Reklama

Reklama

BoJack Horseman - Série 2

(série)
USA, 2015, 5 h 13 min (Minutáž: 26–27 min)

Hrají:

Will Arnett, Amy Sedaris, Alison Brie, Paul F. Tompkins, Aaron Paul, James Adomian, Maria Bamford, Jason Beghe, Kevin Bigley (a.z.), Raphael Bob-Waksberg (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Jeho paměti se staly bestsellerem a konečně má svoji roli snů. BoJack je připravený restartovat svoji kariéru a žít lepší život. Pokud tedy něco nezvrtá. (Netflix)

Recenze (23)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát více klasičtější komedie / parodie na Hollywoo se obešla bez výrazného sjednocujícího tématu, jelikož natáčení filmu Sekretariát sice neprobíhalo podle plánu, jenže představovalo vedlejší epizodky. Infantilně situační vtípky v prvním i druhém plánu mě spíše míjely, i když nezodpovědný, bezprizorní, neustále chlastající BoJack mnohokrát zahlásil geniálně cynicky/trefně. Až na pár osobních předposledních dílů se však ve své depresivní bezradnosti dál/hloub neposunul. 7/10 ()

Toka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| 2. série – 95% Druhá série si najela do správných kolejí a vyšperkovala dramatičnost i komedii. Postavy dostávají větší prostor a velmi mě baví jejich komplexnost. Co ovšem tuto show posouvá na další level, je neuvěřitelná kontinualita a ucelenost. Zjevně drobné detaily jsou reflektovány i v samotném intru, které se díl od dílu mění. Tyto drobné detaily jsou postupně rozvinuty a následně využity. ()

Reklama

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po skvělém nakousnutí první série do postav a jejich příběhů došlo k velkému vylepšení. Cynickým sarkasmem protkaný humor přitvrzuje, over the top sekce je zeštíhlena na skvěle vyváženou úroveň, díky čemuž se satirický pohled na téma Hollywoodu, jeho hvězd a celkové administrace, stává přesnější, trefnější a mému vkusu na humor jde přímo na ruku. Charakterům se začínají vybrušovat zásadní rysy, kde veselost spadá do uvěřitelné deprese z důsledku většího zaoblení příběhových oblouků. To vše přidalo pro BoJacka chuť a zápach, jenž minule tak trochu postrádal a já si tuto sondu do lidských duší s dobře vyváženou porcí myšlenku nerušící nadsázky začínám vážně užívat už kvůli té snaze o vymamení se z určitých klišé a dobře pojaté serióznosti. Po všech stránkách lepší a dospělejší než zbytečně přeceňovaný Rick a Morty, jehož hype je způsoben lehčím humorem a diváckou přístupností, tedy tím, čemu se BoJack výborně vyhýbá a sedne mu to jak hrnec na prdel nebo jak prdel na hrnec, to už záleží na vkusu každého soudruha. 9/10 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první sérii BoJacka jsem si poměrně dlouho zvykal na ani ne tak bizarní propojení světa lidí a zvířat, jakožto spíše na chování všech přítomných a možná proto jsem se od zážitků vyhaslé hvězdy Horsin Around na delší dobu odmlčel. Ovšem stejně jako u Breaking Bad, i animák jako BoJack Horseman disponuje údajně enormně srdceryvnou závěrečnou řadou a to je pro mě dostatečným lákadlem dát nejznámějšímu kreslenému koni nadále šanci. [viděno na Netflixu] ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

93% je maximálně přestřelené číslo způsobené nedostatkem hodnocení, ale kdo zkrátka má tenhle humor a animáče pro starší rád, rozhodně se neztratí i v této řadě. 🐎 Na druhou stranu po několika měsících ve mně nezůstalo nic extra pamětihodného a vždycky budu mít oblíbenější, i animované, seriály. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (102)

  • Na ŠPZ princeznej Carolyn je nápis „YOL9LVS“, keďže je to mačka, čo je zrejmý odkaz „YOLO“, ktoré je populárne u (nás) ľudí. (Pat.Ko)
  • Bojack nazval Diane "magnificent bastard" ("veľkolepý bastard"). Je to odkaz na film Patton (1970). (Pat.Ko)
  • V epizóde zaznela veta: "It's nothing personal, it's just good business." ("Nie je to nič osobné, je to len dobrý biznis."). Je to odkaz na film Krstný otec (1972). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama