Reklama

Reklama

Připravte se, že to Robert de Niro a Zac Efron pořádně roztočí! Všechno se totálně zvrhne, když upjatý Jason (Efron) vyrazí na road trip se svým přisprostlým dědou Dickem (De Niro). Barové rvačky, divoké večírky, epická karaoke noc - Dick je rozhodnutý užívat si života naplno a naučit to i Jasona, který se snaží včas vrátit na svou vlastní svatbu. Během nejdivočejší jízdy jejich života oba dva zjišťují, že se mají od druhého co učit. (Magic Box)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (348)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Dirty Grandpa je, až na pár zádrhelů, nahláškovanou a gagy nacpanou podívanou, která stojí a padá na skvělém výkonu Roberta De Nira. Jeho postava hláškujícího dědy Vás jednoduše strhne a bude Vás bavit až do poslední minuty. JIstě, občas to místy drhne, občas je to vážně praštěné, nicméně sledovat Roberta De Nira jak si užívá každou vteřinu svého komediálního záběru, za ty občasné "WTF momenty" prostě stojí. „You know what I'd rather do? I'd rather let Queen Latifah shit in my mouth from a fucking hot air balloon.“ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neviem. Začínam už byť presvedčený, že sa R. de Niro nevie alebo nechce zmieriť so svojou starobou, pretože v poslednom čase točí iba filmy, ktoré sa venujú problémom so starobou a o tom, aké úžasné je žiť aj v pokročilom veku, a že život starobou ešte nekončí. Už začína byť monotónny. Jeden-dva filmy sa ešte dajú pochopiť, ale keď je už toho moc, tak je z toho človek logicky presýtený. Na druhú stranu ale uznávam, pár komických výstupov sa tu celkom vydarilo, ale aj tak nečakajte žiaden komediálny zázrak. Možno by pomohlo, keby sa tu viac zatlačilo na drámu a ponúklo sa tým divákovi i niečo viac, ako len pár lacných gagov s opitým Zacom Efronom. 50/100 ()

Reklama

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

„Dědku, to teď stříkáš nebo umíráš?" „Možná oboje!" V poslední době mi komedie vůbec nejdou po chuti, ale na tenhle sprostej, nadrženej a šílenej flák jsem se těšil hned ze dvou důvodů. A ty dva důvody hrajou hlavní role. Dědečkovi, bývalému mariňákovi, umře jeho milovaná manželka na rakovinu a dědu Roberta De Nira nenapadne nic lepšího, než donutit svého vnuka ať s ním zajede na Floridu na pár dní si orazit. Vnuk Zac Efron má těsně před svatbou, ale i tak na dědovo pozvání kývne. Hezká rodiná komedie, že? Jenže děda De Niro nejede jen na golf, v prvé řadě chce, dle jeho vlastních slov, šukat, šukat, šukat, šukat. Tak se jede šukat, což ale vnuk netuší. Road movie, kde se potkal veterán všech žánrů Robert De Niro a mladičkej šušeň Zac Efron, kterej má celkem nakopnuto směrem nahoru. De Niro se naplno předvedl už v trilogii Fotr je..., tady ale předvádí těžko stravitelnou ale hodně sympatickou postavu perverzního dědka, kterému nedělá problém ojet studentku, lhát všem na potkání, vypálit si držku marihuanou s bandou niggaz a neustále si utahovat ze svého vnuka. Zac Efron oproti tomu hraje ušlápnutého ťulpase s nudnou prací, s na pěst snoubenkou a naprosto idiotským vkusem oblékání. Dohromady jim to ovšem šlape jako hodinky a nebýt někdy až moc přehnané vulgarity (hlavně ze strany De NIra), tak je tu komedie roku. Několik narážek (lesbická vnučka, palec v řiti...) je ale přímo k posrapopukání. Do toho se zamotá několik dalších „sympatických" postav a je zaděláno na hromady průserů. Soundtrack potěšil (hlavně Duke Dumond), vizuál slunné Floridy paráda, technicky bez chyby. Jen trochu ubrat na vulgarismu... ale na to sere bílej tesák. Za mě palec hore. Teda, za mě palec Efronovi do řiti. Silné 4* a.k.a 85% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Klidně mě nazvěte úchylem, ale na mě prostě tyhlety sprosťárny účinkují a rád na ně koukám. Zpočátku mě sice trvalo, než jsem se vyrovnal s faktem jestli má tohle Roberto vůbec ještě zapotřebí, jenže na druhou stranu, když ono je to tak krásně blbé až je to občas i směšné. Navíc Zac Efron se pro tyhle filmy snad i narodil. Měl jsem jej rád v Sousedech a tady je taky fajn. Prostě devadesátky ovládl Carrey, o dekádu později fungoval Sandler a v současné době se konkurence sice tříští, ale Efron v komediích dokáže zaujmout, stejně jako Hill nebo Tatum. 60% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Komédie nie sú práve žánrom, ktorý by som vyhľadával, pretože v posledných rokoch nestoja za nič a ja sa len tak nerozosmejem, no u tejto komédie ma doslova bolelo brucho od smiechu. Najlepšie a nezabudnuteľná je asi 5 sekundová scéna s Alfom. Nebudem preháňať keď poviem, že je to po dlhšej dobe naozaj vtipný film, navyše od začiatku až dokonca nabitý sexom - v kumulácii s De Nirovou postavou - proste skvelé. Bonusmi sú rýchle a svižné tempo, sympatické vedľajšie postavy, vychytané scénky a opäť neprekvapivo nulový odpor k Zacovi Efronovi. Asi aj preto, lebo si vo filme často z neho strieľajú, že je lezba. Určite sú lepšie a inovatívnejšie komédie, každopádne Dirty Grandpa chytí tiež za bránicu. Prekvapivo často sa budete smiať a výborne si oddýchnete. Ideálna snímka po ťažkom dni v práci, kedy si chcete pustiť odľahčenú komédiu. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (12)

  • Scenár k filmu sa v roku 2011 ocitol na tzv. Blackliste, teda zozname najlepších ešte nesfilmovaných scenárov. (m.a.t.o.)
  • Floridská pláž, která se objeví ve filmu, je ve skutečnosti Tybee Island v Georgii. Natáčelo se také v Londýně. (BloodMax)

Reklama

Reklama