Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V temné atmosféře losangeleského tajného hráčského doupěte se scházejí karbaníci. Uznávají jen jediné pravidlo: podvádět. Po dálnici k L.A. se velkou rychlostí blíží automobil. Řidič drží v ruce balíček karet, které s lehkostí snímá: kouzelník, který předvádí své triky. Falešný hráč Vernon. Jeho stará láska Tiffany je žena, která by vyřízla muži srdce, kdyby jí to mělo rychle vydělat prachy. Všichni mají společný cíl: chtějí vyhrát nad Deanem, nepřekonatelným falešným hráčem, kterému ostatní dají všechny své peníze, jen aby mohli říct, že seděli u jeho stolu. A tak přichází ke slovu ON. Velký učitel podvodů a triků Steven (Sylvester Stallone) - král všech hráčů. Karty jsou rozdány a hra začíná! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

gotham 

všechny recenze uživatele

V mém hodnocení asi hraje roli to, že pracuji v kasinu, takže je to film z prostředí, které mě zajímá. Myslím si, že je to velmi dobře natočené hráčské drama, jenom ten Jamie Foxx je tam jaksi navíc. Ale Stallone, Byrne i Townsend jsou vynikající, a i když těch podvodů je místy až moc, tak pořád film působí velmi rafinovaným a sympatickým dojmem. 70% ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film podle konceptu "každý vykouří s každým". Líbí se mi filmy z tohoto prostředí, jen toho pokerového umění tam nebylo ukázáno moc - ne jako v jiných filmech. Každopádně volba S. Stalloneho je pro mě vždy dobrá, protože mám toho herce rád a jeho charisma mě uchvátí v kterémkoli filmu. Takže - nebylo to špatné, závěr trochu přeplácaný - 59 %. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád poker, takže ja som si film celkom užil, aj keď scenáristicky to nie je žiadna sláva. Teda až na ten koniec, ten bol naozaj prekvapivý s parádnou a nečakanou fintičkou. Ale pokiaľ sa vo filme nemihnú karty tak nudí, dobrá atmosféra je snáď iba pri hráčskom stole, nikde inde. Takže priemerná jednohubka, ktorá neurazí ale ani výrazne neoslní. Viac si ju užijú ľudia, ktorým nie sú karty cudzie. 65/100 ()

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Poker, ženy a peníze. Co víc si přát. L.A. je plno podvodníků, tak nezbývá než být nejlepší. Originální, celkem vtipně podaný filmový počin s pointou na konci v podobě přechytračení podvádějící party. Sylvester Stallone tam opravdu nemusel být, do role zkušeného karbaníka bych radši obsadil Roberta De Nira nebo Al Pacina. Sly postrádá šarm. A stárnutí je přirozené a neměl by ho zakrývat plastikou. Vypadá totiž potom jako figurína s umělým obličejem. A těch 96 minut filmu uteče stejně rychle, jako se písek přesype v přesýpacích hodinách. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako to pri filmoch o kartách, kasínach a podobných voľnočasových oddychových aktivitách býva, ide len o to, kto koho odrbe, kto koho odrbal a kto sa len koho chystá odrbať, ale robí sa to celkom v prekvapivom štýle. A dokonca aj divák je permanentne odrbávaný, pretože oči som pretieral, ako keby som tam mal tri jačmene, ale oni fakt robili z Melanie Griffith sexicu? 😕 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Na začiatku filmu je vidieť veľa zariadení na podvádzanie kariet, ktoré sa používali v 19. a 20. storočí. Medzi nimi je zariadenie Kepplinger, ktoré bolo najpopulárnejším používaným zariadením na podvádzanie kariet. (Arsenal83)
  • Během filmu můžete několikrát vidět Stalloneho, jak si natírá ruce olejem. To dělá spousta karetních mágů, udržují tím jemné ruce, a zlepší se také manipulace s kartami. (PußyMagnet)
  • Karetní triky na začátku filmu provádí scénárista/režisér Damian Nieman, R. Paul Wilson, Jason England, a Earl Nelson, všichni známí karetní mágové. Earl Nelson a R. Paul Wilson dokonce učili kvůli filmu Sylvestera Stalloneho a Stuarta Townsenda jak dělat správně karetní triky. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama