Reklama

Reklama

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (422)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Z tohohle jsem byl trošku zklamanej. Ale je to Zombieho první film, kde si teprve ohmatával to, s čím pak naplno vyrazil v dalších dvou filmech. Očividná inspirace Texaským masakrem je nepřehlédnutelná (na druhou stranu, natočit film o jeblé rodině tak, aby to nepřipomínalo TCHM asi nejde). Rozjezd to má perfektní, Kapitán Spaulding je naprosto vynikající postava, jenže čím se film blíží ke konci, tím je slabší a slabší, výjimkou je krátké objevení se Dr. Satana a dost zachraňuje vizuální stránka filmu. Ale jak už jsem řekl, trochu mě to zklamalo, zatím nejslabší Zombieho film, ale potěšující je, že se každým filmem zlepšuje, pokračování Devil´s rejected je mnohem mnohem mnohem lepší. 3,5* ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dosť "divný" horor o úchylnej rodine Fireflyových, ktorého pokračovanie Vyvrženci pekla sú min. o triedu lepším filmom. Pokiaľ berieme Vyvržencov pekla ako samostatný film, je to dobrý nárez brutality, ale ak sa vám páčil natoľko, že vás tento rodinný klan zaujal a chcete o nich vedieť viac (tak ako ja pretože Vyvržencov som videl skôr), máme tu Dom tisíce mŕtvol, ktorý sa dá pozrieť. Je tu aj pár zaujímavých momentov, asi najviac zaujímavá je vražda policajtov a policajta na dôchodku v podaní "vojaka Ryana", ale ako celok to stačí vidieť iba raz. To ako vyzerá výsledná verzia filmu má na svedomí štúdio, ktoré vystrihlo z filmu 17 prevažne krvavých minút. Výsledok je aký je, čiže nič moc.40%. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tisíc jich není, ale dobrých devět set rozhodně. Zombie jede na kvantitu, aniž by působil přeplácaně. Bizarnosti se stupňují exponenciálně, aniž by výsledek kdykoliv spadnul k nesmyslu a kdo chce, může v tom klidně hledat a nalézat komentář dnešní doby, nepochybně pak sebereflektivní komentář žánru. Velmi racionální magořina a střídmá patlanina. Takhle to asi dopadne, když koukáte jen na horory a pak začnete točit hudební videa a filmy. ()

Dever odpad!

všechny recenze uživatele

Soundtrack Scott Humphrey a Rob Zombie: 1. Howdy Folks [0:31] ,2. House of 1000 Corpses - Rob Zombie [3:43] ,3. Saddle Up the Mule [0:17] ,4. Everybody Scream - Rob Zombie [2:36] ,5. Stuck in the Mud [1:16] ,6. Holy Miss Moley [0:16] ,7. Who's Gonna Mow Your Grass - Buck Owens [2:19] ,8. Run Rabbit Run - Rob Zombie [3:01] ,9. Into the Pit [1:21] ,10. Something for You Men [0:20] ,11. I Wanna Be Loved By You - Helen Kane [2:47] ,12. P**sy Liquor - Rob Zombie [4:57] ,13. Scarecrow Attack [2:12] ,14. My Baby Boy [0:14] ,15. Now I Wanna Sniff Some Glue - The Ramones [1:34] ,16. Investigation and The Smokehouse [0:35] ,17. The Bigger the Cushion [2:26] ,18. I Remember You - Slim Whitman [2:03] ,19. Drive Out the Rabbit [0:13] ,20. Mary's Escape [1:19] ,21. Little Piggy - Rob Zombie [3:54] ,22. Ain't the Only Thing Tasty [0:26] ,23. Dr. Satan [0:19] ,24. Brick House 2003 - Rob Zombie/Lionel Richie/Trina [3:48] ,25. To the House [2:29], ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zombie je úchyl o tom žádná, protože natočit něco takového již při své první režisérské zkušenosti je prostě neuvěřitelné. Film má rozhodně obrovské množství chyb a nelogičností, ale ty s radostí hodím za hlavu. Já jsem si totiž film mrtě užíval od začátku až dokonce. Zvrácené choutky rodiny Fireflyových, jsou rozkošně úchylné a všichni členové této rodinky jsou cool. Asi nejvíc mě však rajcovala prdelka Sheri Mooon. Tahle mrška se do této role hodila úplně skvostně a pro mne osobně byla jasným tahounem filmu. Režiséra musím pochválit i za luxusní flashbacky. Tenhle film si rozhodně zařadím mezi ty více oblíbené. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (29)

  • „Průvodce a hostitele“ doktora Wolfensteina z úvodu filmu si zahrál jeden z producentů, Gregg Gibbs. (warner)
  • Když Fireflyovi posílají do studny rakev s Denise (Erin Daniels) a Jerrym (Chris Hardwick), společně s ní tam spouštějí diktafon s úryvkem ze zpomalené nahrávky básně Aleistera Crowleyho nazvané Básník (The Poet). Tato nahrávka je jediná známá nahrávka tohoto britského okultisty. Ve filmu se dokola opakuje věta "bury me in the nameless grave" ("pohřbi mě v hrobě beze jména"). (Othello)
  • Během filmu můžeme vidět plakáty pohřešovaných chlapců. Na fotografiích jsou ve skutečnosti sám režisér Rob Zombie a jeho bratr (zpěvák skupiny Powerman 5000) jako malí kluci. (Othello)

Reklama

Reklama