Reklama

Reklama

Život je život

Trailer 3
Česko, 2015, 92 min

Režie:

Milan Cieslar

Scénář:

Martin Horský

Kamera:

Václav Tlapák

Hrají:

Simona Stašová, Ondřej Vetchý, Kristína Peláková, Barbora Poláková, Tereza Ramba, Sara Sandeva, Miroslav Táborský, Marek Taclík, Petr Vančura (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hlava rodiny, morousovitý a přísný František (Ondřej Vetchý) by po boku svých tří dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže všechny mají vynikající talent nacházet si pravý opak. Nejstarší dcera se musí i se svým neúspěšným mužem nastěhovat zpět k rodičům a v rámci možností se dál snaží otěhotnět. Té prostřední se zas neomylně lepí na paty jenom naprostí exoti a mimoňové. A nejmladší dcera? Tak ta je zase milostně úspěšná až moc. Je jí šestnáct, je těhotná a neví s kým. Navíc se začíná hroutit tradiční oáza a pevný bod manželské dvojice – dovolená. Každý rok se jezdí „na Mácháč", ale Jana (Simona Stašová) začíná snít o moři. Pak se v jejím životě zjeví bohémský spisovatel s lehce sebevražednými sklony, v tom Františkově zase krásná kolegyně se španělskými předky . . začnou se dít věci. Všechny malé příběhy dávají dohromady jeden velký a zábavný život se situacemi, které zná každý z nás. Ovšem ne každý vede ještě druhý a o poznání dobrodružnější život jako neohrožený agent. František ano. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (393)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Komedie s nedostatkem funkčního humoru, okázale nekonzistentní atmosférou a brutálně nesoudržným a nahodilým dějem. Je smutné, že čeští filmaři umí natočit komerční film na vysoké technické úrovni (v tomhle jsou dokonce akční scény, automobilové honičky a nindžové), ale dělá jim nehorázný problém naplnit ho smysluplným, nebo alespoň koherentním obsahem. Většina postav, situací, které prožívají, a motivů by se hodila spíš do depresivního dramatu, jiné jsou zas parodické a až bláznivé. Výsledek však není ani ryba, ani rak, nepobaví, nedojme, ani neposkytne příběh, který by byl příhodně k názvu filmu „jako ze života“, protože působí falešně, nepřirozeně a bezduše. Více v recenzi ZDE. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

95 minut neskutečného utrpení.Něco jako kdyby ste byly na dovolený s partou němců.Český film jde ke dnu a já nechápu, jak někdo vůbec může zafinancovat něco tak iritujícího, neskutečně trapného, hloupého a ubohého.Každý Kameňák je vtipnější a to je přátelé uznejte sami dost hrozné.Každá postava je příšerně nesympatická, nemáte vůbec komu trochu fandit nebo se o jeho postavu byť jen na chvilku zajímat.Vetchý je naprosto příšerný a pevně věřím, že si tenhle arogantní pán svoji roli náramně užil, hádám, že ani nemusel moc hrát.Příběh je stupidní a otravný.I moje žena, která české filmy od srdce miluje a já jen kvůli ní musim tyhle braky trpět sama řekla, že takovou kokotinu snad ještě nikdy neviděla a z Vetchého se jí chtělo zvracet.Asi sem nikdy neviděl horší český film.Opravdový brak a ty hvězdičky tady lze chápat jenom tak, že dnesšní divák má v hlavě opravdu těžce nasráno.Jediné pozitivum jsou dvě krásné herečky Voříšková a Peláková a seč si o to skoro říkají, hvězdičkami nebudu házet ani pro ně.Co měli být proboha ty scény s papežem?Co měl bejt ten ''dredař''?Iritující ubožárna která uráží zdravý rozum, papeže a konec konců i ty vyhulený dredaře.Jak řekl pan Postránecký v Černých Baronech....chce se mi zvracet.0%. ()

Reklama

Silence 

všechny recenze uživatele

On by ten pokus o žánrové osvěžení klasické české “vztahovky”, tedy té slavné hořkosladké komedie, nebyl tak tragický, kdyby ta vztahová poselství nebyla zase tak zvrácená a vtipné momenty nebyly zazděny křečovitostí a pitvořením a ty dramatičtější zase třeba bizardním soundtrackem. 4/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mrzi mě snové pasáže, který měl František ve kterých se nám Ondra postupně stylizoval do Peyraca, Bob Saint-Clara nebo do Bonda. Tyhle pasáže jsou totálně nazvládnuté a ničej jinak velmi příjemnou a pohodovou zábavu. Nerozumím tomu, proč to tvůrci udělali. Vždyť postava Františka byla zřetelně a jasně napsaná a Ondra by jí svým herectvím dokázal vyprofilovat i bez těchto pasáží. Navíc pan Horský při vší úctě není ani Broca a Veber už vůbec ne. Naštěstí to je jediná výtka, kterou k filmu mám. Pokud si totiž tvůrci nehrají na zahraničí filmy, neakční (zoufalost ) a soustředí se na hlavní dějovou linku, ryze české reálie, tak jsou silný a válej. Film táhnou tři herci Ondra, Simona Stašová a Miroslav Táborský a táhnou ho skvěle, maj dobrý dialogy, dokážou dát svým postavám tragikomický rozměr, který nejednou pobavil. Ostatní herci nemají tolik prostoru, což mě zamrzelo hlavně u Terezky, kterou mám rád a filmová svatba s Markem jim šla dobře, že by nácvik ? Z filmu je cítit jediná ambice, přijď diváku spočinout do kina, nebuď jak zakyslej českej filmovej kritik a pak máš velkou šanci že odejdeš pobaven, odpočinut a příjemně naladěn. Ještě musím ocenit, že Ondra si po dlouhý době odpustil nacpat do filmu sparťanský zastávy, to je správná cesta Ondřeji, vydrž a můžeme se zase kamarádit a Kristína Peláková je kočka. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Milan Cieslar /Laska je Laska/ natocil len priemernu komediu, ktora ale dokaze miestami pobavit. Ondrej Vetchy /Prodavac Humoru/ v roli hlavy rodinmy sa dal zniest a aj ked ho nemam rad, zaujimave boli jeho snove vylety do sveta 007-ky, to bolo nieco zaujimave sledovat to. Simona Stasova /Dobrodruzstvi kriminalistiky/ odohrala svoj part slusne, Pelankova a Voriskova su nadherne, a pribeh az tak nenudil. Ovsem, kulisy su len priemerne a Cieslar je rutiner - jo, stale. 52 % ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Kristína Peláková bola v čase nakrúcania iba mesiac po absolvovaní autoškoly. Pri scéne, keď mala prudko vyštartovať v policajnom aute, jej nenápadne pomáhal spolujazdec Ondřej Vetchý – ona naštartovala, on zaradil rýchlosť. (Zdroj: Eurotelevízia) (krasomama)
  • Film vydělal 32 760 954 Kč a v kinech ho vidělo 258 274 diváků, což z něj dělá nejúspěšnější český film roku 2015. (Zdroj: Unie filmových distributorů). (Pedronaut)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama