Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Středoškolští studenti Rin a Shiro spojí síly, když je vyberou jako soutěžící v tajném turnaji o držení Svatého grálu. (Netflix)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (24)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem o něco lepší nápravu Fate/Stay Night a možná jsem kvůli tomu malilinko zklamaný. Unlimited Bladeworks jsou solidní podívanou, ale z Fate/zera je to drobné vystřízlivění a vyvstávají otázky, proč podobným stylem nemohl být natočen tento reboot. Zde forma ryze vítězí nad obsahem, protože obrazově (obličej Rin mi sem tam ujíždí) a zvukově je tento počin skutečně fenomenální a i když nejsem obdivovatel epických bitev, tak zde je velmi obtížné se jich přesytit. Příběhově je to mírně natahovaný, hloubkou bohužel blíž Stay Night než Zeru ať už v rámci dialogů, filosofií (tu hlavní vám mlátí o hlavu díl co díl) a poslání. Když se zde sáhne po nějaké intrice, je hodně průhledná anebo nepochopitelná a postavy nám skačou ze strany na stranu hodně dětinsky. Proč? Rin je je jako postava slušná (vždy jsem jí fandil víc jak přehypované Saber!), za to Shirou se vrátil k sobě samému, aneb trouba na ntou. Za ten vizuál nechám velmi slabé 4*. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Jsou to tři roky zpět co jsem viděl FSN, FZ a UBW. Letos jsem si je všechny pěkně v maratonu sjel. V pořadí FZ, FSN a UBW. Toto pořadí se mi jeví jako nej. UBW je naprostá pecka, příběh, zvraty, hrdinové. Animace je na úplně jiné úrovní něž u předešlých dvou, naprostá špička. Můj nejoblíbenější a řekl bych i nejzajímavější z pánů je Rin a jako hrdina u mě vyhrála Saber :) Jsem zvědav jak dopadne Heaven's Feel, který je rozdělen do 3 filmů. Viděl jsem první dva, třetí ještě není. ()

Reklama

Hromino 

všechny recenze uživatele

Kouti železo, dokud žhavé jest – v duchu tohoto hesla se zřejmě tvůrci Fate/Zero – tedy studio ufotable – pustili plni odhodlání do adaptace původního vizuálního románu Fate/stay night, z něhož se zaměřili na cestu Unlimited Blade Works, jsa přesvědčeni, že věrností k adaptovanému dílu sklidí nadšené ohlasy a předchozím adaptacím od studia Deen to prostě natřou. Inu, coby nečtenář (nehráč?) předlohy sice nemohu posoudit, jak pohnojená adaptace z roku 2006 byla, ale určitě bych ji i jako potenciální čtenář nikterak nezatracoval jen kvůli „nevěrnosti”. Mnou právě komentovaná snaha studia ufotable je možná předloze věrnější a z hlediska vizuálního oku více lahodící, ale jinak jde o utahanou, nepříliš svébytnou frašku plnou vaty, která mi oproti Fate/Zero nebo adaptaci z roku 2006 zdaleka tak neučarovala. Chápu, že se tvůrci snažili napravit mnohdy UBW filmu vytýkanou zkratkovitost a šílené tempo, leč v tomto případě se jim podařilo jen totéž vyhnat do opačného extrému, navíc ještě s hloupým cliffhangerem. Tvůrci jako by se řídili filosofií „čím více, tím lépe” – jaké scény šlo natáhnout, ty natáhli, kam šlo v rámci rozpočtu přidat výplň, tam ji přidali. Prostě to natáhneme. Prostě to zařídíme. Prostě zabijeme atmosféru a napětí. Jistou natahovaností trpěla už i adaptace z roku 2006, o tom žádná, ale zde opravdu předvedli tvůrci rekord ve skoku dalekém. Navíc mi přijde, že tato adaptace ještě více omezila prostor pro jiné postavy než Rin a Širóa, přičemž Širó je zde ještě nesympatičtějším a nesamostatnějším hrdinou, jemuž záchrannou ruku nabídne téměř vždy deus ex machina. A to je mrzuté. Po vizuální stránce vynikající, po hudební stránce velmi dobré, ale jinak poněkud meh. Věda, co ve druhé sérii přijde, ponechávám hodnocení na slabých 3*, jsa si ovšem vědom, že bych objektivně měl jít ještě níž. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Lesk a bieda (karikatúry) kantovskej etiky. Áno, nie je to Zero ale treba si uvedomiť, že všetky tri route Fate/Stay night napísal niekto iný ako majster mäsiarskej filozofie Gen Urobuchi (ktorý ma na svedomí mimo iného aj geniálnu Madoku). Zero bolo premyslené a napísané práve tak, aby dalo zmysel dieram vo FSN, takže je podľa mňa potrebné skôr pozerať na to, ktorá z routes najlepšie zapadá so Zerom do kompaktného celku. A v tom je UBW jednoznačne skvelé. Dáva perfektný zmysel, že po poprave Kiritsuguovej utilitaristickej pilnosti krátkou výučbou grálom sa jeho adoptívny syn chytil extrémnej formy kantovstva, keďže pravdepodobne dostal lekciu o tom, čo grál predviedol Kiritsuguovi. Rovnako potom dáva perfektný zmysel prečo tento prístup priviedol Archera na popravisko a následne z neho spravil Counter Guardiana a heroic spirit a výborne to odôvodňuje i jeho dezilúziu z výsledku a pokus všetko zvrátiť. Oproti anime podľa prvej route (FSN 2006) je to pokrok asi po všetkých stránkach od vykresľovania postáv až po pokusy o hlbšie presahy. Shirou tu síce je stále za blbečka ale jeho postava sa pomerne rýchlo a presvedčivo vyvíja. Čo ma ale prekvapilo je čo spravili z Rin. Stačilo ubrať z prehnanej tsundere povahy a pridať trochu viac vnútornej neistoty a máme tu plnokrvnú postavu (sorry Saber, prestala si ma baviť už v Zero), ktorej som to prial asi najviac. Takto nejak si predstavujem naozaj dobre napísanú ženskú v anime. Má to samozrejme aj svoje muchy. Špeciálne ma nasralo ako skončila Illyasviel von Einzbern, pretože jej linka s existenciálnymi pochybnosťami dieťaťa homuncula a človeka by si zaslúžila aj samostatnú route. UBW túto linku len načrtne a ďalej ju nerozvíja. Po technickej stránke je UBW skvelé, animácia je na úrovni, o ktorej si bežná produkcia môže nechať len snívať. Hudba je fajn, nie je to síce Kajiura Yuki ani Kenji Kawaii ale svoju úlohu robí veľmi dobre (fight Berserker c/a Saber FTW). Podtrhnuté sčítané je pre mňa Fate / Stay Night Unlimited Bladeworks za poslednú dobu jedným z najlepších seriálov a mám ho v šuflíku vecí, ktoré ešte určite uvidím. Lebo slovami Waver Velveta z epilógu, áno ten sen je idiotský, ale nie je dôvod sa mu smiať. Lebo ľudia ako Shirou, idúc hlava nehlava za svojím menia svet. V dobrom aj v zlom. 10/10 ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

No less and no more than... "wow" :) Edit 24.6.2015: Zklamání. Od půlky až do konce to byla nuda. Samé mluvení, tlachání, nelogické věci... Když to srovnám s Fate/Zero... To se nedá srovnat. F/Z je epické dílo, F/SN velmi, velmi slabý odvar, kterému i tu animaci od poloviny odebrali... Daleko.. DALEKO radši mám původní FSN příběh. Vcelku zklamání. Zklamání z toho, že to je zklamání... :-/ Přečtěte si Hrominův komentář, s tím natahováním a pár dalšími věcmi mi mluví ze srdce... středních 60% ()

Galerie (810)

Reklama

Reklama