Reklama

Reklama

Spotlight

  • Česko Světelný bod (více)
Trailer 1

Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams a Liev Schreiber v hlavních rolích skutečného příběhu, ve kterém reportéři amerického deníku The Boston Globe odhalili masivní skandál zneužívání nezletilých představiteli místní arcidiecéze. Případ neměl dopad pouze na pár obviněných duchovních, ale otřásl celou katolickou církví. (Falcon)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (782)

lamps 

všechny recenze uživatele

Nevím, co chtít víc. Mistrovsky napsaný a suverénně zrežírovaný aktuální příběh, který ani na okamžik nevybočuje z nastoleného vyprávěcího tempa a nezasvěcenému konzumentovi předloží svůj šokující obsah natolik autentickou a strhující formou, že má okamžitě chuť dát se na investigativní novinařinu a jako vedlejšák střílet po nocích nadržené kněze do bolestivých sexuálních partií. Plus skvělé ústřední postavy, jejichž charakter je sice (správně) načrtnut jen okrajově v rámci procesu vyšetřování, ale jejich sympatické herecké představitele bych klidně vydržel sledovat ještě o dvě hodinky déle, až k chlípným branám zdánlivě nedotknutelného Vatikánu... 90% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Snímek na atraktivní téma, bohužel v naprosto neatraktivním provedení. Je to určitě pěkná ukázka investigativní žurnalistiky, ale mě to nic moc nedalo. Děj plyne odnikud nikam z protagonistů nedokáže žádný významně zaujmout a co mě mrzí nejvíc s jakou povrchností ten film k jinak atraktivní kauze přistupuje, protože chodí akorát tak kolem horký kaše a nejde vůbec do hloubky. Jo a, že je katolická církev spolek sviní to jsem věděl už dávno. Naštěstí moje rodina byla vždy přísně ateistická a tak jsem ho (díky bohu!) nikdy žádnýmu faráři kouřit nemusel. Průměrný 3* by se udělit dali, ale musím zareagovat na to přestřelený hodnocení tady.45% ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Obyčejná, na skutečných událostech založená konverzačka, celou dobu úplně konstantním tempem běžící ke konci, který také dá jen mírný pocit zadostiučinění. Tak by film působil, kdyby se jednalo o nějaké méně závažné a nepříjemné téma. Díky zvolenému tématu, výbornému hereckému obsazení a sevřenému, přesnému a sebevědomému scénáři ale dokáže i takto podávaný thriller vyvolávat dostatek emocí, vzdělávat v oblasti novinářské práce způsobem, při kterém člověk ví, že mu film v ničem nelže a ani na chvíli nenudit. A vyvolává to i jisté znepokojení nad tím, co vše se může ještě na tomto světě dít skryté před mýma očima.V rámci církve, státu, korporací a čehokoliv jiného. V některých momentech filmu mě přes jeho nevlezlost, absenci snahy cokoliv dramatizovat hudebně (stále používán jeden nebo dva hudební témata v mírně napjatějších momentech) a úplnou civilnost mrazilo, na druhou stranu, tato zvolená forma, přes to, že to byl velmi zajímavý přístup k látce, mi nedovolí dát víc než 8/10. Vyšší hodnocení si nechávám pro umělecky ambicióznější filmy nebo své konzumní, nezdravé fastfoody. A některé oscarové nominace jsou myslím spíše kvůli povinnosti než kvůli opravdovým důvodům (např. Rachel McAdams podává dobrý výkon jako obvykle, ale její role nemá oscarové parametry, naopak Ruffalo si nominaci jistě zaslouží). ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Snaha natočit druhé Všechny prezidentovy muže, která má mnohem větší šanci šokovat diváky ve Spojených státech než v České republice, kde je kritika vůči církvi celkem rozšířená. Stanley Tucci byl v roli právníka skvělý, Spotlight je ale dle mého názoru zbytečně přeceňovaný. Má zajímavé téma a vydal by na dobrou knihu, nicméně z filmařského hlediska bohužel není ničím výjimečný. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý námět, bohužel hodně špatně zpracovaný. Roztahaný do dvou hodin, kde jsem se prostě místy nudila. Hned od začátku na nás navalili spoustu jmen, ve kterých jsem se nevyznala a pak jsem až do konce filmu tápala o kom to vlastně mluví. V celém filmu vlastně nebyla žádná "akce" pořád se jen pátralo a pátralo a nic víc. Herecké výkony mě pak taky příliš neoslnili. Bylo to obsazené dobře a herci to tedy zahráli obstojně, ale žádné výkony století se nekonali. 2* ()

Galerie (53)

Zajímavosti (23)

  • K aféře, kterou spustili novináři z Boston Globe, se v roce 2013 vůbec poprvé vyjádřil i bývalý papež Benedikt XVI. (Joseph Ratzinger), a to ve smyslu, že o ničem podobném nevěděl a v žádném případě zneužívání dětí nekryl. (Shadowland)
  • Severoamerické tržby byly 45,1 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 98,7 mil. (NIRO)
  • Jediné, čeho se Michael Keaton (Walter 'Robby' Robinson) při přijetí role obával, byl bostonský přízvuk. Po zhlédnutí videozáznamu skutečného Waltera Robinsona byl ale překvapen, že Robinson má jen mírný bostonský přízvuk. S novinářem nakonec strávil několik dní, aby se naučil, jak ho správně napodobit. (MLazi)

Související novinky

Z La La Landu na Měsíc

Z La La Landu na Měsíc

24.06.2017

Damien Chazelle (Whiplash, La La Land) se letos stal nejmladším režisérem, který má doma na poličce Oscara. Jeho další film tak doprovází astronomická očekávání, před nimiž by se kdekdo schoval k… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama