Reklama

Reklama

Barva vítězství

  • Kanada Race (více)
Trailer 2

Jesse Owens (Stephan James) se jako první z rodiny dostal na vysokou školu. Tam si ho brzy všimne atletický trenér Larry Snyder (Jason Sudeikis) a Jesse se stane běžeckou hvězdou. Cesta za snem stát se největším atletem v historii ho však přivede k velkému morálnímu dilematu: Má se účastnit Olympijských her 1936 v nacistickém Něměcku, kde Hitler uskutečňuje svou vizi nadřazenosti árijské rasy? (Magic Box)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (186)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Race" je rozhodne zaujímavým filmovým počinom. Myslím si, že v rámci histórie to podáva veľmi zaujímavú tému a rozhodne tu sú aj skvelé momenty, ktoré stoja za to. Stephan James je v role J.C.-ho skvelý a rovnako skvelý je podľa mňa aj Jason Sudeikis. Myslím, že zo súčasných hercov, ktorí vyšli v podstate z americkej komédie patrí medzi vtipných, no súčasne aj talentovaných ľudí. Je tu aj dosť historických postáv, ktoré sa mi páčia a film je rozhodne dostatočne pútavý na to, aby nás celý čas udržal. Mám ale trošku pocit, že je to skôr druhá polovica filmu, ktorú chceme reálne vidieť a film sa nezaobíde bez niektorých amerických klišé v prvej časti. A myslím si, že film by bol lepší, keby to urobili v prvej hodinke trošku viac realistickejšie bez amerických prifarbovaní. Keď sa ale dostaneme na olympiádu, vtedy sa dočkáme všetkého čo sme chceli vidieť. A je to veľmi dobre zvládnuté. Myslím si, že fanúšikovia životopisných aj športových a historických filmov si prídu na svoje. "Race" podľa mňa stojí za to vidieť. Takže osobne môžem za seba povedať, čeknite si ho. Hodnotenie: B+ ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je třeba říct, že historie LOH má mnoho velkých příběhů, takže můžeme být rádi, že Owens dostal svůj film, na druhou je potřeba uznat, že byl jedním z prvních hrdinů a dodnes se k němu přiblížil jen málokdo. Otázkou zůstává, jak by film dopadl, kdyby do něho napumpovali víc peněz, protože i tato chudší verze vlastně docela funguje, i když masy zřejmě neohromí. Až na konci života se mu dostalo uznání, takže filmovou poctu si jistě zaslouží. Většina diváků bude mít problém s obsazením Goebbelse, který je tady za hezouna a není vůbec slizký. Riefenstahlová je zase díky Carice van Houten až příliš sexy a ještě k tomu vykreslena jako čistě kladná postava, což se vzhledem k jejím týmovým barvám skousává dost těžko. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem míval slabost pro sportovní filmy dle skutečných událostí a na tom se ani po letech nic nemění. Jednou za čas se vždycky rád podívám na příběh nějaké slavné osobnosti z minulosti, který se vzepřela osudu a soupeřům. Nejinak je tomu u příběhu amerického atleta Jesseho Owense, který si pro sebe ukradl Olympijské hry v Berlíně. Silný příběh, který by zasloužil možná trochu ikoničtější zpracování, ale i tak je všechno na svém místě. Přesně tam, kde byste to čekali. Bez velkých hvězd a filmových osobností. Ani víc, ani míǹ. Čtvrtou hvězdu přidávám diky svým osobním sympatiím k těmto filmům. ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Vesměs pěkný film, trošku mi to přišlo s tím fašounskem přehnaný, ale budiž, zpracování filmu poněkud netradiční. Dost ponurá hudba. Sportovní filmy mě převážně baví, tento se řadí k lepším, založeno na skutečné události, trošku přibarveno, ale jinak film zaujal. Hlavní hrdina mi přišel mírně neosobní, moc mi v té roli neseděl, proto 4*. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Amerika byla, je a bude rasistická. Tady je jasně ukázané, že nebyli o nic lepší než nácci, pokrytci toho největšího zrna. Tohle je ostuda, jak takhle talentovaného člověka, s takovými zásluhami odkopli, jak kus hadru. A uznání se mu dostalo, až po smrti. Pěkně mě to nakrklo a jestli to byl záměr filmu, tak se mu to fakt povedlo. Jo Amerika země snů :-)!!!! ()

Galerie (79)

Zajímavosti (14)

  • Jesse Owens (Stephan James) vo svojej autobiografii napísal, že na slávnostnej ceremónii odovzdávania medailí Hitler (Adrian Zwicker) Owensovi nepodal ruku, ale nemecký nacistický vodca mu mávol na znak pozdravu. (Raccoon.city)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. února 2016 v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)
  • Doma v USA sa ovácie ako štvornásobného olympijského šampióna, nekonali. Vtedajší americký prezident Franklin Delano Roosevelt si uprostred predvolebnej kampane na Owensa (Stephan James) nenašiel čas a nepozval ho do Bieleho domu. Až v roku 1973 mu nemecký generálny konzul v Los Angeles udelil Spolkový kríž za zásluhy. Až v roku 1976 od vtedajšej hlavy štátu Geralda Forda sa mu ušla Prezidentská medaila slobody. George Bush mu v roku 1990 venoval Zlatú medailu kongresu za "Humanitárne zásluhy pre ľudskú rasu." To už bol Owens 10 rokov po smrti. Tuhý fajčiar zomrel vo veku 66 rokov na rakovinu pľúc. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama