Reklama

Reklama

Špičková agentka americké CIA Alice Racine (Noomi Rapace) je po nevydařené akci přeřazena do londýnské kanceláře. Po dlouhém čase ji kontaktují bývalí nadřízení, protože se dozvěděli o zvýšené aktivitě v prostředí radikálních militantních skupin. Alici se podaří lokalizovat hlavního podezřelého, ale během jeho výslechu přijde na to, že ji někdo podvedl a ven unikly přísně tajné informace. Najednou se ona sama ocitá v ohrožení a musí udělat vše proto, aby zabránila připravovanému útoku na Londýn. Závod s časem začíná... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

claudel 

všechny recenze uživatele

Když máte chytře napsaný příběh, k tomu prvotřídní hereckou sestavu a atraktivní kulisy na 90 minut, to se hraje samo, pro diváka to ubíhá ve svižném tempu. Přidáte pořádnou dávku napětí, nějaký zvrat a špetku humoru, tak to nemůže dopadnout fiaskem. Noomi Rapace suverénní, John Malkovich zábavný a Orlando Bloom netypický. Mně se ten film líbil docela dost. Michael Apted se s námi rozloučil více než důstojně. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sověti v osmdesátých letech vytvořili útočný kmen. Variantu K. Každý džihádista ji chce pod stromeček." Aby bylo jasno, tak pro ochranu své země bych udělal cokoli. Třeba se odstěhoval. Nechci přece žít v zemi, kde něco hrozí. Agentka Alice taky ne, ale jde na to trošku od lesa. Nechá se několikrát oblafnout, ale poučená postupuje stále vpřed a já jsem jí fandil. Samozřejmě z bezpečí sedačky, protože na touhu po pravdě se umírá. Ne tolik jako na chřipku, ale umírá. A můj čas ještě nenadešel. Mám v plánu fandit ještě dalším filmovým agentům. Proto jim nepomůžu, ale tohle mě celkem bavilo, i když zdroj úniku informací byl příliš snadno odhadnutelný. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Staromódny akčný špionážny triler, ako z 90. rokov, ale zaobalený do "moderného hávu" medzinárodného terorizmu. So všetkými klišé, ktoré k tomu patria a nakoniec je to tak asi aj dobre. Že vám záverečný zvrat dôjde o čosi skôr, že záverečný súboj skončí v realite nepravdepodobným výsledkom a že sa tu hrá na záchrany v poslednej chvíli a obligátny final countdown, bude súčasťou hry, akú buď prijmete, alebo snobsky odmietnete. Ak vopred viete, čo očakávať, tak si túto jednohubku v Londýne užijete radi aj v budúcnosti v televízii. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Svižná pocta klasickým špionážím filmům, která kromě hutného příběhu nabízí i plejádu známých hereckých jmen, byť jsou některá značně nevyužita. Jen škoda toho značně kostrbatého scénáře, který "nabídne" pár nelogických scén a občasnou zmatenou orientaci v aktuálním dění. Nebýt tohoto vcelku rušivého atributu, neváhal bych snímek Unlocked označit za dokonalou špionážní jízdu, která zde právě tolik chyběla. Takto snímek zůstane "jen" pohodovou akční jednohubkou, na níž si za pár let vzpomene jen málokdo, což je vážně velká škoda. PS: Největším "highlightem" filmu není naprosto zbytečná role Orlanda Blooma, nýbrž finální scéna v Praze, která nabídne památný záběr na muslima řídícího Škodu Octavia. Tohle nikde jinde neuvidíte! „You asked me how far I would go to protect my country....whatever it takes.“ ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Postoj k tomuto filmu určujú očakávania diváka. Pokiaľ očakáva kvalitný špionážny thriller s precíznym scenárom, realistickými akčnými scénami, zaujímavým hereckým obsadením a gradujúcim napätím, bude asi sklamaný. Ale pokiaľ očakáva iba zábavu, pri ktorej veľkoryso prehliada nedostatky obvykle prítomné v tejto kategórii filmov, potom bude spokojný, i keď jeho spokojnosť bude prchať ako éter a o mesiac už môže mať problémy s odlíšením tohto filmu od iných podobného zamerania. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Scénář k filmu byl v roce 2008 součástí seznamu nejlepších nerealizovaných scénářů roku. (oje)
  • Noomi Rapace (Alice) si zlomila nos, když byla omylem udeřena loktem při natáčení bojové scény. Rozsah zranění si uvědomila až mnohem později, a tak po krátkém výpadku vědomí trvala na tom, že bude pokračovat ve scéně. (veronikajel)
  • Orlando Bloom (Jack) nosí výrazné tetování na krku a hrudi. Na jeho levé hrudi je jasně viditelné číslo 77. Bloom se narodil 13. ledna 1977. (veronikajel)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama