Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva nejhledanější muži Divokého západu Frank a Jesse James se představují v příběhu svých posledních dnů. Jesse a Frank zůstávají osamoceni a musejí bojovat proti všem. Nezkrotná touha je žene zpět do akce a svou kůži nedají lacino! Bratři mimo zákon přicházejí v podání hudebních legend Johnnyho Cashe a Krise Kristoffersona. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (16)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem byl doslova odkojený na knihách od Karla Maye, nebo Davidu Hamiltonovi. Tisíc dolarů za Buffala Billa a Buffalo Bill kontra Jesse James mám přečtené „xkrát“. I proto se vždy rád podívám na filmy s tímto obávaným psancem, nebo westerny celkově. Tento televizní film však hodně trpěl nepříliš „zábavným“ dějem. Tu a tam se zde navíc objevilo několik nudných pasáží a tím utrpěl celkový dojem asi nejvíc. Herecké výkony byli v rámci možností dobré – jak Johnny Cash tak Kris Kristofferson si nevedli špatně (hlavně tedy druhý jmenovaný), ale prostě tomu chyběla šťáva a pořádná atmosféra. Přece jenom bych vám raději doporučil jiné filmy s Jesse Jamesem, kterých bylo natočeno opravdu hodně a lepších.50% ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

S očekáváním jsem si pustil tento western kousek už jen kvůli představitelům hlavních rolí. Co mne ale čekalo byla veliká, táhlá nuda bez jediného momentu hlubší myšlenky , jediné kvalitní přestřelky či jakéhokoliv dalšího překvapení. J.Cash je zde už skutečně za zenitem , udejchán a oblečen do košile XXXXL cválá na zmoženém hřebci vstříc největšímu propadáku své herecké kariéry. Charismaticky K.Kristofferson je naopak příjemným zpestřením a "záchráncem" jediné čsfďácké hvězdy (nikoliv šerifské). ()

Reklama

gumli 

všechny recenze uživatele

Na TV produkciu celkom dobré.Jesse James bol ale slávnejší ako jeho brat Frank.Ide tu o jednu z najznámejších postáv divokého západu,o ktorej sa vie skoro všetko.Vo filme je dej len z posledných rokov Jesse Jamesa 1877-1882.Už za svojho života sa stal legendou.Narodil sa 5.septembra 1847,zavraždený bol 3.apríla 1882 členom vlastnej bandy Robertom Fordom,ktorý dúfal že dostane tučnú odmenu.Aj keď je známe že Jesse James bol lupič,zloduch a aj vrah,predsa vo filme mu každý fandí,ináč to nejde.Dokonca aj jeho hrob a pomník je stále udržiavaný,a to aj v súčasnosti.Je taký priemerný western,v USA veľmi obľúbený. ()

cinemafil 

všechny recenze uživatele

Zpěváci country jako hvězdy westernu. Proč ne. Johnny má trochu nad váhu, ale v roli usedlého farmáře to nemusí vadit. Kris jako Jesse byl trochu z divočejších vajec a role mu sedne. Včetně svůdce žen! Vlastně se jen jejich svodům nebránil. Můžou legendy Wild West žít jako usedlí farmáři a taťkové od rodin? Drama musí být až do konce. Nemůžou vypadnout z role. A ubohé charaktery se dokážou přiživit na slávě legendy tím, že ji zezadu zastřelí. Herostratové žijí v každém věku, ale jejich život nebývá dlouhý. Zavraždil lupiče, vraha , desperáta a sám beztrestně žil a dokonce vystupoval v show, kde předvádí scénu vraždy. Podivný exkurz do právního vědomí WW koncem 19. století! Myslím, že film se povedl a tak 4* ()

radys.v 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem se nedokazal odprostit od předtsavy posledních dní J.J., jakou mi vnukl a zanechal film Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem, kde hlavní roli hrál Brad Pitt. Novější verze byla propracovanější s lepším soundtrackem (Nick Cave). A to si velmi vážím Johnnyho Cashe, který je mým nejoblíbenějším country/rock'n'rollovým zpěvákem, a velmi se mi líbil herecký projev v tomto filmu - naprosto mu role sedla. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama