Reklama

Reklama

Život je život

Trailer 1
Česko, 2015, 92 min

Režie:

Milan Cieslar

Scénář:

Martin Horský

Kamera:

Václav Tlapák

Hrají:

Simona Stašová, Ondřej Vetchý, Kristína Peláková, Barbora Poláková, Tereza Ramba, Sara Sandeva, Miroslav Táborský, Marek Taclík, Petr Vančura (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hlava rodiny, morousovitý a přísný František (Ondřej Vetchý) by po boku svých tří dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže všechny mají vynikající talent nacházet si pravý opak. Nejstarší dcera se musí i se svým neúspěšným mužem nastěhovat zpět k rodičům a v rámci možností se dál snaží otěhotnět. Té prostřední se zas neomylně lepí na paty jenom naprostí exoti a mimoňové. A nejmladší dcera? Tak ta je zase milostně úspěšná až moc. Je jí šestnáct, je těhotná a neví s kým. Navíc se začíná hroutit tradiční oáza a pevný bod manželské dvojice – dovolená. Každý rok se jezdí „na Mácháč", ale Jana (Simona Stašová) začíná snít o moři. Pak se v jejím životě zjeví bohémský spisovatel s lehce sebevražednými sklony, v tom Františkově zase krásná kolegyně se španělskými předky . . začnou se dít věci. Všechny malé příběhy dávají dohromady jeden velký a zábavný život se situacemi, které zná každý z nás. Ovšem ne každý vede ještě druhý a o poznání dobrodružnější život jako neohrožený agent. František ano. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (393)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Komedie s Vetchým? Na tom se přeci nedá nic zkazit ne? Podobné řečnické otázky jsem si pokládal před projekcí a bezprostředně po ní jsem s těmito otázkami zpětně souhlasil. Je vskutku pravdou, že kdyby hlavní postavu ztvárnil někdo jiný, než Vetchý, výsledek by na oko nevypadal daleko tak dobře a hlavně zdaleka ne tak humorně. Je to jakási mozaika vícero příběhů, odehrávající se v jedné rodině, které se samozřejmě na konci vyžehlí jako v americkém mainstreamu. Americké špionážní vsuvky mě též pobavily. Příjemná oddechová komedie z Čech. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vetchého tatík, jenž diktátorsky řídí povadlou manželku a tři dcery s problémovými partnery, utíká z šedé existence do hrdinných představ jako kdysi Jean-Paul Belmondo v Muži z Acapulca. A od první scény, kdy se vynoří z bazénu, přičísne a urostlou postavou v plavkách proráží houf obdivovatelek, je zjevné, že i „druhé já“ dobrodruha Vetchý zvládá. Dokonce že ho baví. Bohužel všichni ostatní v „bondovce“ tvoří jen jeho víceméně neobratný komparz, počínaje kráskami a konče rabiáty. Hra na světáckou akci musí totiž vypadat opravdově, nespoutaně, bohatě; to tady chybí. V drobnostech potěší – třeba při nešikovném naskakování ležérního agenta do vozu, jímž Vetchý zjevně kolegu Belmonda zdraví. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak jsem v rámci našeho městskýho letního kina zavítal i na tuhle "komedii".Ač nerad.Původně jsem tento "film" ani hodnotit nechtěl,protože je to úplně mimo můj rank filmů,který sjíždím.Ale musím.I některý český komedie dokážou pobavit(viz.třeba Samotáři,Pelíšky.kurvahošigutentag,.......) což ale není případ tohoto filmu.Aspoň co se týče mě.Od filmu jsem nic nečekal takže mohl akorát tak překvapit.Nestalo se.Přemýšlel jsem o odpadu.Nakonec je z toho 1 hvězda.A to za S.Stašovou a taky Baruš Polákovou,která opět dokázala,že role blbek a totálních krav jí jdou na výbornou a za to si jí cením.Málo kdo si umí udělat prdel sám ze sebe.Co se týče scénaře-ubohost.V podstatě mi to stylem vyprávění připomínalo debilní kameňáky.Spíš než pořádnej příběh,je to snůška rádoby vtipných scén a hlášek.Jenže humor je to hodně suchej(spíš trapnej).V tomhle jsou přeborníci britové.Nikoliv češi.A ta bondovská linka prostupující celej film je otřesná a akorát dokazuje impotenci scénáristy.Za mě je to teda těsně nad odpadem.Ale abych byl objektivní tak musím říct,že většina lidí okolo se evidentně bavila.Takže na tom něco asi bude.Ale né pro mě.Nebo to jen dokazuje jak jsou někteří češi omezení a k pobavení jim stačí opravdu málo.Takže pro všechny žrouty těhle sraček:Můj koment neberte tak vážně.Já totiž ujíždím na jinejch filmech a tohle mi nic neříká.Ale věřím že někoho to fakt dokáže pobavit.Vlastně jsem toho byl i svědkem. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

95 minut neskutečného utrpení.Něco jako kdyby ste byly na dovolený s partou němců.Český film jde ke dnu a já nechápu, jak někdo vůbec může zafinancovat něco tak iritujícího, neskutečně trapného, hloupého a ubohého.Každý Kameňák je vtipnější a to je přátelé uznejte sami dost hrozné.Každá postava je příšerně nesympatická, nemáte vůbec komu trochu fandit nebo se o jeho postavu byť jen na chvilku zajímat.Vetchý je naprosto příšerný a pevně věřím, že si tenhle arogantní pán svoji roli náramně užil, hádám, že ani nemusel moc hrát.Příběh je stupidní a otravný.I moje žena, která české filmy od srdce miluje a já jen kvůli ní musim tyhle braky trpět sama řekla, že takovou kokotinu snad ještě nikdy neviděla a z Vetchého se jí chtělo zvracet.Asi sem nikdy neviděl horší český film.Opravdový brak a ty hvězdičky tady lze chápat jenom tak, že dnesšní divák má v hlavě opravdu těžce nasráno.Jediné pozitivum jsou dvě krásné herečky Voříšková a Peláková a seč si o to skoro říkají, hvězdičkami nebudu házet ani pro ně.Co měli být proboha ty scény s papežem?Co měl bejt ten ''dredař''?Iritující ubožárna která uráží zdravý rozum, papeže a konec konců i ty vyhulený dredaře.Jak řekl pan Postránecký v Černých Baronech....chce se mi zvracet.0%. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Akční představy obyčejného chlapa od rodiny jako vystřižené z jamese bonda se mi moc líbily. Přesně tak si představuji fantazii mužů. Samozřejmě musím pochválit jako vždy perfektní Simonu Stašovou a také jsem se až podivila kolik lidí chodí na české filmy. Něco podobného mi na české scéně opravdu chybělo. Nemyslím si ovšem, že by čtyřicátníci byli doslova cílovkou, protože já osobně jsem se bavila královsky. P.S.Vyrušení mladých při dupání Simonou Stašovou bylo geniální :-D. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo i v tunelu Blanka a to ještě před jeho otevřením na podzim roku 2014, kdy byla v tunelu testovány bezpečnostní systémy. (M.B)
  • Film vydělal 32 760 954 Kč a v kinech ho vidělo 258 274 diváků, což z něj dělá nejúspěšnější český film roku 2015. (Zdroj: Unie filmových distributorů). (Pedronaut)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama