Reklama

Reklama

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (422)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Z tohohle jsem byl trošku zklamanej. Ale je to Zombieho první film, kde si teprve ohmatával to, s čím pak naplno vyrazil v dalších dvou filmech. Očividná inspirace Texaským masakrem je nepřehlédnutelná (na druhou stranu, natočit film o jeblé rodině tak, aby to nepřipomínalo TCHM asi nejde). Rozjezd to má perfektní, Kapitán Spaulding je naprosto vynikající postava, jenže čím se film blíží ke konci, tím je slabší a slabší, výjimkou je krátké objevení se Dr. Satana a dost zachraňuje vizuální stránka filmu. Ale jak už jsem řekl, trochu mě to zklamalo, zatím nejslabší Zombieho film, ale potěšující je, že se každým filmem zlepšuje, pokračování Devil´s rejected je mnohem mnohem mnohem lepší. 3,5* ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

I přes vyloženě skvělé herce a kultovní atmosféru není Dům tisíce mrtvol tak úplně dobrou podívanou. Začátek byl slibný, ale to je později zazděno přílišnou úchylností a smysl nedávajícím koncem. Všemu taky škodí moc velký počet členů rodiny, a proto není dáno dost prostoru těm, kteří to potřebují (na rozdíl od Vyvrženců pekla, kde má každý dost místa na sebeprosazení). Vidím to tak na lepší průměr, který naštěstí položil základy k vzniku výborného pokračování. PS. Sid Haig je skvělý herec. Ihned si musím sehnat pár jeho dalších filmů. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Estetika Roba Zombieho mi zjavne uniká: s výnimkou posledných piatich minút to nemá žiadnu atmosféru sedemdesiatych rokov, je to len, ako je u neho zvykom, dlhý násilný videoklip s lacným osvetlením a frenetickým strihom a miesto filmu to pripomína skôr obskúrne lunaparkové atrakcie, ktorým je venovaný úvod. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl slusnej masakr. Diky Zombieho stylu to ale neni ani tak moc horor, jako zatracene cool pocta a to zvlast Texaskymu masakru. Misty tu bylo precejen moc zaberu na televizi, ale spolu s vynikajicima scena masakrovani to dalo vybornou atmosferu. Navic tu jsou vynikajici postavy a i kdyz to jsou nejvetsi uchylaci, jaky si dovedete predstavit, porad jsou sympaticky. Nejvic se mi asi libil Sid Haig a Bill Moseley, ale precejen Bill tu jeste nedostal tolik prostoru. Pribeh je sice ke konci uz krapet preplacanej a misty uz to je docela fantasmagorie, ale po celou dobu jsem se skvele bavil. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie nikdy nebol a nebude moja krvná hororová skupina (až na pár výnimiek). A okrem toho pri sledovaní tejto jeho prvotiny ma napadlo, že sa vlastne vo svojej ďalšej hororovej tvorbe nikam neposunul, vrátane tých vecí, ktoré sa mi od neho páčili. Jeho hororový motív je stále ten istý - len samí pošukovia, klauni a podivíni, ktorí akože robia hororové divadlo. No stále je to také "nasilu", smiešne snaživé, bez rozumu, bez atmosféry a bez napätia. Len hlava nehlava mäsiarčina, ktorá však ani z toho gore pohľadu moc nezaujme. Proste nezdieľam jeho hororové predstavy, už som si tým istý. A žiaden hold som si tu nevšimol, len strašnú otravu a nudu. Na hranici odpadu. 20/100 ()

Galerie (60)

Zajímavosti (29)

  • Vyšinutý klaun Spaulding ve své freaky show uvede skutečného amerického sériového vraha Eda Gaina, kanibala a nekrofila, který inspiroval filmy Psycho (1960) a Texaský masakr motorovou pilou (1974). Ženský převlek Eda Gaina inspiroval Thomase Harrise při psaní postavy Buffalo Billa z knihy Mlčení jehňátek, která se stala bestsellerem. Film Mlčení jehňátek (1991) následně získal v roce 1992 pět Oscarů. (gojackill)
  • Meziscény ve filmu, například masturbace Baby s kostlivcem nebo Otisovo mučení roztleskávaček natáčel režisér Rob Zombie až po ukončení natáčení ve svém sklepě na šestnáctimilimetrovou kameru. Herecké osazenstvo kvůli tomu pozval na víkend k sobě domů. Stejným způsobem (kromě záběru na vycházející slunce) natočil úvodní titulkovou sekvenci. (Othello)

Reklama

Reklama