Reklama

Reklama

Barva vítězství

  • Kanada Race (více)
Trailer 1

Jesse Owens (Stephan James) se jako první z rodiny dostal na vysokou školu. Tam si ho brzy všimne atletický trenér Larry Snyder (Jason Sudeikis) a Jesse se stane běžeckou hvězdou. Cesta za snem stát se největším atletem v historii ho však přivede k velkému morálnímu dilematu: Má se účastnit Olympijských her 1936 v nacistickém Něměcku, kde Hitler uskutečňuje svou vizi nadřazenosti árijské rasy? (Magic Box)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (186)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to hodně jakože "velkolepé" - snažili se z toho udělat něco, co se mi ale moc nelíbilo a rozhodně se mi nelíbil ten "styl", jak se snažili klást důraz na to - černoch - nacisti - Goebbels a přísný výraz. Je to jako ve výsledku dobré téma - určitým způsobem v tu dobu pro nacisty dost potupné, ale styl, jakým to bylo natočené mi prostě nevyhovoval. Překvapil mě Sudeikis, který mi připomínal Kevina Costnera a jednoho, u kterého si teď už hodinu nemůžu vzpomenout na jméno :D :D Ale prostě mě to překvapilo v tom, že mi Sudeikis přišel takový "dospělý" a působil na mě hodně vyzrále :) :) :) Ale jinak to bylo takovéto, co si pustíte o víkendu na ČT1 či ČT2 a příjemně si u toho odpočinete...:) Nic víc :) ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Na tak dlouhý film to odsejpalo celkem rychle. Takže to je hlavní plus. Zajímavý příběh a připomínka toho, jaká byla Amerika rasistická země. Samozřejmě Německu v tomhle nešahala ani po kotníky. Ale tenkrát ještě nemohli vědět jak je Německo k lidem kruté a stejně se snažili bojkotovat účast na Olympiádě, ač se sami chovali k černochům jako největšímu póvlu. Nehledě na to, že nedokázali ocenit takovou osobnost, jakou byl Jesse Owens. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Sportovni zanry natocene podle skutecnych udalosti si snad temer vzdy udrzi latku pomerne vysoko. Ne jinak je tomu i v tomto filmu. Pravda, bez nekterych scen a dialogu bych se obesel, jako celek to ve finale ale funguje. Zajimave herecke obsazeni. Ctvrtou hvezdicku pridavam za postavu Leni Riefenstahl a vyobrazeni olympijskeho Berlina. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Film tak čierny, že vám ukradne peňaženku. Dá sa z neho vyextrahovať veľa zaujímavých informácií o živote tohto slávneho bežca. Technológia išla taktiež dopredu a od Hindenburga až po štadión všetko vyzerá skvelo. Taktiež skvelo dobre zachytená atmosféra a ukázané fragmenty života, o ktorých sa veľa nevie. Škoda len tej nadmernej černoty. 3 z 5 ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Film střídá lepší i horší momenty, proto takové hodnocení. Místy lehce předvídatelné, což je s ohledem na téma filmu asi pochopitelné, ale někdy to bylo i důsledkem slabšího scénáře. Moc se mi nezamlouvala výprava a nesedlo mi ani obsazení - konkrétně třeba Barnaby Metschurat, který toho Goebbelse svým strnulým projevem až přehrával. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (14)

  • Natáčanie filmu prebiehalo rovnako ako dej filmu v Berlíne, no scény odohrávajúce sa v USA sa natáčali na viacerých miestach v Kanade. (MikaelSVK)
  • Nie je náhoda, že film vyšiel takmer identicky s 80-tym výročím LOH v Berlíne. (MikaelSVK)
  • Nemecká vzducholoď, ktorá na začiatku hier prelietava nad Olympijským štadiónom, je LZ 129 Hindenburg. O rok neskôr táto vzducholoď explodovala v New Jersey. Pri nehode vtedy zahynulo 36 ľudí. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama