Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kalifornie. Normální všední den. Obyčejný student jménem Leland Fitzgerlad (Ryan Gosling) spáchá zdánlivě nesmyslnou a nevysvětlitelnou vraždu a všechno se najednou změní. Pro Lelanda, jeho rodinu, přátele i učitele. Ve vězení pro mladistvé se Leland setkává s vězeňským učitelem Pearlem Madisonem (Don Cheadle), který se snaží najít odpověď na spoustu sžíravých otázek. Proč se syn slavného spisovatele Alberta Fitzgeralda (Kevin Spacey), mladík se slibnými vyhlídkami, dopustil něčeho takového? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Až do samotného záveru som si myslel, že to bude slušne priemerný film, lenže finále prinieslo rozuzlenie v štýle Sokrata: Viem, že nič neviem. Akože celý čas sa pýtame prečo? Všetci sa pýtajú prečo a kde ostala odpoveď? V tých rádoby filozofických žvástoch? Pokiaľ tu ale ide o ospravedlnenie vraždy z nejkých morálnyc princípov, tak to si môžu strčiť, išli na to úplne komplikovaným spôsobom, no vo výsledku sa im to vôbec nepodarilo. Film je zdanlivo intelektuálny, ale v skutočnosti nenesie nič múdre a už vôbec nie v kamennej držke Goslinga. ()

Rocky62 odpad!

všechny recenze uživatele

Já jsem prostě ty věčné žvásty o životních cestách, osudech, chybách, otázkách a dalších hovnech prostě nebaštil. Pokud by je film dávkoval v alespoň částečně stravitelné formě, mohla by být řeč o lepším hodnocení. Takhle nám rejža naservíroval jen do prdele volající NUDU, která totálně pohřbívá snahu získat si divákovu pozornost a pochopit motiv hlavní postavy. Poselství filmu jsem pochopil následovně. Školák, jenž bezostyšně několikrát zapíchne kudlu do hrudníku souseda/kamaráda, který je navíc postižený, je vlastně taky jen člověk ba vlastně skoro obětí svého vlastního trestného činu a tím pádem se zas tak nic hrozného nestalo, protože vězeňský učitel si v něm našel zalíbení a má nezlomnou touhu napsat o svém oblíbeném delikventovi knihu. Tím jsem shrnul dějství i myšlenku této ujeté zhovadilosti, která se snaží být ultra hlubokým dílem, čímž vskutku není. Ale kripl jsem já, neboť to vypadá, že tento "film" někomu změnil život... ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Proč, proč, proč, prooóóooč? Tož řekne mi někdo proč mám ráno hlad, či na oběd, svačinku bych si taky dal... poví mi to Leland? hovno, ten nic neřekne, zarytí partyzán. Čebrená Goslingovi přistane jen co je pravda, no ten zamyšlený, vyhulený ksicht mně vzal o něco méně. Opět sem si nechal čas, ať nad snímkem dostatečně přemýšlím a rozímam své či, noóo opět se jednou nepovedlo. 3/10 ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* tohle americké psychodrama přináší spoustu otázek a díky nimž udržuje po celou dobu napjatou atmosféru. Příběh pomalu plyne a flashbackově nás seznamuje se všemi protagonisty a vztahy mezi nimi. Jestli se dostane i na odpověď proč Leland spáchal vraždu to neprozradím, ale film donutí k zamyšlení především o upřímnosti a otevřenosti mezi lidmi. Ke 4 hvězdičkám to u mě zatím nedosáhl, ale je zajímavý a třeba budu mít ještě někdy náladu na zopakování. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Proč jeden člověk zabije druhého? Proč jeden zradí druhého? Proč otec nemiluje svého syna? Proč je na světě tolik smutku a bolesti? Proč to vydržet a proč to vzdát? ...... Protože "Bůh na nás dává pozor a přesto nejsou věci v pořádku"? Protože jsou "líní andělé"? Protože zabít pro jednoho znamená způsobit smrt, ale pro jiného činit milosrdenství? Film tisíce a jedné otázky a skvělá volba do hlavní role obsadit Ryana Goslinga. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Ryan Gosling o svojom rozhodnutí nakrútiť film povedal: "Tak veľmi som chcel robiť na tomto filme, pretože som mal pocit, že Leland je taký iný. Práve tento druh postáv sa vo filmoch veľmi často nevyskytuje – postavy, ktoré sú emocionálne odpojené po celý film – takže je zložité sa do nich vcítiť.“  (Arsenal83)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama