Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 2
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (166)

tahit 

všechny recenze uživatele

Já se musím přiznat, že jednak mě to zajímalo a jednak jsem byl na to zvědav. Bude to znít jako fráze, ale kdyby pro nic jiného, tak tedy už proto, že tahle četnická stanice je hezky prodchnuta prvorepublikovým Československem, jako album starých rodinných fotografií. Svěřit hlavní roli Pavlu Zedníčkovi, nebylo v tomto případě vůbec na závadu. Tahle poloha mu prostě sedla. ()

Kámen odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutná agitka ve prospěch vepřů, resp. Rakouska-Uherska, českej velitel špatnej, bejvalej německej úžasnej, Češi jsou idioti, Němci géniové. Zhovadilosti typu zlatý Rakousko, to by se za Rakouska nestalo (a ještě si ti šmejdi votíraj ty svoje odporný tlamy o vlastence Kramáře) kdyby měl Masaryk rozum, nevyhodil by zkušený četníky (rozuměj vepřový šišlající kedlubny), to je přímo na přes držku! A zasloužili by všichni, od šašků na place až po režiséra, to je odpornost!!! Hlad, bída, zločinnost (zatímco po ostatních válkách byla sytost, bohatství, blahobyt a nulová kriminalita), to zbylo po I. svět. válce, blábolej tvůrci. Mamá, papá, rakouský uniformy a baroni (byť by se mělo jednat o 1. republiku a knížecí tituly byly zrušeny, resp. zakázány používat), dementní skopčáckej přízvuk (řikat) Zedníčka, strnulej, řvoucí Jaškow (škoda, v Expozituře se mně líbil, pochopitelně herecky :-D), s výrazem mumie a politicky korektní miloučcí vepři a homodějové z rodu Žužu. A jdu blejt! Už tam chyběl pouze Heil Herman a Sieg Vokřál, vítající Bernda Posselta v němčině jako úvodník celýho seriálu. Pepík Goebbelsů by stál v rohu a tiše by se červenal, takovou propagandu (jenže i ta byla zoufalá) a zhovadilost by určitě nezvládnul... ()

Reklama

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Seriál se samozřejmě nedá nesrovnávat s Četnickými humoreskami - našla se i podobná témata - malér prvního velitele se zbraní se nápadně podobá případu Zahálky, zamilovaný mladý četník do pomocnice na stanici a matka, která tomuto vztahu moc nefandí.... bohužel ale na brněnské pátračce to žilo, což se o luhačovické stanici říci nedá. Herecky vyčníval a v podstatě táhl seriál Zedníček, i když to jeho šišlání a šla šla mě po pár dílech už lezlo na nervy. Ostatní herci hráli svůj standart, trochu mi tam vadil mladý Donutil - působil na mě jako by ho to ani nebavilo. Kvalita dílů klesala a stoupala příchody a odchody velitelů - nejlepší díly 4, 5 a 6 s velitelem Vlachem. Celkově se tvůrcům seriál povedl, jen by se měli pro případné pokračování domluvit na žánru - to občas násilné vkládání humorných situací se moc nezdařilo. ()

Oneiros 

všechny recenze uživatele

Půlce lidí vadí, že to je moc jako Četnické humoresky, druhé půlce vadí, že to je málo jako Četnické humoresky. Tvůrci totiž v oparu všech trapných moderních kriminálek bez ducha a náboje oprášili četnickou tematiku, což se v zemi svatého Arazíma neodpouští. Humoresky jsou samozřejmě kultovní právem, ale srovnávat s nimi Četníky z Luhačovic jen kvůli barvě uniforem a humoru, který seriálu dává jiskru, je nefér. Mnohem lepší je srovnání se zmíněnými moderními kriminálkami, mezi kterými Luhačovice ční jako basketbalista ve školce. Seriálu celkově sedí temnější nota, obsazení (kdo po prvních dvou dílech odsoudí začínající herce nebo Zedníčkovu roli, ten by si měl doplnit vzdělání o zbytek série). Vztahový marasmus a zápletka některých dílů (za vše mluví slaboučké první dvě epizody nebo nedotažený konec) už jsou věci kritizované zcela oprávněně. Přesto působí celek seriálu velmi dobře. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Filmovější, než Humoresky, což se mi líbí, s velkou spotřebou velitelů, což mi připadne prdlé. Ze začátku byla detektivní linie slabá, pak se to začalo zlepšovat, nejlepší byla epizoda Bestie. Občas řeší seriál dost současné vztahové problémy, což mi připadne vzhledem k době, ve které se to odehrává, nepřiměřené. Zcela výborná a drsná je naopak akcentace první světové války. Ale jo, šlo to, rozhodně jsem čekal větší vykrádačku četníků o Arazímovi a spol., tohle nemá cenu seriálu vyčítat, jde víceméně vlastní cestou. ()

Galerie (319)

Zajímavosti (57)

  • V epizodě četník Láska (Robert Hájek) prohlíží knihu hotelových hostů. Najde tam tento zápis: „Ročník 1898, Amálie Kutinová, lékárnice.“ Je to narážka na skutečnou osobu – lékárnici a spisovatelku Amálii Kutinovou, která se opravdu narodila v roce 1898 a část dětství strávila ve Štítné nad Vláří, což není daleko od Luhačovic. (Ezis)
  • Zazní zde slangová slova „vachcimra“ (německy wachzimmer), což je místnost pro stráž (strážnice), a slovo „varta“ („vartovat“) z německého warten, tedy čekat, hlídat, hlídkovat. (sator)

Reklama

Reklama