Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kalifornie. Normální všední den. Obyčejný student jménem Leland Fitzgerlad (Ryan Gosling) spáchá zdánlivě nesmyslnou a nevysvětlitelnou vraždu a všechno se najednou změní. Pro Lelanda, jeho rodinu, přátele i učitele. Ve vězení pro mladistvé se Leland setkává s vězeňským učitelem Pearlem Madisonem (Don Cheadle), který se snaží najít odpověď na spoustu sžíravých otázek. Proč se syn slavného spisovatele Alberta Fitzgeralda (Kevin Spacey), mladík se slibnými vyhlídkami, dopustil něčeho takového? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

genetique 

všechny recenze uživatele

Pravdu-povediac som čakal omnoho viac, hlavne možno kvôli hereckému obsadniu. Film sa snaží riešiť nastolenú otázku bytia, lásky, no hlavne otázku vraždy s tými dvoma spojenú. Opisuje pocity vraha a snaží sa nájsť otázku "prečo?". Obsahuje veľa psychologických a úvahových rečičiek, ktoré však podľa mňa nedávali filmu vôbec správny spád. Niekedy ich bolo až príliš. Síce skončil film zaujímavo, to musím uznať, no chýbal mi tam viac priestor pre Spaceyho, ktorý ho tu dostával prekvapivo málo, lebo Cheadle a Gosling, no v nich som tú magickosť držania filmu nad vodou dnes nevidel. 60%. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě nesmyslnou a nevysvětlitelnou vraždou to pro mě zůstává pořád. Strašně mě nebavily ty stejné tváře celý film, bez změny nálady a jméno "Perla" (to je i v originále? Pokud ano, děs). Přiznávám, že to má alespoň slušnou vedlejší linii a dobrý scénář. Tak jako tak, Svět podle Lelanda zůstane bohužel jen dalším dramatem z mnoha. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ryan Gosling. Kvůli němu jsem se namáhal si tohle zapomenutý utlumený drama doplnit a on byl i při shlédnutí tím, co tu táhlo především. Odevzdaný náctiletý podivín s neobvyklým vnímáním světa kolem je i s odstupem 15 let (a hvězdnou kariérou) jedna z jeho nejlepších rolí. I když to není žádná lehká látka k přebrání, vyznění lehce depresivní, pár věcí by se vytknout dalo, ta postava mi byla blízká a se zvláštním pocitem doporučím. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* tohle americké psychodrama přináší spoustu otázek a díky nimž udržuje po celou dobu napjatou atmosféru. Příběh pomalu plyne a flashbackově nás seznamuje se všemi protagonisty a vztahy mezi nimi. Jestli se dostane i na odpověď proč Leland spáchal vraždu to neprozradím, ale film donutí k zamyšlení především o upřímnosti a otevřenosti mezi lidmi. Ke 4 hvězdičkám to u mě zatím nedosáhl, ale je zajímavý a třeba budu mít ještě někdy náladu na zopakování. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Taninaca 

všechny recenze uživatele

Do filmu jsem se dlouhou dobu nemohla vůbec „zažrat“ a věčně zamyšlený a zamračený Ryan Gosling se mě taky moc nedotkl. Děj na mě působil hrozně nedotaženě, ale pár světlých myšlenek by se tu pro mě našlo. Celý film jsem si říkala kdy už přijde nějaká bomba, protože ten námět k tomu směřoval, ale ani konec mě nijak neohromil. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Vo filme sa od svojho raného detstva postava syna (Lelanda) nikdy nestretla so svojím otcom (Albertom). Rovnako ani počas natáčania sa nikdy nestretli ich predstavitelia, Ryan Gosling a Kevin Spacey. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama