Reklama

Reklama

Tajemství jejich očí

  • USA Secret in Their Eyes (více)
Trailer 1

Vyšetřovatelé FBI Jess a Ray jsou sehraní, jsou si blízcí a jejich společná kariéra je na vzestupu. Nový případ s nimi ale pořádně zamává a do duší jim nesmazatelně vypálí cejch bolesti. Dostanou za úkol vyšetřit nález brutálně zavražděné mrtvoly pohozené v popelnici a na místě zjišťují, že mrtvá dívka je Jessinou nezletilou dcerou. Další zděšení následuje. Přestože se podaří najít a zadržet podezřelého, případ se zhroutí, údajný vrah zůstává na svobodě a mizí neznámo kam. Po třinácti letech posedlého pátrání na vlastní pěst objeví Ray nové vodítko, jež by mohlo přinést vyřešení případu. Do objevené stopy se zakousne a zároveň vyvíjí nátlak na státní návladní (Nicole Kidman), aby mu pomohla dotáhnout vyšetřování do konce. Někteří jsou při tom ochotní zajít dál než ostatní. Nikdo však není připravený na šokující tajemství, které se nakonec objeví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (203)

bobby_jean 

všechny recenze uživatele

Aj po repríze si stojím za svojím hodnotením. Počas druhého sledovania som chcela pochopiť výčitky ostatných užívateľov, no nepodarilo sa. Nemyslím, že "príliš dlhá stopaz" je problémom. Naopak, dlhšie scény vnímam ako príležitost precitit pohnútky jednej z hlavných postáv. Jej emócie a konanie. Skvelý výkon hercov a vnímanie problému z hľadiska jednej postavy posúva tento film ďalej. Výborný film, pri ktorom zimomriavky dostávali priestor na viackrát. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

S upřímným politováním jsem nucena konstatovat, že tento vybrabčený příběh jsem měla minout... Tvůrci zcela bezcitně vykostili originál o vše, co se mi v něm tak moc líbilo a předložili slabý odvar... Co se hereček týče, ani jedné jsem neuvěřila, v jejich očích jsem toho moc nenašla a celkový dojem z hereckého ansámblu nevalný.. Závěr pochopitelně očekávaný a další zklamání k tomu, jak to celé vyfičelo do prázdna, škoda.. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Jako jediné negativum, jinak velmi dobře napsaného, mrazivého a ve finále i překvapivého námětu, považuju táhlost děje. I když to nemá ani dvě hoďky, tak to díky tichým a někdy i zbytečným dialogům a dlouhým záběrům působí velmi místy pomalým tempem. Jinak je to velmi napínavé, atmosférické a tak trošku to mimo hlavní linku (velmi reální námět) odkrývá praktiky federálních úřadů, které někdy, pro větší dobro, mohou být proti srsti. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

To bylo teda sakra smutný kino. Přitom atraktivní námět, kvalitní herecké obsazení a celkem atmosférický trailer dávali příslib poctivýho thrilleru, kterej se ovšem utopil v artový póze a prázdných dialozích o ničem. Nevím co se to každoročně děje v této předoskarové době a proč se potencionálně slušné filmy ztrácí v nepřiměřených ambicích natočit místo jasnýho a srozumitelnýho filmu nudu pro ufouny. Navíc Kidmanka i Robertska doslova až na facku nevýrazný. Takže tohle byl omyl. Snad se z něj poučím a nejenom já.25% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Remake (či správnejšie nová adaptácia knihy?) originálu môžeme chápať ako synekdochu amerického chápania pomsty po jedenástom septembri, kde ani tak nešlo o pravdu, ale nájdenie niekoho, kto by vinníkom byť mohol, alebo ani nemusel. Vitajte vo vojne. Obetný baránok síce nie je obetným baránkom v pravom slova zmysle, pretože je vinný tak či tak. Tento myšlienkový aspekt filmu je myslím upozadený oproti opäť nezmyselnému porovnávaniu, či je lepší originál, ktorý je vždy za lepší považovaný automaticky a aký má preto zmysel nakrúcať novú verziu. Krimi to už bola "iba" dobrá aj v pôvodnej verzii, rovnako milostná línia opäť škrípe, ale herci pomáhajú divákovi sa plynule dostať do mysle postáv a chápať ich motivácie a traumy. Hodnotím trochu vyššie, pretože tvorba Billyho Raya je zaujímavá a kvalitná priamo úmerne svojej nedocenenosti. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (9)

  • Keď je Ray (Chiwetel Ejiofor) v stajniach, nemá v brade šediny, ako v ostatných scénach odohrávajúcich sa v prítomnosti. (Astonko)

Reklama

Reklama