Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kalifornie. Normální všední den. Obyčejný student jménem Leland Fitzgerlad (Ryan Gosling) spáchá zdánlivě nesmyslnou a nevysvětlitelnou vraždu a všechno se najednou změní. Pro Lelanda, jeho rodinu, přátele i učitele. Ve vězení pro mladistvé se Leland setkává s vězeňským učitelem Pearlem Madisonem (Don Cheadle), který se snaží najít odpověď na spoustu sžíravých otázek. Proč se syn slavného spisovatele Alberta Fitzgeralda (Kevin Spacey), mladík se slibnými vyhlídkami, dopustil něčeho takového? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

genetique 

všechny recenze uživatele

Pravdu-povediac som čakal omnoho viac, hlavne možno kvôli hereckému obsadniu. Film sa snaží riešiť nastolenú otázku bytia, lásky, no hlavne otázku vraždy s tými dvoma spojenú. Opisuje pocity vraha a snaží sa nájsť otázku "prečo?". Obsahuje veľa psychologických a úvahových rečičiek, ktoré však podľa mňa nedávali filmu vôbec správny spád. Niekedy ich bolo až príliš. Síce skončil film zaujímavo, to musím uznať, no chýbal mi tam viac priestor pre Spaceyho, ktorý ho tu dostával prekvapivo málo, lebo Cheadle a Gosling, no v nich som tú magickosť držania filmu nad vodou dnes nevidel. 60%. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Matthew Ryan Hoge .. Zvláštní film o životních cestách a chybách, který položí obrovskou spoustu otázek a je jen na divákovi, zda MÁ (nikoliv najde) nějaké odpovědi. Natočeno dosti komorním, avšak působivost neubírajícím, stylem. Pravda, šlo to zřejmě udělat úderněji, aby se ti, co nechtějí nebo neumí během poklidných pasáží přemýšlet, nenudily, ale to už je jejich smůla. Já si v tom filmu našel mnohé a nějaké ty nedostatky jsou tím smeteny pod stůl. Ryan Gosling svého podivínského mladíka zvládá opět skvěle a k tomu mu sekunduje velká spousta známých tváří. Těžko tento film doporučovat na potkání kde komu, ale když bude možnost zkusit ho, neváhejte a možná nebudete litovat.. 85%. ()

Reklama

togaf 

všechny recenze uživatele

Leland je sympatický, ale divný. A ano, je to vrah. Moc se mi líbil způsob vyprávění, postupné zaplňování mezer je působivé. Divák postupně poznává Lelandův pohled na svět a více chápe, proč udělal to, co udělal. Ale vlastně se nakonec stejně nezjistí, proč lidi vraždí. Zkrátka působivé drama se skvělým Ryanem Goslingem. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

vynikajuci ryan gosling podava opat raz zivotny vykon. vyborne mu nahrava don cheadle, ale najvacsim plusom, ak neratam prijemnu pomalu hudbu je krasny pribeh, ktory kladie tisice otazok, poukazuje na ludsku krehkost, na to, ze kazdy moze chybit.. strasne dobre sa do toho vsetkeho dalo vzit a aj preto plne hodnotenie. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Času vzdorná psycho podívaná bez kazu. Všechno je tak prolnuté a do sebe zaklesnuté, citlivě vypodložené a bezchybně herecky ztvárněné, že to servíruje strhující okamžiky jeden za druhým. V člověku to rezonuje, u srdíčka bolí, smutek je tak obrovský a tíživý, že mi skrze plazmu ostře protnul duši a zatížil mysl. A já se tiše choulím, slzy se koulí po tvářích, bubliny u nosu, plný rezervoár moči k prasknutí a nemůžu od toho odejít. Dám to znovu, jen co se uklidním. Výživná huspenina. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Vo filme sa od svojho raného detstva postava syna (Lelanda) nikdy nestretla so svojím otcom (Albertom). Rovnako ani počas natáčania sa nikdy nestretli ich predstavitelia, Ryan Gosling a Kevin Spacey. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama