Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 2
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (166)

Joges 

všechny recenze uživatele

S tímhle seriálem je to jako na houpačce. První tři díly nic moc, další tři pokračování byla téměř dokonalá a od poloviny zase jen průměr. Samozřejmě, je to tak trochu i komedie, tak se musíme smát, což se i daří, ale například díly čtyři až šest v čele se strážmistrem Vlachem (Karlem Dobrým) byly snad kombinací všeho. Škoda, že si celý seriál neudržel úroveň příběhů: Tabačka, Evička a Staré dluhy. Ale dost kritiky. Je dobře, že seriál vznikl. To bychom zase nepoznali docela povedenou četnickou stanici s mnoha zajímavými lidmi kolem. ()

Oneiros 

všechny recenze uživatele

Půlce lidí vadí, že to je moc jako Četnické humoresky, druhé půlce vadí, že to je málo jako Četnické humoresky. Tvůrci totiž v oparu všech trapných moderních kriminálek bez ducha a náboje oprášili četnickou tematiku, což se v zemi svatého Arazíma neodpouští. Humoresky jsou samozřejmě kultovní právem, ale srovnávat s nimi Četníky z Luhačovic jen kvůli barvě uniforem a humoru, který seriálu dává jiskru, je nefér. Mnohem lepší je srovnání se zmíněnými moderními kriminálkami, mezi kterými Luhačovice ční jako basketbalista ve školce. Seriálu celkově sedí temnější nota, obsazení (kdo po prvních dvou dílech odsoudí začínající herce nebo Zedníčkovu roli, ten by si měl doplnit vzdělání o zbytek série). Vztahový marasmus a zápletka některých dílů (za vše mluví slaboučké první dvě epizody nebo nedotažený konec) už jsou věci kritizované zcela oprávněně. Přesto působí celek seriálu velmi dobře. ()

Reklama

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem po shlédnutí první řady je spíše pozitivní, ačkoliv nejsilnější díly přišly kolem poloviny série a pak už to spíše mírně upadalo. Kouzlo seriálu stojí především na skvělé a nákladné výpravě, která určitě předčila i Četnické humoresky. Co bych tomu ale rozhodně vytkl je nefunkční chemie mezi postavami, především mezi oběma mladými kluky, kterým bych to přátelství nevěřil ani za mák. Humor také nebyl silnou stránkou, nejlépe si vedl Jiří Langmajer. Leccos by se dalo vylepšit, ale rozhodně to je vcelku sympatický počin. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Dle mého skromného názoru se jedna o jeden z lepších seriálů nejen České televize. Postavy uvěřitelné a většinou sympatické. To se týká četníků i obyvatel Luhačovic. Bonusem je navíc i to, že jedná o skutečné (byť upravené) kriminální případy. Je by se díky počtu vražd by se lázeňští hosté Luhačovicím obloukem vyhnuli, ale to už je dnešních detektivek běžné. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Achjo...toto dopadlo. Těch negativ je tolik, že je asi všechny nevyjmenuju. Aspoň ty největší - Zedníčka mám rád, ale ten jeho ušišlanej germán byl opravdu jen blbý vtip. Kdyby mluvil normálně s jemným německým přízvukem, neřeknu ani popel, ale ta hodně nepodařená šaškaráda, aby i pastevec z Ulanbátaru pochopil, že to není Moravák, je prostě pitomá. K tomu mimořádně, ale skutečně mimořádně NEZAJÍMAVÍ herci v rolích četníků (až na Mirka Hanuše!), co vlastně možná vůbec neví, co mají hrát, kdy mluvit, kam jít...samotné případy jsou opravdu vhodné jen pro večerní pohodový TV večer s rodinou, pokud k příjemnému večeru s rodinou už potřebujete televizi. Asi by se našly i klady - Ondřej Malý s Pájou Tomicovou jsou dvojka, která vám zaručeně vyrobí vtip a odlehčení. Nechci dštít oheň a síru, ale jsem hrozně zklamanej... na Humoresky se Luhačovičtí dívají zadupáni do prachu... ()

Galerie (319)

Zajímavosti (57)

  • Zákon definoval četnictvo jako Vojensky organizovaný sbor, jenž je určen, aby podle stávajících zákonů udržoval veřejný pořádek a veřejnou bezpečnost. [Zdroj: Týdeník Televize] (M.B)
  • Unifromy ušité pro seriál se na začátku musely ušpinit, aby divák nabyl dojmu, že byly použité během války. (MTHRFCKR)
  • Jak se vyvíjely četnické dopravní prostředky? Jízdní kola neboli bicykly byly u četnictva používány již v dobách monarchie. V počátcích neexistovala jakákoliv motorizace četnictva a jízda byla zrušena již na přelomu století. Proto byl v mnoha místech bicykl jediným vhodným dopravním prostředkem krom pěší chůze. Proto byl v mnoha místech bicykl jediným vhodným dopravním prostředkem krom pěší chůze. Problém spočíval v nedostatku, proto bylo povoleno, že četníci mohou používat svoje soukromá kola, což také činili. Proto, aby bylo nějak kompenzováno užívání soukromého majetku ve službě, dostávali z eráru paušál pro údržbu, který na přelomu 20. a 30. let činil cca 150 korun. Motocykly začaly být zaváděny až se zřizováním četnických pátracích stanic v roce 1928, stejně tak vozidla. Nicméně běžná četnická stanice nikdy až do roku 1938 nedisponovala systemizovaně přiděleným motorovým dopravním prostředkem. Motocykly byly mnohdy používány opět soukromé. (Česká televize)

Reklama

Reklama