Reklama

Reklama

Into the Forest

Trailer 1

Obsahy(1)

V nedaleké budoucnosti dvě ženy, žijící na samotě v odlehlém lese, postupně zjišťují, že se svět kolem nich ocitl na pokraji zkázy. Informovány pouze nejasnými zvěstmi, musí se vypořádat s vetřelci, chorobami, hladověním i osamělostí. (skrblik007)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (75)

honajz2 

všechny recenze uživatele

To je tak strašně minimalistická sci-fi, až už tu skoro ani není vůbec znát. A ona tady vlastně není ani důležitá, celý ten film je především o vztahu těch dvou sester (myslím sesterský vztah, pokud si tu náhodou někdo myslel, že dojde k incestu), které se snaží vyrovnat se smrtí otce a snaží se přežít na samotě u lesa, jelikož prý došlo k apokalypse, ve městech jde o život, ale vůbec nic není potvrzené, holky to nezjistí, všechny informace berou od několika mužů, co se tam občas objeví, ale i tak, vůbec to nemají potvrzené. Každodenní příděl jídla mají nižší, než židé v koncentráku a pak v tom filmu přijde ještě několik blbých zvratů, včetně konce, který možná má symbolizovat usmíření se se situací, ale i tak je hloupý. Do toho všeho je to taky strašně nudné a nezajímavé. Jediným kladem je tu pro mě kamera, jinak mě ten film dost štval. Už mě tyhle minimalistické festivalové postapo sci-fi, ve kterých hlavní hrdinové žijí někde v lese a vůbec nic se tam neděje, začínají pomalu štvát, protože jsou skoro všechny na jedno brdo a skoro všechny mají stupidní finále. 1* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

člověk by nikdy neřekl,že Ellen Page,Evan Rachel Wood,hezké prostředí kanadských lesů a tklivá hudba dají ve výsledku dohormady k uzoufání nudnou podívanou.Nevadí mi komorní a pomalé filmy,ale co je moc je moc.Vůbec už pak nechápu proč se film řadí do sci-fi žánru - možná je to kvůli nelogickému chování postav,protože jiný důvod tu prostě ne a ne najít..20% ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Baby sobě... No dobře, to si film nezaslouží, tak špatný a (pro muže) nestravitelný zase není. Vlastně jsou některé jeho scény a nápady dost fajn, jen tomu tvůrkyně nějak nebyly schopné vnuknout víc než jen "jsme zpohodlnělé a ve srabu se o sebe musíme starat samy bez techniky (a bez chlapů)". Začíná to hodně dobře, právě to zobrazení žití jakože v přírodě v baráku téměř zcela závislém na přísunu energie krásně ukazovalo, v jaké iluzi tihle pseudoekologové žijí. I psychologicky to bylo celkem propracované. Mladší sestra byla po většinu filmu sympatická, pokoušela se věci skutečně řešit, když se jí něco nepovedlo, nehodila flintu do žita a pokoušela se na to jít jinak. Starší se oproti tomu chovala jako kráva po celou dobu, emotivní, nespolupracující, iracionální. Proto jsem na konci nepochopil, proč ve finálním rozhodnutí mladší sestra ustoupí a zvolí na nátlak starší sourozenkyně cestu nikam. A ten závěr absolutně bez pointy, no, kamarád to komentoval tak, že má dojem, že se tvůrkyně pokoušely vymyslet nějakou pointu, ale protože na žádnou nepřišly, nechaly to "otevřené" (avšak dle nás tedy spíš nedomyšlené). Rozhodně času nelituji, ale rozuzlení to potřebovalo jak skotská sušenka máslo. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Po Z FOR ZACHARIAH ďalšie civilné post-apo. Sadlo mi to. Pomalé, herecky výborné, atmosférické, emocionálne. Neklišovito podané posolstvo o vzájomnej pomoci a spolupatričnosti. A okrem iného film, ktorý elegantne poukazuje na to, aká je naša tzv. vyspelá civilizácia v skutočnosti krehká. Veľmi dobré. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Podľa ohlasov malo ísť o filmovú pecku...ja som videl "iba" obyčajný "postapo" film akých som už videl neúrekom. A rozhodne lepších. Nič výnimočné sa tu nedeje, žiaden prekvapivý prvok a tak nám ostáva sledovať iba dve sestry ako sa každá s daným osudom vyrovnáva po svojom. P.S. Kto ešte nevidel kozy Ellen Page, tu má neuveriteľnú šancu :) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Film měl premiéru na Toronto International Film Festival v Kanadě a to 12. listopadu 2015. (AffectedFace)
  • Snímek byl natočen v lesích kolem řeky Campbell na východním pobřeží ostrova Vancouver a na místech v oblasti nazvané Lower Mainland, která se nachází v kanadské provincii Britská Kolumbie. (Trajektt)

Reklama

Reklama