Reklama

Reklama

Snowden

Trailer 2
Francie / Německo / USA, 2016, 134 min

Jeho jméno zná každý. Edward Snowden za sebou nechal pokojný rodinný život a vzornou kariéru v tajných službách a stal se psancem na útěku. Je muž, který odhalil šokující praktiky amerických výzvědných služeb, hrdinný whistleblower, nebo zrádce, který zaslouží nejtvrdší trest? Klasik americké angažované kinematografie Oliver Stone zkoumá profesní i rodinné zázemí člověka, který ukázal světu, že jsme stále sledováni. A že válka proti teroru posloužila jako záminka k bezprecedentnímu vpádu moci do soukromí. Jde tu vážně ještě o zachování demokracie? Snowdenova odpověď je mrazivě jasná. (Film Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (327)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zvláštní pocit z toho co jsem viděl. Herecky silná, aktuálně moc zajímavá story, ale místo abych teď věděl všechno co potřebuju, naopak vím minimum a jdu konečně podívat na CITIZENFOUR. Nevím jaká je to vizitka pro film, ale dát mu 3 mi přišlo málo. U mě rozhodně budí zájem - "newyorský profesor" Stone to má pořád v ruce, umí brát a nastudovávat čerstvý kontroverzní témata/ osobnosti, a prezentovat je pak svým stylem. Snad ještě dá do kupy i Trumpa :) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nesmírně zajímavá problematika, kterou mi představil již před pár lety bezchybný dokument Citizenfour. Filmový Snowden vlastně mnohé věci rekapituluje a zprostředkovává filmovou formou a dokonce i jistým věcem přiřazuje kontext. Joseph Gordon-Levitt je jako Snowden skvělý, Oliver Stone to má režijně zmáknuté, ale trochu bych od filmu čekal větší procedurálku a menší manipulaci s city diváka. Že je Edward Snowden borec, už jen pro své odhodlání a loajalitu, to všichni dávno víme. Čtyři hvězdy, ale jen proto, že Citizenfour je lepší a to především co se výpovědní hodnoty týče. Ovšem nudou tohle může nazvat skutečně jen ignorant. ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Nová doba nese nové a zákeřnější problémy. Sledování, hromadění dat a další kyber zločiny v rukou státního aparátu i extrémních skupin jsou špatně a díky Snowdenovi, alespoň částečně došlo k medializaci tohoto problému. Ten kluk musel mít velkou kuráž tohle udělat a Levitt v jeho podání je grandiózní. Velmi rád doporučuju. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

5 hviezd za skutočný príbeh a samotného Snowdena: je to človek, ktorý urobil pre slobodu občanov jeho vlasti viac, než všetci ostatný agenti a politici dokopy. A ajkeď jeho činy nemohli mať okamžitý efekt, urobil niečo, čo môže zmeniť dianie na tej najvyššej úrovni, a hlavne urobil tak anti-egocentrický čin, čo na svete asi zatial nikto iný. Film za 4: Mohlo to byť kľudne za 5, ale film, kde sa 9 megabajtový súbor kopíruje na počítači najvyššieho výkonu viac než 10 sekúnd, je z hladiska, že sa jedná o kybernetické téma, neodpustiteľné :) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|15%| Nějak mě tento film nelákal, ale abych si rozšířil obzory, tak jsem to zkusil. Avšak nečekal jsem, že mi to takhle totálně nesedne. Nechci snímek kritizovat, ale celá tahle událost by se snad dala zachytit do dvacetiminutového dokumentu, ne? Alespoň to téma mě absolutně nebavilo. Krom toho ani ostatní prvky v této záležitosti byli víc než nulové. Nevadí mi ukecané filmy, ale tohle bylo na mě moc. Dvouhodinová nuda. Odpad nedávám, chyby to nemělo, avšak žádný přínos mi to nedalo. Joseph Gordon-Levitt zahrál hlavního hrdinu celkem dobře, ostatní herci mě už moc nezaujali. Nicolas Cage se tu párkrát mihne a nemá žádnou důležitou roli. Prakticky nic mě nezaujalo. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (14)

  • Špinavé praktiky NSA a CIA sú odkazom na Veľkého brata z antiutopického románu "1984" Georgea Orwella. V románe vystupuje antagonista O'Brien, vo filme šéf CIA O'Brian (Rhys Ifans), čo má byť priamy odkaz k postave, ktorá podobne ako v románe vtiahne hlavného hrdinu do vnútra systému, zasvätí ho, no potom sa z nej stane úhlavný prenasledovateľ. (Biopler)
  • Natáčení začalo 16. února 2015 se zamýšlenou premiérou k 25. prosinci 2015. Nakonec ale byla odložena až do roku 2016. Oliver Stone vydal prohlášení, že vizuální efekty byly příliš složité, tak film nemohl být dokončen včas. (BloodMax)

Reklama

Reklama