Reklama

Reklama

Muž, který poznal nekonečno

  • Velká Británie The Man Who Knew Infinity (více)
Trailer 3

Pravdivý příběh o přátelství, které navždy změnilo matematiku. V roce 1913 přicestuje indický matematik-samouk Srinivasa Ramanujan (Dev Patel) do Cambridge na pozvání svého mentora, excentrického profesora G.H. Hardyho (Jeremy Irons). Tady se však setkává nejen s přísným akademickým světem, nepřejícím jeho intuitivním matematickým teoriím, ale i se společenskými předsudky. Spolu s Hardym budou muset bojovat, aby ukázali Ramanujanův geniální matematický talent celému světu. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (107)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy mě prostě baví. Jasně, té matematiky zde nakonec tolik není, ale ono to ani nevadí. Tohle je příběh, který je silný sám o sobě jako příběh člověka, který nedostal tolik času, kolik by mohl. Co by asi dokázal, kdyby dostal víc času a mohl dál počítat a dokazovat? Dev a Jeremy byli klasicky skvělí. ()

kokofek 

všechny recenze uživatele

Protože jsem se právě vrátila z dovolené v Indii,tak mi ten film strašně sednul.Připomněl mi právě zažité věci,protože Indie se lety tak rychle nemění.Způsob myšlení, kastovní systém a lidé jsou stejní.Film se sice zaměřuje hlavně na pobyt v Anglii,přesto mi udělal radost.V Indii si Srinivasa Ramanujana váží a je možné jej spatřit na indické známce. ()

Reklama

divak84 

všechny recenze uživatele

Matika je nudná i ve filmu, jak se zdá.. alespon pro nás, co jsme z ní propadávali na střední :) Jeremy klasicky skvělý, Dev taky v klidu, ale bohužel děj nenabízí nijak zajímavé podání... Teorie Všeho je o 40 desetinných čárek a 150 parníků dál a přitom obě látky byly limitovány skutečným dějem... Tady jsou ty indické vložky vyloženě uspávající... ()

madam.art 

všechny recenze uživatele

Významné pohledy, ztrápené pohledy, obdivné pohledy, smutné pohledy. Utrpení mladého vyjukaného Inda v bezvadném obleku a super sestřihem. Všichni tam jsou, ale nikdo nehraje. Fakt jsem se bála dívat do konce, jak velké klišé mě ještě potká. Vlezlá hudba podtrhuje trapnost a patetičnost scén. PS: Výběr hlasů do dabingu mi silně navozoval pocit, že se dívám na dokument z cyklu National Geographic. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Určitě shlédnutelný , ovšem delší filmeček o matematice , která je nám mnohým dost vzdálená . Jeremy a Dev parádně vytvořili nevšední dvojici , kteří se kamarádí s čísly a zase s čísly , nemaje dalších přátel . Jen velká škoda , že tak předčasně odešel mladý , nadějný člověk a vlastně génius . Jo a škoda , že nebylo více záběrů z Indie . Té deštivé Anglie bylo až moc . Ovšem i tak hodnotné pokoukání . NAMASTE . ()

Galerie (62)

Zajímavosti (2)

  • Na přípravě filmu se podíleli skuteční matematici a vědecká obec po jeho premiéře ocenila vysokou míru autenticity, se kterou jsou vyobrazeni hrdinové i jejich řešení matematických operací. (raininface)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. září 2015 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama