Reklama

Reklama

Ztráta paměti

Obsahy(1)

Simon Cable se probouzí v nemocnici s totální ztrátou paměti. Nevzpomíná si na své manželství, okolnosti smrti vlastního bratra, ani dopravní nehodu, která ho málem stála život. Má vymazané poslední dva roky života. Jeho lékař mu pomáhá paměť obnovit a postupně se Simonovi začínají vybavovat jednotlivé události ve snech. Brzy zjišťuje, že je v těchto "vzpomínkách" schopen měnit věci, které se mu v minulosti staly. A pokusí se změnit svou minulost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Veru, veru - tá podobnosť s The Butterfly Effect je fakt citeľná, hoci oba filmy vznikali v tom istom čase (dokonca premiéru mali v rovnaký týždeň). Podobný princíp menenia budúcnosti v spomienkach, ale v tomto prípade mi to vôbec neprišlo tak úplne dotiahnuté ako v The Butterfly Effect, ktoré bolo minimálne o dve triedy lepšie! Osobne som od tohto čakal oveľa viac, ale ten interval, na ktorý to bol dej upriamený bol príliš krátky - vlastne jeden deň, akurát že v rozmedzí 2 rokov. Spracovanie nebolo zlé, ale ten princíp a logika sa mi nezdala tak úplne zachovaná pri všetkých "cestách časom" - a to bola obrovská slabina. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nepovedeně zamotané a spíš zmotané. Konec se dá odhadnout dlouho předem. I když námět nabízel zajímavé možnosti (postupné zjišťování po ztrátě paměti, že nejsem tak dobrý člověk, jakým bych chtěl být), nijak je nevyužil a splácal přes sebe páté přes deváté, aniž by to dávalo smysl. Začátek je ještě snesitelný, ale děj se rychle dostává do stále násilnější vývrtek, které z toho dělají šílený paskvil. ()

Reklama

Prubner 

všechny recenze uživatele

Nápad je dobrý, ale trestuhodně nevyužitý. Místo, aby autoři lépe využili motiv cestování časem, plýtvají časem k tomu, aby nejdřív diváky napínali, co že se to vlastně s hrdinou děje, a potom zase, jak to vlastně všechno před těmi dvěma lety bylo. Ale nedělají to moc šikovně, takže divák všechno velmi brzy uhodne a pak se už jen nudí. Prostě: autoři chtějí machrovat, ale nemají na to. ()

kohut 

všechny recenze uživatele

Thriller taziaci s lakavej temy straty pamate. zaujimavo zamotany dej, kedy nevedno co je skutocnost a co vyplod fantazie. Film sa cely odohrava v sanatoriu, kde sa Ryan Phillippe lieci zo svojej amnezie. Zacne sa mu zdat, ze niekto usiluje o jeho zivot a navyse zena, ktoru mu predstavili ako jeho manzelku, sa k nemu zrazu nehlasi. Za pozretie to stoji, ale nie je to ani Memento ani Identita ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Ztráta paměti je hodně zamotaný film, zdánlivě postrádající logiku a vyžaduje si nejedno zkouknutí. Ale při nejhlubší analýze se člověk může dostat k celému vysvětlení všech spojitostí ve filmu. Skvělý R.Phillippe, úžasné tempo se strhující hudbou v zádech a atmosféra, která nejednou nahání husí kůži. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 5. června do 19. července 2002 ve Velké Británii. (GASTON73)

Reklama

Reklama