Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lovreňáci a Velraňáci jsou dvě party kluků ze sousedních vesnic. S vervou sobě vlastní se nenávidí a bojují proti sobě s odhodláním svých statečných dětských srdcí. Jejich netradiční válečné trofeje - knoflíky, šle a pásky jsou na druhé straně vykupovány výprasky a tresty stejně urputných rodičů. Chlapci procházejí těžkou zkouškou, která jim dá poznat to nejdůležitější v životě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Kdybych to byl věděl, tak jsem na tenhle báječný film kouknul už dávno. Nevím, jestli se může líbit jak klukům tak holkám, jde vlastně o čistou klukovskou romantiku a tam mají holky (v tomto případě jedna) často nelichotivá a předem určená postavení. Ale myslím si, že žádným dětem by, na rozdíl ode mě, tenhle film utéct neměl. V porovnání se spoustou našich socialistických dětských filmů neztrácí totiž ze svého kouzla vůbec nic. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Kdybych býval věděl, jaká sračka to je, tak bych na to nekoukal. A to myslím zcela vážně. Koukali jsme na to ve škole. Naše drahá profesorka z toho byla celá unešená, a já jen tiše trpěl a doufal, že už bude konec. Bylo mi na tom protivný úplně všecko, od toho že je to černobílý po trapný příběh. Vůbec mě to neoslovilo, a po shlédnutí tohohle paskvilu jsem rád, že jsem v dětství mohl koukat na Pokémony a né na podobný slaboduchý sračky. Jedna hvězdička za pěkný konec, bylo to moc pěkné zadostiučinění. I když předcházejících 90 minut hnoje to nahradit nedokázalo. /viděno na DVD: 15% a 1*/ ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Bezvadný film nejen pro kluky. Viděla jsem jej od r. 1963 celkem asi 3x a pokaždé jsem se smála. Bezvadně natočený film podle literární předlohy s bonmoty, které téměř zlidověly : "Kdybysem to byl věděl, takbysem tady nechodil." Tohle říká nejmladší klučina, který má strach se všech těch průserů, které provádí na vesnici jeho starší kamarádi. Bude-li se tento film ještě někdy hrát, nebojte se na něj podívat, nebudete litovat. 5* ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Dětští velitelé Lebrac a Aztec, Lovreňáci a Velraňáci, bitvy a potyčky, meče a praky, uřezané kšandy, tkaničky a knoflíky. Vděčný film, už po mnoho let těžká nostalgie. "Tak si pamatuj. V životě je vůdcem ten, kdo má největšího pinďoura." Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=9qG4WgJ84Lc ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je vážně klasika. Vždycky si vzpomenu na tu legendární větu, kterou pronese ten mrňous. Tu mám vrytou hluboko pod kůží. Občas ji používám a super je, když se na to někdo chytne. Atmosféra francouzského venkova se všemi těmi postavami byla dokonalá. Jak málo v té době stačilo ke štěstí. To už dneska není vůbec možné. Neustále se k tomu to snímku vracím. Působí na mě jako magnet, kterému se prostě nedá odolat a já mu ani odolávat nechci. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Postava Petita Gibuse (Martin Lartigue) se tak proslavila v Japonsku, že po něm pojmenovali značku čokolády. (sator)
  • Aby režisér našel správné mladé amatérské herce, vyfotografoval téměř tisíc dětí ve věku kolem dvanácti let. Ty vybrané později procházely sítem castingu. (sator)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Reklama

Reklama