár měsíců nazpět jste se u nás mohli dočíst, že plánovaná třetí řada veleúspěšné Euforie se zmítá v problémech a není zdaleka jisté, jestli se vůbec na druhou sérii bude nějak navazovat a příběh… (více)

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama