Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (334)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PO STOLETÍCH VÁLEK MEZI UPÍRY A LYKANY MŮŽE BÝT KONEČNĚ ČAS MÍRU“… /// Ano, ani já si nepamatuju co se vlastně vodehrávalo v předešlejch částech. Na sérii čumím, protože … ale jo – jednohubkově baví. Selena furt bojuje proti lykanům i svýmu druhu – takže taková klasika. Přál bych si, aby bylo víc války, ale voni vyprávěj paperbackovej příběh, kterej se pro jednou kousnout dá. Pátraj v rodokmenech a vlastně přidávaj další střípky do skládačky jménem UNDERWORLD. Akce bohužel taky není nikterak závratná – pár ručních fightů a zbytek je srovnatelnej s příběhem – dostat se cestou minimálního odporu k vysněnýmu cíli (tedy konci). Srozumitelněji řečeno – za minimum peněz předvýst aspoň trochu muziky. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Tuhle jsem frajerovi za letu vytrhla páteř. 2.) Ještě furt mě dokáže vzrušit Kate Beckinsale. Nebo aspoň latexovej vobleček. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čo si budeme klamať, ide to dolu vodou. Underworld bola zo začiatku celkom zaujímavá séria. Príbeh bol pútavý a akcie mali čo ponúknuť. V posledných dieloch sa to už všetko na silu naťahuje a za písací stôl a na režisérsku stoličku sú dosadení, čoraz väčší amatéri. Príbeh sa snaží aspoň o nejaký background, ale iba sa opiera o staršie diely a s ničím novým nepríde, tým pádom ani moc nezaujme. Podobne je na tom aj nový nezaujímavý vodca Lykanov. Blood Wars nemá ani poriadny príbeh, ani poriadneho záporaka, ani dobré postavy, ani dobrú hudbu a bohužiaľ, ani dobré efekty (digitálny Lykani sú tuším čoraz horší a horší), takže všetko na svojich ramenách nosí (ešte stále sexy) Kate Beckinsale, ktorá môže zas vytiahnuť opätky do boja. Len dúfam, že toto bol už posledný diel, lebo sa to čoraz viac blíži ku kvalitám ďalšej na silu tlačenej ságy, Resident Evil. 55% - 3* ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Musím být upřímný, přišlo mi to jako pohádka pro dětičky. Seděl jsem v sále, zrovna na plátně probíhala akční scéna nebo dramatický či vážný okamžik a já se musel smát, což dost napovídá. Ke konci jsem byl rád, že to již skončilo. Některé nechutné scény si mohli odpustit a všude jsou prolity hektolitry krve. Škoda peněz jít na to do kina, nedoporučuji. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Táto sága o neohrozenej smrťonožke Selene už nemá čo ďalej ponúknuť. Triky a akcia boli síce štandardne slušne zvládnuté a divácky atraktívne, no po obsahovej stránke to bolo slabučké, ako zomierajúci mravec. Navyše väčšina akcie je ponorená až do moc výraznej tmy. Chcelo to trochu lepšiu prácu so svetlom a dejovú linku tiež niekam posunúť, skrátka vytráca sa tu tá epika, patrná hlavne v prvých dieloch. 50/100 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Underworld jako filmová série pro měla byla zajímavá upíří alternativa. Len Wiseman se kdysi nebál spojit matrixovskou stylizaci s upíry a natáčet po Evropě v historických budovách a kanalizaci, to vše doplněné o Kate Beckinsale (svou budoucí manželku, kdo by jí v té kůži odolal...). Ta u série zůstala, podobně jako Mila Jovovich u Resident Evila. Bohužel Underworld příběhově velice uvadá a vše graduje v Krvavé válce, která nemá divákovi, co říct. Příběh okolo Selene se totiž nemá kam vyvíjet a zápletka se vůči minulým dílým z velké části opakuje. Obrovský problém má film s dramaturgií, s gradací scén, kdy se stane něco zásadního. Příkladem budiž vysvětlení "původu" Thomase. Nejen, že je to hrozně lacině sestříhané až by se člověk smál (jsi syn urozené - není možné - je - tak jo), ale navíc ani divák nevezme tento zvrat nijak důležité. To samé platí na mytologii, která se dostává do popředí v druhé půlce filmu, ale představuje jen úryvek z celku, který si nechávají tvůrci do (zase?) dalšího dílu. Toho se možná v kině nedočkáme a nebude to škoda, Underworld totiž už delší minimálně dva díly nepřináší nic nového a tvůrci ho udržují při životě s nutnou dávkou sebeobětování (věřím, že musejí obden rituálně darovat krev...). PS: z pohledu "čecháčství" je to trochu dražší reklama na krásy Česka, trochu krvavá, ale proč ne ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Severoamerické tržby filmu dosáhly 30,4 milionu amerických dolarů, celosvětové 81,1 mil. (NIRO)
  • Asi 70 procent filmu vzniklo v pěti ateliérech na Barrandově, zbytek na různých dalších místech v Praze a celé ČR. Např. na Hlavním nádraží, v ulicích Španělská, Vinohradská, na pražské Náplavce, v ulici Ke Hradu (která vede z Nerudovy ulice na Hradčanské náměstí) a také v Českých Budějovicích, v kutnohorském chrámu sv. Barbory či na zámcích Hluboká a Kačina. (hippyman)
  • Po většinu bitev mezi lykany a upíry mají oba tábory převážně české/československé zbraně. V táboru lykanů se vyskytují československé Sa vz.58 a Sa vz.61 Scorpion, v táboře upírů to jsou pak nejmodernější české CZ 805 BREN a CZ SCORPION EVO 3 A1. (SsgtJira)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama