Reklama

Reklama

DVTV

(pořad)
Publicistický / Talk-show
Česko, 2014, 215x10-30 min

Účinkují:

Daniela Drtinová (moderátor), Martin Veselovský (moderátor), Emma Smetana (moderátor), Filip Horký (moderátor), Daniela Písařovicová (moderátor) (více)

Obsahy(1)

Internetový publicistický pořad DVTV je video-projekt moderátorů Martina Veselovského a Daniely Drtinové. Každý den přináší nové rozhovory nebo komentáře na nejrůznější témata ať už z politického, kulturního či společenského dění. (xrubesd)

Recenze (126)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je rozdíl mezi kvalitou jako souborem norem vedoucích k odvedená vysokého standardu práce a kvalitou jako stylistickou volbou. DVTV je dokonalá ukázka druhého příkladu, kdy je pořad do "kvality" stylizován jen do té míry, do jaké neztrácí mainstreamový appeal a dokud představa kvality nevstupuje do cesty jako překážka, restrikce nebo stanovení laťky. DVTV je velmi chytře udělaný brand, který evokaci kvality využil tak chytře, že spousta lidí věří, že o kvalitní pořad skutečně jde... I když jde o midcultové klikbaity a rozhovory, do nichž bylo vloženo minimum rešerše. Není tomu tak vždy, ale dost často. Poslední kapkou pro mě bylo, když Drtinová vedla rozhovor o filmu, který byl už dávno přístupný, ale ukázalo se, že se na něj neuráčila podívat. Pořad dokonale zapadající do současnosti, kdy estetika přebírá roli esence. Některé rozhovory, předně ty nenáročně lifestylové, nebo naopak ty s politikem o konkrétní kauze, se dají, ale jakmile jde o závažné nebo komplexnější téma, neochota vybrousit hrany je patrná. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Takhle by měla vypadat česká publicistická scéna. Poměrně objektivní moderátoři s dobrými dotazy a se zajímavými hosty. DVTV rozhovory by se daly rozdělit do pěti kategorií - Politický host, ostatní hosti, Veselovský, Drtinová, znuděná Drtinová. Z toho vyplývá, že rozhovory s politiky nejsou zrovna nejlepší, a v kombinaci se znuděnou Drtinovou to stojí za jednoho Zemana. Z Veselovského vyzařuje energie a chuť si s hosty povídat, často se je snaží důraznějším tónem vystrašit. Po navození velmi hutné atmosféry hosti mluví více přirozeně, což je dobře. Drtinová je tak na **, Veselovský na ****. ()

Reklama

Attta

všechny recenze uživatele

Tak jo, upřímně pokud s tímhle nejste spokojení, tak se na to jednoduše nedívejte a zapněte si hlavní zpravodajskou relaci televize Hovna, vypňěte mozek, zanádávejte si u politiky a nebo se udivte nad příběhem paní která uvízla v kořenech stromu na dovolené. Je jasné, že ve světě zpravodajské publicistiky není nic objektivnějšího než právě rozhovor, takže k tomu ani není co dodávat. Těm dvou velice tleskám. ()

CSSML 

všechny recenze uživatele

Bakalova žumpa, která propaguje adopce dětí homosexuály a změny pohlaví. Občas se mezi hosty objeví někdo s rozumnými názory – v posledních době to byli předseda KDU-ČSL Marek Výborný, vládní zmocněnec pro jadernou energetiku Jaroslav Míl, redaktor Světa motorů Martin Frei nebo učitel matematiky Marek Valášek – nicméně celkové vyznění je děsivě neomarxistické. ()

GMVajgl

všechny recenze uživatele

V počátcích možná působili sympaticky a svým přístupem skoro přelomově. Avšak stále znovu se ukazuje, že své rozhovory vedou předpojatě / zaujatě, povrchně a arogantně. Když se "moderátorovi" host nelíbí, tak ho "moderátor" nenechá mluvit a zároveň se ho pokouší různě pošpinit. Odstrašující příklad uzavřené, omezené a rozdělující "komunikace". ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama