Reklama

Reklama

Krampus: Táhni k čertu

  • Česko Táhni k čertu! (více)
Trailer 1

Kdo se nikdy nebál, že ho na Mikuláše odnese čert, ten ať hodí vánoční ozdobou. A to jste přitom nenarazili na nejstrašlivějšího z pekelníků, na Krampuse. Temný protipól všech vlídných symbolů údajně nejkrásnějších svátků v roce dokáže spolehlivě vyděsit nejen děti, ale i nevěřící dospělé. K tomu, aby se vám zjevil a strčil vás do pytle, přitom stačí tak děsivě málo. Puberťák Max žije v obyčejné rodině, kde jsou vztahy a emoce jako na houpačce, tedy chvíli nahoře, chvíli dole. Aktuálně jsou u bodu mrazu, protože se blíží poněkud vypjaté období Štědrého dne a navíc na svátky dorazila rodina máminy (Toni Collette) sestry (Allison Tolman), která patří k trochu jinému civilizačnímu okruhu, diplomaticky řečeno. Místo klidu a míru proto v téhle rodině vypukne peklo, na což Max velmi nešťastně reaguje prohlášením, že by Vánoce nejraději zrušil. V tu chvíli začne venku zuřit sněhová vánice, po které už nic nebude, jako bylo dřív. Nejen že přestane jít elektřina a nedá se nikam dovolat. Za okny jejich domu se začnou zjevovat děsivé stíny, které získávají čím dál děsivější kontury. Krampus vytáhl v čele armády monster potrestat ty, kteří zavrhli Vánoce. Místo svařáku začne téct krev. A nikdo netuší, jak to zastavit. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (431)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Budoucí vánoční klasika, která je však natolik divácky přístupná, že se bude hrát v 7 večer po Home Alone. Krampus je živelně natočený, má příjemné a zábavné herce, především buranský David Koechner si všechny hlášky rve pro sebe a vychází mu. Atmosféra je správně vánoční v závěru i celkem hutná, překvapí i pestrý výběr záporáků, kde se velká fantazie tvůrcům upřít nedá, byť se jedná z větší části o vánoční cukroví/hračky a samotný Krampus, který spíše připomíná vrásčitého dědu, přesto je zdařile a originálně vytvořený. Film je více Komedie a Fairytale než regulérní horor, postavy zde sice umírají poměrně často, ale kvůli nízkému ratingu se nedočkáme gore a lekačky zde vlastně také chybí, takže, strašení filmu příliš nevychází, ale kouká se na to hezky, je to fajn oldschool zábava s poctivými praktickými efekty. Home Alone křížený s Gremlinsem! Story 5/10, Atmosféra 7/10, Gore 0/10, Vizuál 7/10, Akce 5/10, Napětí 7/10,Humor 7/10. Zábavnost 7/10. 75% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na vánoční svátky se většinou těším, protože konečně nastal čas si po náročné celoroční dřině trochu odpočinout, nasát vánoční atmosféru, nacpat se k prasknutí a užít si pár dobrých filmů (které během roku schválně v televizi opomíjím, přestože běží pořád dokola). Zvláště pak filmy s vánoční tématikou a nemusí jít nutně jen o komedie. Hororový žánr má taky slušnou zásobu vlastních „výrobků“, takže se je rozhodně na co dívat. V případě Krampusu se mi však nechtělo čekat a rozhodl jsem se podívat na něj o něco dřív. Zapříčinil to menší boom v mém okolí, z něhož se ozývali vesměs pozitivní ohlasy. Od Doughertyho jsem toho zatím moc neviděl, takže jsem neměl ani nejmenší ponětí, jestli to bude stát skutečně za to. No a popravdě na mě tímto filmem moc velký dojem neudělal. Není to sice vyloženě špatné, ale přece jenom jsem si od toho sliboval mnohem víc. Zvláště když postava Krampuse představuje v rakouském a jihoněmeckém folklóru průvodce sv. Mikuláše – tedy našeho čerta, který pojídá zlobivé děti. Skvělý námět, který ještě není vůbec okoukaný, jenže jeho provedení už značně pokulhávalo. Zvláště fakt, že se na obrazovce mockrát neohřál a vždy se objevil jen na nepatrnou chvilku, mi vadil asi nejvíc. Mnohem více prostoru dostali jeho pomocníci a ruku na srdce, nebýt těch oživlých perníčků, dopadlo by to asi katastrofálně. Plyšový medvěd, zlí skřítkové i ono sněhové monstrum – nic moc. 50% ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Doughertyho posedlost svátečními horory vítám s otevřenou náručí. Pokud s halloweenským debutem na sebe silně upozornil, s vánočním Krampusem pak potvrzuje, že ty ostré přechody mezi humorem, napětím a akcí mu sedí jako málokomu. V jednu chvíli se bavíte nad rozhádanou, vzájemně se nesnášející rodinou, půlky se vám sevřou při prvním setkání s ústředním roháčem, abyste následně přímo jásali nad útokem smrtících hraček. K tomu si připočtěte pochybně vyhlížející sněhuláky, maskované elfy nebo hladové perníčky, a musí vám být jasno: tohle bude vedle Kevina a Jasněnky (nebo si dosaďte jinou libovolnou pohádku) další vánoční klasika. Nebudu tvrdit, že to je úplně perfektní, ale kino tomu dost pomohlo - třeba zvuk mi skoro drtil koule. A kdo má potřebu hledat mouchy, ať táhne k čertu. (90%) ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Podľa očakávania zatiaľ najlepšie a najdôstojnejšie sfilmovanie Krampusa. Dougherty sa vybral cestou rodinného hororu s nesileným komediálnym podtónom a film je tak ešte bezpečnejší a mainstreamovo prístupnejší než jeho predchádzajúca hitovka "Trick 'r Treat" či tohtoročný, porovnateľný "A Christmas Horror Story". Čo ale nevadí, pretože keby som chcel vianočnú / snehovú brutalitu, tak ju určite nehľadám v kino produkcii. Je to štýlové, zábavné a aspoň mi to zlepšilo trpký dojem po poslednom kino-horor-zážitku, ktorým bol patetický "Crimson Peak". ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MÍSTO NĚJ PŘIŠEL MNOHEM CHMURNĚJŠÍ, MNOHEM STARŠÍ DUCH. BYL TO KRAMPUS. A TEN, STEJNĚ JAKO PO TISÍCE LET, NEPŘIŠEL ODMĚŇOVAT, ALE TRESTAT…“ /// Začíná to jako Vánoční filmeček - Clark Griswold by měl radost, že se někdo vrhl na parafrázi jeho sváteční pohody. Von to vlastně vánoční film je. Dokonce to není ani špatně natočený... a příběh je úchylná pohádková kravina, který bohužel v závěru dojde dech, takže v mozku přetrvá maximálně trapnej smrad (jako z františka) a pocit, že Dougherty chtěl snad i strašit. Bohužel nevěděl jak. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám důvod k víře v Ducha Vánoc. 2.) Na Vánoce (možná i jindy) straším děti perníkem. 3.) Thx za titule „espectro“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • 95 % záběrů bylo natočeno ve studiu. (HellFire)
  • Krampus je folklorní postava, která podle zvěstí zlobivé děti vytáhne z postele, strčí do koše a zbije rákosím nebo rovnou sežere. (inuisibilis)
  • V jednom ze záběrů je vidět mobilní verze počítačové hry "Dead Space". (Korbitch)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama