Reklama

Reklama

DVTV

(pořad)
Publicistický / Talk-show
Česko, 2014, 215x10-30 min

Účinkují:

Daniela Drtinová (moderátor), Martin Veselovský (moderátor), Emma Smetana (moderátor), Filip Horký (moderátor), Daniela Písařovicová (moderátor) (více)

Obsahy(1)

Internetový publicistický pořad DVTV je video-projekt moderátorů Martina Veselovského a Daniely Drtinové. Každý den přináší nové rozhovory nebo komentáře na nejrůznější témata ať už z politického, kulturního či společenského dění. (xrubesd)

Recenze (126)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

To, co momentálně povětšinou chybí v klasické televizi, přešlo na internet. A já říkám, proč ne!? Tam to bude aspoň plnit virální úlohu a důležitý a zajímavý informace se tak víc dostanou mezi lidi. Protože např. aktuálně vysílaná 90' v ČT, která nahradila kvalitní Hyde Park, není teda nijak oslnivá (skáče se z tématu na téma, z hosta na dalšího hosta, kolikrát úplně nesmyslně). Tady to máte pěkně v jednom, rozhovory cca na půlhodinu jsou v pořádku. M. Veselovský je tradičně vynikající, u D. Drtinové už je to horší, ale toto se nezměnilo ani po přechodu z TV na web. Je vidět, že na netu je to otevřenější, míň svázaný, a to je jenom dobře. ()

ChickenPate 

všechny recenze uživatele

Náborem příšerné Smetanové se kvalita pořadu podstatně zhoršila, pokud ho mám hodnotit jako celek. U paní Smetanové od začátku diskuse víte, na které straně stojí a jaký je její osobní názor na hosta, kterému dává svým kamenným výrazem sugestivní otázky. Ostatní dva moderátoři mají naopak úroveň velmi dobrou. ()

Reklama

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Chcete vědět, co si má správný uvědomělý budovatel světlých zítřků pod nehynoucím praporem naší skvělé Evropské unie myslet? Pak sledujte toto novodobé Rudé právo (ano, jsem si vědom, že tímto srovnáním Rudé právo urážím). Nejvíce fascinující na tom však není samotný obsah, při jehož tvorbě se musí tvůrcům zvedat žaludek ze sebe samých, nýbrž forma, která u diváka s nepředstíranou drzostí předpokládá, že je úplný pitomec. A on většinou i je. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Internetový publicistický pořad, ve kterém Drtinová a Veselovský zpovídají mnohdy zajímavé hosty. Přesto, že se nevyhnou sklouzávání k trendovým a populistickým věcem, občas se dá narazit i na objevný rozhovor s opravdu zajímavou osobností. Někdy méně znamená více, kvanta rozhovorů nejsou potřeba, mě by stačil jeden delší za týden. Velkým nedostatkem je Daniela Drtinová, která je jistě velmi inteligentní osobou, má ovšem obrovský problém se naladit na dotazovaného hosta a alespoň se pokusit pochopit jeho odpovědi a dále na ně navazovat. Má své přípravy a těch se drží, jak se někdo odkloní od plánovaných odpovědí, je zle. V tomhle je ideální ji nasazovat na politiky, stačí pak říct trhej! Nicméně na ostatní hosty to nějak není ono. Především kvůli tomu je mé hodnocení jen lehce nadprůměrné. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že Drtinová trochu vyměkla a občas na mě působí dojmem, že ji host, resp. diskutovaná problematika ne zcela zajímá. U Veselovského mi vadí způsob ukončení rozhovoru, kdy jeho náhlé "děkuji za rozhovor, na shledanou" nejednou hosta zaskočilo. To jsou ale v globálu malé výtky. DVTV je v každém případě v rámci české publicistiky ojedinělý (internetový) formát s dvojicí erudovaných moderátorů/redaktorů, kteří bez problémů dokáží reagovat na vývoj rozhovoru, jejich dotazy jsou věcné, povětšinou podnětné a dávají smysl, což dnes bohužel není pravidlem. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama