Reklama

Reklama

Hladová srdce

  • Itálie Hungry Hearts (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Jude je Američan, Mina je Italka. Oba se náhodou potkají v New Yorku. Následuje bouřlivý milostný románek, vezmou se a Mina otěhotní. Mladému páru tak začíná zcela nový život. Od prvních měsíců těhotenství Mině silný mateřský instinkt napovídá, že pod srdcem nosí výjimečné dítě. A protože má až přehnaně blízký vztah k přírodě, začne jako posedlá syna chránit před škodlivými elementy z okolního světa a snaží se uchovat jeho naprostou čistotu. Jude se nejprve z lásky nechává Minou vést, ale jen do té doby, než stane tváří v tvář hrozivé pravdě: syn přestal růst a jeho život je v ohrožení. Jude musí rychle zakročit. A tak mezi ním a Minou vypukne vše prostupující boj plný podezírání a roztrpčenosti, který, přes zoufalou snahu najít řešení, nakonec vede k otevřené emocionální konfrontaci. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (100)

lillien 

všechny recenze uživatele

Neříká se mi to coby ženě lehce, ale v případě, že z rodičů je ten větší debil matka, nechť jde veškerá emancipace do prdele a zásadní věci nutno řešit právem silnějšího. Tedy za předpokladu, že z partnerů je stále ten těžší muž. Originální námět, zdařilý výběr herců a překvapivě nečekané rozuzlení. Jednu hvězdu navíc za to, že se tvůrcům podařilo vytřískat celovečerní drama z tématu extrémního stylu stravování, o kterém jsem se domnívala, že je použitelné maximálně do dokumentu. Diskuze o veganství, která se díky filmu nabízí, pro mě nebyla až tak palčivá a zásadní, jako spíš otázka, jak jsme v současnosti schopni respektovat a prakticky řešit svobodu rozhodování ve vztahu, kdy partnera milujete, ale až tak úplně nesouzníte a nesouhlasíte s jeho činy. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tak nervy drásající, že jsem Hungry Hearts musela sledovat ve dvou sezeních, abych si mezitím trochu odpočala, a potom jsem ho několik dalších dní zapomněla ohodnotit, protože konec pro mě byl zároveň zdrojem úlevy a nekonečné depky. Byly pasáže, kdy jsem úplně šílela z toho, kam se to zdálo spět. Adam Driver přirozeně úplně fantastický, ale ještě raději bych pochválila to fluidum, které vyzařovalo z Alby Rohrwacher. A zároveň mám výčitky svědomí, že to chválím, protože je to na víc úrovních morálně sporné. Skoro mě i zajímá, jak se s vrstvami příběhu srovnala knižní předloha. Kamera, klaustrofobie famózní. Hrozný film. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, pri ktorom si človek uvedomí, v akom hroznom nezáujme spoločnosti a vlastne aj celého sociálneho systému niektorí ľudia žijú. Tu sa ani nedá hnevať na šibnutú matku, je veľa takých ktorým preskočí a niečomu uveria, povinnosťou nás normálnejších je však takýchto ľudí eliminovať mimo spoločnosť a poskytnúť im adekvátnu psychiatrickú liečbu, aby tak už nemohli ubližovať sebe a svojmu okoliu, a hlavne nie svojim deťom. Chudák otec, bolo hrozné pozerať sa na tú jeho nemohúcnosť s danou situáciou niečo urobiť, všetko sa proti nemu spiklo, úrady, polícia... vtedy mi stúpol krvný tlak aj o tri stupne. A keď mu ešte aj dieťa zobrali a vrátili šibnutej matke tak to už bolo vážne na nervy. Keby to bolo trocha lepšie filmovo spracované a hlavne zahrané idem do plna. Pointa filmu je však geniálna. 80/100 ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Úvod ako hrom! Pravdepodobne najoriginálnejšie zoznámenie v dejinách kinematografie. Hlavný hrdina si o Mine určite myslel len to najlepšie, keďže sa na neho dokázala namotať aj napriek extrémnemu smradu jeho exkrementov. Tomu poviem charizmatická osoba bez predsudkov, hodná pozornosti a lásky! Lenže ako vravel starý žid na smrteľnej posteli: nič nie je tak, všetko je inak. Odporné komorné divadlo obsadené naozaj skvostne, ktoré privádza diváka na pokraj šialenstva. O to smutnejší je fakt, že pár podobných ľudí zo svojho okolia reálne poznám. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mně tedy bylo té ubohé šílené ženské především líto, což je s podivem, protože třeba moje matka je taky šílená a té mi líto není. Takže je to jasné - kdyby ona bláznivá Tyrolanka byla moje matka, líto mi jí nebude. Mimo jiné proto, že bych už nežil, pošel bych totiž hladem. Ale stejně si nemůžu pomoct a z trojlístku otec - matka - babička mi byla matka... ne snad nejsympatičtější, ale jaksi nejsrozumitelnější, lidsky nejbližší, protože já sám jsem taky idealista, i když na poněkud jiný způsob. Otec, podivný přerostlý kolohnát, mi byl fyzicky odporný už od úvodní scény ze smradlavého hajzlu, no a plešatějící babička byla postava jak z horroru - mít starý Bruna ze Zemanovy Studny ženský ekvivalent, mohla by ho hrát ona. Tak či onak soudím, že někteří lidé by měli mít násilně znemožněno se rozmnožovat. Na druhou stranu - kolik z nás by tady dneska nebylo, nebo kolik z nás by zůstalo bezdětných, kdyby všechny pošahance a hlupáky už v pubertě sterilizovali, že? ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama