Reklama

Reklama

Zlý drak unese princeznu Miroslavu uprostřed svatby a uvězní ji na hradě, který stojí na opuštěném ostrově. Princezna přijde o všechno – svou rodinu, přátele i ženicha. Jediné, co jí zbylo, je život v kleci a pravidelné setkání se záhadným mladíkem jménem Arman... jenže co je Arman zač a jak se dostal na drakův opuštěný ostrov? Pravdu se Miroslava dozvídá až příliš pozdě. Láska k dračímu princi je hořká a strašidelná. (TV Prima)

(více)

Recenze (207)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Až moc mi to připomnělo knihu, kterou jsem četla nedávno. A ne, nemyslím předlohu. Ha ha ha. Ale kniha byla postavena na základu, že se dívka postupně zamilovaná do dalšího vězně, z kterého se vyklube její prokletý únosce. Kráska a zvíře ve světě draků, o tom je tenhle film. Po vizuální stránce to bylo dobré, přestože příběh trochu pokulhával. Nebyl nějak zvlášť originální, ale pubertální já, by to hltalo, a hned by si chtělo přečíst knihu. Hezká pohádka, někdo by to nazval romantikou s fantasy prvkem, která má jeden zásadní problém. Že nejsou (ani v rámci minut nemohou být) lépe rozvedeny postavy a jsou strašně ploché. Protože ten námět není špatný. Jenom prostě nevím, kde vzal drak ten six pack :D a škoda, že od půlky to začalo připomínat lehce zvrhlou dovolenou u moře...a jak jsem si přečetla, adaptace je hodně jiná než kniha, není tak moc happy romantika... ()

mahler 

všechny recenze uživatele

Velký červený (tady teda černý a ohnivý) drak a žena oděná Sluncem - z jedné poloviny krásná ruská pohádka která má řadu parádních scén, nápaditou výpravu (vesnice, obrovská kostra), fajnového CGI draka i jeho prťavého nerudného kámoše - z té druhé sice sympatické ale trochu dřevěné herce z modelingové agentury které párkrát prožene řadou pořádně kýčovitých scének. Ale co ... ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Kupodivu velice příjemné a osvěžující pohádkové překvapení, které se zrodilo kdesi na východě, v Rusku. Chemie mezi hlavními protagonisty je excelentní. Hlavně pak princezna, která konečně není jen pasivní, ale velice aktivní figurkou v ději. Stejným slovem bych dokázal popsat i kameru a hudbu. Trochu mě zamrzí, že téma nebylo zpracováno více temně, hlavně ve druhé polovině filmu. Ten růžový konec mi k tomu prostě nepasoval. Počítačové efekty ušly, i když na velkofilm mají stále ještě co dohánět. A logických dějových lapsů jsem si buď nevšiml, nebo autoři fungování světa natolik promysleli, že je tu nemají. Za mě každopádně velký palec nahoru a moc rád se na Legendu o drakovi opět někdy podívám. 75% ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Pokud mám tuto pohádku porovnat s tím, co se točí v současnosti u nás, tak se jí naše současná pohádková produkce nemůže vůbec rovnat. V Dračím princi je prakticky vše, co má v kvalitní filmové pohádce být: 1/ silný příběh se silným poselstvím 2/ silné archetypy s jasným určením 3/ momenty překvapení 4/ momenty kouzla 5/ hloubka a neprvoplánovost 6/ krásná hudba 7/ krásná kamera 8/ uvěřitelné herecké výkony a v první a neposlední řadě jiskření mezi hlavními hrdiny :-) Takže příště místo tří současných českých pohádek na Vánoce postačí jedna ruská :-) ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem čekala, kdy si Mira s Armanem dají hamburger, hranolky a zapijí to kolou. Po americku natočené fantasy se bohužel nedá použít ani jako encyklopedie speciálních efektů, tak dva, možná i tři zde chybí. Jiné využití mne nenapadá. Ale možná by se daly pěkně ukazovat rozdíly mezi žánry sci-fi, fantasy a pohádka. Sci-fi se opírá o logiku a aktuálně známé vědecké poznatky a posunuje hranice možného. Pohádka se nebojí překračovat hranice logiky, ale jasně provádí své hrdiny srozumitelným příběhem. Při absenci příběhu i logiky vzniká fantasy. Máme nový počítač, naučili jsme se s ním dêlat pro nás zábavné kousky (výbuchy, pády, lety a jiné eskapády), tak je seřadíme za sebe a budeme se tvářit, že jsme natočili film. Zde je navíc zkombinována jakási pohanská pověra s náznakem bohatýrské pohádky, tak aby i děj připomínal psychedelické běsnění. Divím se jen jedinému, že se hlavní postavy nejmenují John a Jane, dost je připomínají. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Červené bobule používané během dračím rituálu jsou sušené Rowan bobule. Podle starých folklórních tradic mají Rowan bobule chránit před zlem. (BMW12)
  • Jeskyně, do které drak hodí Miru, se jmenuje Prohodna a nachází se v severozápadní části Bulharska. Je známá klenbou a horními symetrickými otvory. Další lokací bylo pobřeží Černého moře, ve kterém bylo v čase natáčení množství hnědých řas, takže se modrá barva musela tvořit v počítači. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno