Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (272)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který připomíná to nejlepší ze 4. série Homelandu a rozvíjí to do celovečerního filmu. Neskutečně napínavý thriller zobrazující momentálně velmi aktuální problematiku ve velmi přesně režii a s parádními hereckými výkony a bez výraznějšího patosu. Ten se nakonec taky objeví, ale v ne tak obvious formě, byť osobně bych ocenil ještě větší odtažitost a menší zpracovávání diváka ohledně toho, co si má myslet (samozřejmě trochu US/GB na ruku). Ale i tak parádní válečný film, napínavý jako kšandy od začátku až do konce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k malej propagácii filmu a k jeho suverénne zvládnutej dramaturgii, kedy sme v napätí od začiatku do konca, budem zhovievavejší aj k nedostatkom. Tie sú nasledovné. Modelová vyhrotená situácia, kedy musíme riešiť, či jedno mŕtve dieťa, alebo 80 mŕtvych ľudí, celkom by ma zaujímalo, ako to prebieha v realite, či tiež presne tak, aby bola absolútne jasná dilema. No je to vykonštruované, ale prečo nie. Občas sa v záujme skomplikovania situácie stane nehoda, či skôr náhoda, ako vybitá batéria. No a asi málokto pochybuje o tom, ako by sa rozhodli reálni vojaci v teréne, pardon, za monitormi. Všetko to ale chápem ako súčasť spomínanej dramaturgie a keď si k napínavosti pridám až čiernohumorné prehadzovanie horúceho zemiaku od chlapíka so sračkou cez všetkých za monitormi až po vtipne symbolicky pingpong hrajúceho ministra v oblečku, vychádza mi z toho slušný film. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tzv. přesný film. Excelentně natočený, který nemůžu několik dnů dostat z hlavy. Gavin Hood mě dostal. Oko v oblacích jsem jakýmsi podivným nedopatřením přehlédla, o to větší překvapení mě čekalo. Absolutní paráda! Vytvoření takového napětí v kombinaci s "jednoduchým" (morálka, etika, svědomí) způsobem apelovaní na zamyšlení se nad celou problematikou- KLOBOUČEK. Více slov netřeba. P.S.: Aaron Paul - nejvíc! 🌟🌟🌟🌟🌟🌟 ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

"V obydlené zóně jsou teroristé." "Jsou tam také lidé, co nejsou teroristé!" "Prověřte to!" "Se 100% jistotou tam všechny osoby nejsou teroristé, kvůli předejití větším ztrátám na životech civilistů je nutné okamžitě zahájit akci!" "Ověřte, jestli sud narvaný střelným prachem po zasažení hořlavinou vybuchne a zda nahodile letící úlomky stavby mohou někoho poranit!" - skrytě mimo mikrofon: "To by blbej neřek, debile." Do mikrofonu: "Ano pane, potvrzeno, střelný prach v kontaktu s hořlavinou exploduje a nahodile letící úlomky mohou někoho náhodně zranit či usmrtit." "Ověřte, že se v okolí nacházejí civilní osoby a žádejte o vyjádření kolegy z U.S.A., Marsu a Alfy Centauri." Mimo mikrofon: "Ověřoval jsem to před půl minutou, na Marsu řeší jen to, že zodpovědnost poneseme beztak my a na Alfě Centauri je jim to šumák." Oficiální hlášení: "Provedu! Ověřeno! Osoby se nacházejí, ze všech koutů planet a galaxií máme souhlas k akci." Strašně důležitá ženská kérující do všeho k veliteli akce: "Už ani mě nenapadá, co čeho bych ještě tupě vrtala, ale pokud to dopadne špatně, budu pohoršená. Špatně je, i kdyby si tam někdo zlomil nehet." Velitel akce: "Zahajte útok!" Nahodile letící úlomky nahodile nacházely cíle. Strašně důležitá ženská byla na koni, jak tak strašně důležité osoby bývají. Já jsem si pobrečela a Oko v oblacích už nikdy nechci vidět znovu, raději se budu nadále držet těch přiblblých romantických komedií, kde malé holčičky hrají roli katalyzátorů či brzd nových vztahů osamělých rodičů a nikoli hybatele či brzdy politických a vojenských rozhodnutí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dej mi pripadá trochu pritiahnutý za vlasy. Mať na telefóne politické špičky a riadiť si vojnu podľa ich vyjadrenia. A tiež ma utvrdil v mojom presvedčení, že by sa ženy mali vyhýbať práci vo vysokej politike, čo je v tomto prípade poradkyňa ministra. Film nepostráda napätie, čo je paradoxne spojené s predajom chlebových placiek. Tiež som zistil, ako je jednoduché likvidovať nepriateľa s dokonalou presnosťou. Oko v oblakoch je dobrým príkladom toho, že vojnový film nutne nemusí byť akčný trhák. Herecké výkony sú dobré, postavy výborne napísané a dráma je dobre skombinovaná s miernou akciou. Napätie nechýba. Krásne ten film ukazuje, že sa v dnešnej dobe človek nikam neschová. Hlavne príbeh podčiarkuje politické myslenie, kde nikto nechce brať pohotovo rozhodnutie na svoju osobu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Chicago Sun-Times vzdal hold Alanovi Rickmanovi: „Pán Rickman nebol nikdy nominovaný na cenu Akadémie a je asi málo pravdepodobné, že by ju posmrtne získal za vedľajšiu úlohu v tomto filme – ale jeho práca tu je pripomienka toho, aký zvláštny talent mal." (Arsenal83)
  • Roli amerického plukovníka Eda Walshe si zahrál režisér snímku Gavin Hood. (agass)
  • Herec Aaron Paul sa vo filme pravdivo zmieni, že pochádza z Idaha. Jeho kolegyňa (Phoebe Fox) naopak spomenie, že pochádza z Ohia, čo však pravdou nie je, keďže je britskou rodáčkou. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama