Reklama

Reklama

The Last of Us

(seriál)
  • USA The Last of Us
Trailer 1
USA, (2023–2025), 16 h 7 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrají:

Bella Ramsey, Pedro Pascal, Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O'Neill, Anna Torv, Troy Baker, Storm Reid (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Dvacet let po zániku moderní civilizace je otrlý přeživší Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Oba se musí vydat na cestu napříč Spojenými státy a spoléhat jeden na druhého, aby přežili. (HBO Max)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (433)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mam z toho trosku rozporuplne pocity. Mame tu v podstate naprosto neoriginalni postapo svet, kdy misto zombiku to jsou sice houbovy lidi, ale furt je to ten naprosto tuctovej, milionkrat ohranej pribeh, kde postavy bud jdou nekam, kde je snad lip a nebo nekam, kde je snad lek. V tomhle ohledu tu jsou snad vsechny neoriginalni situace a temata, co vas jen napadnou. K tomu v podstate nesympaticky postavy a ted nemyslim jen ty vedlejsi, ale vlastne i hlavni dvojici, kdy Joel je proste hajzl, co chce prezit a Ellie jako krava se chovajici pubertacka. No a k tomu 9 hodne nevyvazenejch dilu, kdy v nekterejch se nic moc nedeje, nektery zase skakaj o x mesicu dopredu, nektery najednou resi nejaky postavy, ktery tam do te doby nebyly. Jenze na druhou stranu, mozna s vyjimkou epizody z nakupaku, vas kazda epizoda od zacatku do konce naprosto pohlti a i kdyz clovek tak nejak tusi, co se bude dit dal, stejne je napnutej. Akce je skvela, syrova, krvava a postavy nejsou zadny superhrdinove. Hlavni dvojici clovek stejne musi fandit a Pascal s Ramsey podavaj naprosto famozni vykony. Celkove vizual je super a zaver, kterej ma k happy endu fakt hodne daleko, hodne pusobivej, bal jsem se, jak trapne to tvurci zakonci a tohle byla vlastne asi ta nejlepsi a jedina nenasirajici moznost. Uprimne receno, na druhou serii bych se radsi vysral, tvurci to muzou jedine posrat. Takze za me vlastne spokojenost, sice bych to asi neoznacoval za nejakou serialovou udalost roku, ale rozhodne jedno z toho nej, co vzniklo na zaklade hry. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu divácky přívětivý seriál, na druhou stranu něco, co se snaží vybočit z řad a hlavně se to snaží odlišit od Walking Dead. Prví hru sem odehrál tolikrát, až to neni hezký a ta druhá, patří mezi moje top hry, takže sem se na seriál hodně těšil. A moje důvěra k tvůrcům, po Černobylu byla na sto dvacet procent, ano ta možnost že mně tvůrci zklamou a mně to bude jen bolet, tak ta byla ještě větší. Mohu tedy jen zaklepat, že mně seriál v ničem nezklamal, ba naopak. Seriál z větší části, odpovídá hře, což je fajn, ale zároveň nám tvůrci nepřinášejí doslovnou adaptaci, protože to kdyby udělali, tak by právě seriál nevybočoval z řady. Takže sou tady, některé zásadní a někdy né tak zásadní změny, díky kterým seriál překvapí i hráče. Jak ve hře, tak i v seriálu, nejde o příběh jako takový, ale o ten vývoj mezi hlavní dvojicí a to jak hlavní dvojice, zasáhne do života vedlejších postav, jak ovlivní jejich životy a jejich rozhodnutí. V čem seriál exceluje, že je zde více otevřený k emocím a pocitům, příkladem budiž to, že zde si Joel rychleji uvědomí že Ellie potřebuje a je na ni závislý, protože mu kreje záda, ve hře mu to trvalo trochu déle. Ale co my na hře vadilo, byl ten konec, nevadilo mi co Joel řekl Ellie, ale to jak to podal, nebylo to totiž moc věrohodné, zatímco zde, je jedna věta navíc a Joela to staví do komfortní situace a celé to tak působí věrohodněji. Osobně sem rád, že tvůrci se dali více přednost dramatu, o to víc ta akce, má větší důraz a působí tak více syrověji a realističtěji. Hlavně nedávat, na zdejší křiklouny a užít si tuhle pochmurnou a emočně zdrucující jízdu, stačí být jen zavazadlem. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Jako celoživotní velký fanoušek video her můžu s klidným srdcem říct, že Last of Us jsem nikdy nehrál a tudíž nemám tušení, jak seriál v porovnání se hrou obstojí. Nicméně můžu říct, že jako seriál obstojí téměř na jedničku. Hned první díl rozpoutává neuvěřitelně napínavou a intenzivní hororovou podívanou, která vás doslova přiková k obrazovce tak jako... žádný další díl tohoto seriálu. Tím nechci říct, že by kvalita trpěla vyloženě sestupnou tendencí, ale postupem času se z toho vyklube sága dost podobná Walking Dead, možná mínus emo drama, což je plus. Místy se přeskakují určité časové úseky - ne velké, ale ne ani tak malé, abych si někdy nepoložil otázku "jak se tam dostali?". Seriál je zkrátka epizodický - každá epizoda má tedy vlastní dynamiku, dá se říct i vlastní příběh. Funguje to velmi dobře, po první sérii nemám větších výhrad a těším se na další... 8/10 ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

První díl jsem hrála dvakrát, nikdy jsem ale úplně nechápala ten obroský hype, co kolem ní byl, fajn "zombiárna", ale s nijak zvlášť převratným příběhem pro fanouška zombie klasik. To dvojka, ta už pro mě byla jiné kafe, luxusní příběh pomsty, kde je dost sporné rozhodnout se, kdo je tu vlastně dobrý a kdo zlý, kde hráči dojde, že každá mince má rub i líc a každý je svým způsobem záporák, když jedná v jiném zájmu, než druhý. No zpět k jedničce a seriálu podle ní, někdo odsuzuje, někdo chválí. Já patřím do té druhé skupiny, vážím si toho, že se seriál dost věrně drží předlohy (i prostředím, jako podobně kdysi první Silent Hill, vidíte lokaci a říkáte si: "páni, tam to znám"), i za cenu toho, že díky tomu, že hru znám, jsem dost často přesně věděla, co bude následovat a tak mi chyběly momenty překvapení. V podstatě jsem si připadala, jako bych hrála první hru potřetí, za mě seriál nevynechal žádný podstatný moment a sem tam i něco lehce rozvinul. Třeba příběh Billa, což za mě byla super epizoda, protože měla přesah proti jiným dílům, když představila lore některých postav nad rámec scénáře hry. A zrovna tahle epizoda je na sociálních sítích hodně propíraná fanoušky, kteří jsou najednou strašně velcí puritáni a hnusí se jim, že se tu zobrazuje romantický vztah dvou mužů, což mě strašně pobavilo, když si vezmu, že titéž lidi hrály předlohu, kde se to hemží gay, trans, lgbt postavami víc než houbovinou. Co se týče herců, možná si nejsou moc podobní, nicméně charakterů se drží perfektně a Joel Pedra Pascala je snad ještě lepší, než když jsme si na jeho místě kdysi vysnívali Jackmana.  Uvidíme, jak se tvůrci zhostí druhé série, kde je daleko víc stěžejních postav i děje samotného. Jednička nezklamala, je vidět, že vůbec není špatný nápad, nechat tvůrce hry pracovat i na filmové/seriálové adaptaci. 80% ()

Gimli 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobře napsaný seriál, který tnul do živého a zaryl se mi pod kůži. Líbí se mi, jak pečlivě je vybudovaný vztah dvou hlavních protagonistů i celý ten svět, v němž se příběh odehrává. Odbočky dokreslující živost a opravdovost tohoto světa, které se seriálem prolínají, nejsou nudné křoví a často patří k vrcholům celého díla, viz např. celá třetí epizoda. To, že chování nakažených snad poprvé v historii zombie filmů dává smysl, je jen třešničkou na dortu. Hru neznám, ale naivní představy o tom, že se filmové adaptace musejí držet předlohy jako hovno košile, mě už dávno opustily. ()

Galerie (323)

Zajímavosti (132)

  • V Billovej (Nick Offerman) pivnici Ellie (Bella Ramsey) zistí, že počítač vysiela cez rádio skladby z 80. rokov. Joel (Pedro Pascal) vysvetľuje, že systém automaticky vysiela cez rádio skladby z 80. rokov, ak sa Bill po určitom čase neprihlási, čo vysvetľuje, prečo Joelovo rádio na konci prvej epizódy zachytilo skladbu z 80. rokov. (molcan2)
  • Epizoda se potýkala s negativními recenzemi, protože obsahovala gay pár. Někteří tvrdili, že to do seriálu nepatří, i když v samotné hře se o tomto páru již hovořilo. (SlytherinBoy)
  • Epizóda mala mať pôvodne dve "časti". Podľa spolutvorcu Neila Druckmanna by sa prvá epizóda skončila po niekoľkých prvých scénach v časti "O dvadsať rokov neskôr". HBO sa však obávalo, že by sa diváci nemuseli vrátiť k ďalším, ak by prvá epizóda skončila smrťou dvoch detí a bolo by ukázané len málo Ellie (Bella Ramsey), s čím Druckmann aj spolutvorca Craig Mazin súhlasili. Mazin zhrnul spätnú väzbu takto: "Celá sezóna, celý príbeh The Last of Us je o Joelovi a Ellie. No ak ju uvidíme len akoby letmo na konci prvej epizódy a nedáme ich dohromady, nepochopíme ich cestu a skončí sa to len tým, že zomrie dieťa, potom zomrie ďalšie dieťa a potom titulky, ľudia sa možno jednoducho nebudú chcieť vrátiť." (molcan2)

Související novinky

Třetí řada Euforie přece jen dorazí

Třetí řada Euforie přece jen dorazí

16.07.2024

Jen pár měsíců nazpět jste se u nás mohli dočíst, že plánovaná třetí řada veleúspěšné Euforie se zmítá v problémech a není zdaleka jisté, jestli se vůbec na druhou sérii bude nějak navazovat a příběh… (více)

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama