Reklama

Reklama

Špičková agentka americké CIA Alice Racine (Noomi Rapace) je po nevydařené akci přeřazena do londýnské kanceláře. Po dlouhém čase ji kontaktují bývalí nadřízení, protože se dozvěděli o zvýšené aktivitě v prostředí radikálních militantních skupin. Alici se podaří lokalizovat hlavního podezřelého, ale během jeho výslechu přijde na to, že ji někdo podvedl a ven unikly přísně tajné informace. Najednou se ona sama ocitá v ohrožení a musí udělat vše proto, aby zabránila připravovanému útoku na Londýn. Závod s časem začíná... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Špionážní, napínavé, nečekané, akční, teroristické. Po dlouhé době slušný špionážní film. Noomi byla skvělá, John je famózní i když hraje ve třech scénách. Děj byl plynulý, vcelku jednoduchý, pro mě spíš děsivé a strašně reálné. Fajn snímek. Bohužel si ho nebudu brzy pamatovat. ..ty záběry Prahy ke konci filmu, já nevím, tady je tak blbý světlo, že to vypadalo jak obyčejný český kriminální seroš.. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Vymyšlený Sci-Fi film, který by se mohl stát realitou. Důležité je, že snímek opravdu baví vším, jak tématikou, tak lokacemi, tak i Bloomem, kterej je závislej na hrách a celkově ve filmu neodvedl nějakou extra práci a chybělo mi u něho více prostoru, kdyby on byl ten hlavní protagonista, nestěžoval bych si. Rated R si snímek až tak nezaslouží, chybí mu z tohohle hlediska více. Škoda, že většinu materiálu jsme viděli už v traileru. 75% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Viděno v kině. Jak to shrnout ? Prostě mě to moc nebavilo, v tom to je. Váhal jsem zda-li na to jít, nakonec jsem do kina vyrazil, ale bylo to celkem zbytečné. Úplný brak to není, ale navíc jak na čistý průměr to fakt nemá. Největším kladem filmu je Noomi Rapace, která svou roli zvládla na výbornou. Za zmínku ještě stojí pár zručně natočených přestřelek. To je asi tak všechno. Další známí herci se tu jen tak mihnou a ani nás moc nezabaví. Orlando Bloom tu až tak velkou roli nemá, moc mě nebavil, i když v akci byl docela dobrý. John Malkovich tu má zbytečnou roli, hraje velkého šéfa v jedné místnosti a to po celý čas filmu. Michael Douglas na tom není o moc líp. Objeví se na začátku a pak na konci v „šokující pointě“, která ale mě nijak extra nešokovala, divné. No, vypadá to, že film kritizuji a posílám do pekel. Tak to není, jen se divím tak promrhaného potenciálu. Mimo slušné akční přestřelky a pár vydařených bitek a Noomi je to absolutní zbytečnost. I ten scénář je strašně divný, hudba nevýrazná. Všichni tu jásají jak je to super oldschoolový thriller. Na mě to ale tak bohužel nepůsobilo. Ale musím uznat skvělý a komický závěr, resp.poslední scénu filmu točenou v Praze. Tramvaj č.22 (ještě s hlášením stanice) opravdu neměla chybu. A ještě Malkovichova hláška: „Znám tu poblíž dobrý podnik v Praze, kde dělají skvělý štrúdl.“ xDDD Tímto vtipným závěrem jsem nakonec ty nejslabší 3* udělil. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být něco jako Bourne, ale místo toho se podařilo něco mezi Sentinelem a Salt. S dobrými herci ve svých typizovaných rolích (Malkovich, Douglas, Collette), kterými vlastně nejde udělat krok špatným směrem. Bohužel je ale špionská jízda málo akční a dějově příliš překombinovaná (především co se postav týče), i když s motivacemi, které dávají smysl a i s trochu přimhouřeným okem nutí k zamyšlení. Bohužel slibný rozjezd a vynikající scénu v hotelovém pokoji potom k zemi drtí spousta divných náhod a reakcí hrdinů. Tak trochu vážně se beroucí báchorka na sobotní odpoledne. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě tahle špionážní záležitost neoslovila. Máme výborné Bourneovky, máme Bondovky, tak k čemu potřebujeme proboha Alice? Kdo ovšem tenhle žánr hltá všema desetima, určitě bude náležitě spokojený. Mě se nejvíce vyšetřovací scéna, která se zvrtla v následný úrpk. John Malkovich je správně nad věcí, Douglas je už poměrně starý a zdaleka ne tak zajímavý jako v Ant-Manovi, Orlandovi jsem zase jeho roli vůbec nevěřil a Noomi mě do podobné role vůbec neštimuje. 40% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Štáb filmu měl zázemí mimo jiné i v areálu kolejí ČVUT v Podolí, kde si pronajali parkoviště pro své karavany. (mizziDOC)
  • Střet Alice Racine (Noomi Rapace) a Davida Mercera (Michael Epp) byl natočen na tramvajové smyčce pod Strahovem nedaleko Malovanky (Praha 6). (Robbi)
  • Jednou z natáčecích lokací byla rozestavěná budova v Lomnického ulici nedaleko zastávky metra C Pražského povstání v Praze. Scény s Michaelem Douglasem se natáčely také na restaurační lodi Port 62 v pražských Modřanech. (mizziDOC)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama